Ga naar de inhoud

Belg Yentl Vandevelde laat Tour de Tietema-Unibet juichen in ZLM Tour met 1e profzege

ZLM Tour
Wegwedstrijd
203 km
12:00 Westkapelle - 16:04 's-Heerenhoek
Yentl Vandevelde
einde
 1. 0
 2. 30
 3. 60
 4. 90
 5. 120
 6. 150
 7. 180
 8. 203

  Yentl Vandevelde heeft donderdag de 1e rit in lijn in de ZLM Tour gewonnen. De jonge Belg van Tour de Tietema-Unibet bleef in 's-Heerenhoek net uit de klauwen van het jagende peloton. Voor de 22-jarige Vandevelde is het zijn eerste profzege en ook voor zijn nog jonge team is het de 1e overwinning op UCI-niveau.

  Een dag na de proloog, waarin de Nederlander Nils Eekhoff de eerste leiderstrui veroverd had, kreeg het peloton in de ZLM Tour een etappe van 203 kilometer voor de kiezen tussen (het Nederlandse) Westkapelle en 's-Heerenhoek.

   

  Een groepje van 8 renners tekende voor de vlucht van de dag, met daarbij ook de Belgen Yentl Vandevelde, Aaron Van Poucke en Emiel Vermeulen.

   

  De 8 reden een maximale voorsprong van zo'n 4 minuten bij elkaar en dat bleek zowaar voldoende, want de sprintersploegen misrekenden zich en kwamen net te laat in de finale.

  Voorin had Vandevelde na een slopende ontsnapping nog de meeste jus in de benen. De jonge Belg wachtte de sprint niet af en ging op het perfecte moment aan, op dik 2 kilometer van de streep. Zijn voormalige vluchtgezellen kregen het gat niet meer gedicht.

   

  Vandevelde knalde overtuigend naar zijn allereerste profoverwinning. Ook voor zijn team Tour de Tietema-Unibet is het de 1e zege op UCI-niveau. De Nederlander Eekhoff behoudt de leiderstrui.

  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

  Vandevelde: "Vanuit het niets een dikke zege"

  "Ik kan het nog altijd niet geloven dat ik won", reageerde Yentl Vandevelde na de finish. "Ik probeerde op 2,5 kilometer van de eindstreep iets en dat bleek de goede zet."

   

  "Ik zette alles op alles met een slotaanval omdat ik wist dat het peloton heel fel naderde en we toch wel zouden opgeslokt worden. Daarom mijn poging. En die droeg tot op de streep."

   

  "Ik win niet veel koersen. Als ik dan eens zegevier, is dat in kleinere wedstrijden. Maar een rit in de ZLM Tour waar toch wel enkele fikse kleppers zitten is me wat toch. Dit is een Pro-koers", straalde de Belg.

   

  "Iedereen verwachtte dat het peloton ons nog wel zou opslokken. Maar wij hadden allen nog wat extra in de tank over en in de slotronde trokken wij weer fel door."

   

  "En dan kwam mijn aanval. Ik schrijf een beetje geschiedenis. Niet enkel voor de ploeg, maar ook voor mezelf. De eerste zege in de Pro-Tour voor TDT-Unibet en voor mezelf."

   

  "Je droomt er vaak van een dergelijke koers te winnen. Vandaag komt deze droom uit. Ik heb me al vaak weggecijferd voor onze rappe mannen. Bovendien kende ik een pak pech dit seizoen. Het geluk stond niet aan mijn zijde. Tot vandaag. Vanuit het niets een dikke zege."

  Uitslag Rit 2
  naamresultaatploeg
  1
  Yentl Vandevelde
  4:21:52
  TDT - UnibetTDT
  2
  Alexander Konychev
  +1
  Corratec - Selle ItaliaCOR
  3
  Bert-Jan Lindeman
  +6
  VolkerWessels Cycling TeamVWE
  4
  Emiel Vermeulen
  +6
  BEAT CyclingBCY
  5
  Martijn Rasenberg
  +6
  ABLOC CTABC
  6
  Sam Welsford
  +6
  Team DSMDSM
  7
  Arvid de Kleijn
  +6
  Tudor Pro Cycling TeamTUD
  8
  Matteo Malucelli
  +6
  Bingoal - WBBWB
  9
  Olav Kooij
  +6
  Jumbo - VismaTJV
  10
  Manuel Peñalver
  +6
  Burgos - BHBBH
   ZLM Tour
   ritdatumstart - finishtype rittotaalwinnaarleider
   07/06Heinkenszand - Heinkenszand
   6,6 km
   Nils Eekhoff
   1
   08/06Westkapelle - 's-Heerenhoek
   203 km
   Yentl Vandevelde
   2
   09/06Schijndel - Buchten
   203 km
   Jakub Mareczko
   Olav Kooij
   3
   10/06Roosendaal - Roosendaal
   194 km
   Arvid de Kleijn
   Olav Kooij
   4
   11/06Oosterhout - Oosterhout
   158,5 km
   Olav Kooij
   Olav Kooij