• home
 • video
 • pas verschenen

  Plasschaert houdt stand in medaillerace en wint WB-finale

  Emma Plasschaert heeft de Wereldbeker-finale in Marseille gewonnen. De Belgische begon met een stevige bonus aan de afsluitende medaillerace en kwam niet meer in de problemen. Maité Carlier werd 15e in dezelfde Laser Radial-klasse. 

  Fase per fase

  1. 14 uur 31. "Ik heb al een paar keer op het podium gestaan. Het is ongelooflijk om eindelijk een gouden medaille te winnen.". Emma Plasschaert.
  2. 14 uur 26. Plasschaert pakt goud. Emma Plasschaert wint de Wereldbeker-finale. Ze begon als leidster aan de laatste dag en haar zevende plaats in de medaillerace was voldoende om het goud te veroveren. Het is haar eerste grote overwinning. Plasschaert pakte dit seizoen eerder al tweemaal een zilveren medaille in Miami en Gamagori. .
  3. 14 uur 25. ZONDAG 10 JUNI. .
  4. 10-06-2018.
  5. 20 uur 58. Plasschaert al zeker van zilver. Emma Plasschaert blijft uitstekend op dreef op het Franse water. Op zaterdag werd ze 5e, 4e en 4e. Door die prestaties blijft ze ruim aan de leiding in het klassement. Met morgen alleen nog de medaillerace op het programma is onze landgenote zelfs al zeker van een zilveren medaille. De Finse Tenkanen is nu derde, maar de kloof op Plasschaert is al te groot om haar nog bij te benen. Plasschaert moet dus alleen nog rekening houden met Erdi. .
  6. 20 uur 58. Maité Carlier is 15e geworden na haar 14e, 14e en 10e plaats vandaag. Alleen de eerste tien zeilsters mogen naar de medaillerace en dus is haar WB-finale voorbij. Bij de mannen konden William de Smet en Wannes Van Laer zich ook niet plaatsen voor medaillerace. Ze werden 17e en 20e.
  7. 20 uur 42. ZATERDAG 9 JUNI. .
  8. 09-06-2018.