Deense emoties op WK tijdrijden voor beloften, brons voor Florian Vermeersch

  WK wielrennen beloften: tijdrit
  individuele tijdrit Individuele tijdritdistance 30.3 km
  location 10:40: Knokke-Heist - 12:55: Brugge
  trophy Johan Price Pejtersen
  einde
  startfinish
  0102030.3

   Florian Vermeersch heeft België een derde WK-medaille bezorgd op het WK tijdrijden. De 22-jarige prof van Lotto-Soudal pakte het brons bij de beloften na een geweldige slotkilometer in Brugge. Het goud was voor de Deen Johan Price-Pejtersen, voor de Australiër Lucas Plapp.

   Florian Vermeersch knalt naar brons op het WK tijdrijden bij de beloften

   Deense tranen, Australische vloek en Belgische glimlach

   Een grote afspraak voorbereiden op de rollen? Mathew Hayman bewees in Parijs-Roubaix van 2016 dat het geen hinderpaal mag zijn, landgenoot Lucas Plapp bevestigde dat voorbeeld. 

    

   De 20-jarige Australiër had enkele weken geleden zijn elleboog gebroken in de Ronde van de Toekomst, maar maalde het asfalt tussen Knokke-Heist en Brugge fijn. 

    

   Nagenoeg iedereen beet zijn tanden stuk op de tijd van de toekomstige prof van Ineos Grenadiers, maar het venijn zat toch in de staart. 

    

   Europees kampioen Johan Price-Pejtersen (22) liet Plapp bij het eerste tussenpunt niet los, had zijn inhaalbeweging al ingezet bij het tweede meetpunt en werkte zijn slotoffensief in stijl af. 

    

   Hij barstte na zijn gouden triomf in tranen uit: voor de Denen is het een pleister op een onherstelbare wonde na het overlijden van ex-renner en analist Chris Anker Sorensen zaterdag. 

    

   Ons land bevestigde dan weer zijn status als tijdritnatie: Florian Vermeersch (22), politicus, student én prof bij Lotto-Soudal, maakte zijn ambities waar en lag voortdurend op medaillekoers. 

    

   Het verschil tussen net wel en net niet draaide in zijn voordeel uit dankzij een geweldige slotkilometer. Jenno Berckmoes werd 22e.

   Vermeersch pakt brons na spannende ontknoping:

   Oeps! Colombiaanse belofte schuift al onderuit op het startpodium

   Wereldkampioen: "Ik stond altijd in de schaduw van Mikkel Bjerg"

   De boomlange Johan Price-Pejtersen, lid van opleidingsploeg Uno-X, is na de beste van Europa nu ook de beste van de wereld. 

    

   "Op het EK was ik op het einde een beetje ontploft, nu wou ik iets meer de controle bewaren", reageerde hij nadat hij zijn tranen de vrije loop had gelaten.

    

   "Het was een voordeel dat ik als laatste kon starten. Ik kon de tussentijden van mijn concurrenten inschatten. Ik wist dat ik moest versnellen en ik heb alles gegeven."

    

   Denemarken blijft dus de topnatie bij de beloften na 3 titels voor Mikkel Bjerg. "Dit geeft voldoening, want ik stond altijd in de schaduw van Mikkel. Hij was altijd beter dan ik, maar ook ouder."

    

   "Ik wist dat ik hem kon kloppen, maar hij was altijd de sterkste op het WK. Nu hij bij de profs reed, kreeg ik een vrije kans. Het is mooi dat ik kon winnen."

   Pejtersen: "Had veel opgekropte emoties"

   Florian Vermeersch mag mee het WK-podium op voor de bronzen medaille

   Rituitslag WK tijdrit beloftenRituitslag WK tijdrit beloften

     naamresultaat
   1Johan Price Pejtersenin 34'29"75
   2Luke Plapp+ 10"24
   3Florian Vermeersch+ 11"39
   4Søren Wærenskjold+ 13"42
   5Mick van Dijke+ 24"41
   6Daan Hoole+ 39"91
   7Ethan Vernon+ 43"78
   8Michel Heßmann+ 48"29
   9Filippo Baroncini+ 57"85
   10Magnus Sheffield+ 58"95

   Fase per fase

   1. 13 uur . Florian Vermeersch pakt brons bij de beloften, Pejtersen verovert de wereldtitel.

    Florian Vermeersch pakt brons bij de beloften, Pejtersen verovert de wereldtitel

   2. 12 uur 56. Florian Vermeersch is 3e geworden op 11"39 van winnaar Johan Price-Pejtersen. .
   3. 12 uur 55. Dit is een pleister op een onherstelbare wonde voor de Denen. . Renaat Schotte.
   4. 12 uur 55. Johan Price-Pejtersen wint! De laatste duwt Lucas Plapp nog van zijn troon. De Deense Europese kampioen pakt ook de wereldtitel. Zijn bonus: 10"24. Florian Vermeersch schenkt ons land brons! .
   5. 12 uur 53. Wat is dit een thriller! Soren Waerenskjold plaatst zich na Florian Vermeersch. De medaille is dus al binnen! .
   6. Knappe prestatie van Florian Vermeersch. 12 uur 52.
   7. 12 uur 50. Er moeten nog 4 renners finishen, maar Michel Hessmann en Daan Hoole spelen niet mee om de knikkers. Het is wachten op Soren Waerenskjold en Johan Price-Pejtersen. Florian Vermeersch wordt minstens 4e. .
   8. 12 uur 50. Vermeersch rijdt geweldige slotfase en finisht een seconde boven de tijd van Plepp.

    Vermeersch rijdt geweldige slotfase en finisht een seconde boven de tijd van Plepp

   9. 12 uur 49. Vermeersch: 34'41"14. Florian Vermeersch heeft een geweldige slotkilometer gereden en strandt op amper 1"15 van Lucas Plapp. Is dat voldoende voor een podiumplek?  .
   10. 12 uur 48. Ook Florian Vermeersch begint wat meer te wiegen, maar de snelheidsmeter zakt niet echt. Hij lijkt op weg naar de voorlopig 2e tijd. .
   11. 12 uur 47. Zoals de kaarten nu liggen wordt het de meest ondankbare plaats voor Florian Vermeersch, maar Filippo Ganna heeft bewezen dat je in het slotstuk de boel nog kunt doen kantelen.  .
   12. 12 uur 46. Price-Pejtersen is de snelste bij 2e tussenpunt, Vermeersch komt door als 5e.

    Price-Pejtersen is de snelste bij 2e tussenpunt, Vermeersch komt door als 5e

   13. 12 uur 45. 12 seconden goedmaken in die laatste strook? Dat is perfect doenbaar. . José De Cauwer.
   14. Iedereen bij tweede tussenpunt. De stand van zaken: ze liggen er allemaal op een zakdoek. Johan Price-Pejtersen neemt de fakkel over! Price-Pejtersen Plapp op 5"46 Waerenskjold op 7"75 Sheffield op 11"63 Vermeersch op 12"40 . 12 uur 45.
   15. 12 uur 43. Wordt het net wel of net niet? Soren Waerenskjold maakt er ook al een thriller van: de Noor klokt er op amper 2"29 van Lucas Plapp en is er dus sneller dan Florian Vermeersch.  .
   16. 12 uur 40. De kans op een medaille voor Florian Vermeersch wordt steeds groter. Renaat Schotte.
   17. 12 uur 39. Het gaat razendsnel, want Florian Vermeersch zit ook bij het tweede tussenpunt op medaillekoers. Hij verliest een beetje terrein op Lucas Plapp: +6"94. .
   18. 12 uur 37. Sheffield is door zijn halve instorting geen referentie meer, Plapp is dat uiteraard des te meer. Het wordt - voorlopig - een strijd tussen het viertal uit Australië, Denemarken, Noorwegen en ons land. .
   19. Iedereen bij eerste tussenpunt. De topfavoriet heeft alleszins niet de snelste tijd na zo'n 10 kilometer. Johan Price-Pejtersen is er 3e. Sheffield Plapp op 2"24 Price-Pejtersen op 3"21 Waerenskjold op 4"57 Vermeersch op 4"66 . 12 uur 37.
   20. 12 uur 35. We hebben met Soren Waerenskjold nog een extra belager. Hij plaatst zich binnen dezelfde seconde als Florian Vermeersch.  .