• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Quick-Step Floors zet kroon op het werk met 4e wereldtitel

  Op het WK wielrennen heeft Quick-Step Floors voor de 4e keer de ploegentijdrit gewonnen. De Belgische formatie was sneller dan Sunweb en BMC. Met de laatste titel in deze discipline plaatst Quick-Step een zoveelste orgelpunt in dit boerenjaar. 

  Dolle vreugde in het Quick-Step-kamp na de overwinning in de ploegentijdrit

  Video player inladen ...

  Australiërs lijken zich in de debatten te mengen

  Titelverdediger Sunweb en ex-laureaten BMC en Quick-Step Floors: die drietand leek voor aanvang voor goud, zilver en brons te zullen vechten. Maar bij het eerste tussenpunt zal er in hun volgwagens toch wat lichte paniek geweest zijn.

   

  Het tellertje van de drie ploegen kleurde rood, want Mitchelton-Scott had het gashendeltje in de vlakke aanloopstrook van zo’n 22 kilometer helemaal opengedraaid. Goeie benen of een te snelle start?

  Secondespel op de klim

  Op de klim, die de allesbepalende factor zou zijn, kwam het antwoord. Mitchelton-Scott werd op zijn plaats gezet. De vaste klanten kwamen weer naar voren en de laatste editie van deze discipline leek opnieuw uit te draaien op een thriller.

   

  Quick-Step zette zijn achterstand op BMC om in een bonus, maar Sunweb was de lachende derde. De titelhouder zette zijn Belgische uitdager op 71 honderdsten.

  De eindafrekening: Quick-Step Floors zet teller op 4

  In de afdaling en het laatste vlakke stuk richting de finish moesten de grote motoren weer aangesproken worden. 

   

  Bij Quick-Step hadden ze nog voldoende pk’s opgespaard. Met z’n vijven – De Plus had de rol moeten lossen – stormden de renners van Patrick Lefevere naar een 4e gouden medaille in deze discipline.

   

  De strijd voor het zilver was wél nog spannend: Sunweb was een zucht sneller dan BMC. Maar dat gebeurde allemaal in de schaduw van winnaars Lampaert, De Plus, Jungels, Terpstra, Schachmann en Asgreen.

  Quick-Step zegeviert in de ploegentijdrit op het WK

  Video player inladen ...

  Fase per fase

  1. Het regent knuffels bij Quick-Step Floors, dat dus een vierde wereldtitel in deze discipline op zak steekt. Daar zal het ook bij blijven, want dit nummer zal een gedaantewisseling ondergaan.
  2. "En deze discipline gaan we afschaffen..."

   José De Cauwer
  3. Sunweb pakt zilver

   Het zilver gaat naar Sunweb, dat nog een zucht sneller is dan BMC. Maar de vreugde-uitbarsting is bij Quick-Step Floors.
  4. Quick-Step komt aan de finish met absolute toptijd

  5. Lampaert, De Plus, Jungels, Terpstra, Asgreen en Schachmann: dat zijn de nieuwe wereldkampioenen ploegentijdrit.
  6. BMC (voorlopig) op 2

   Het is geen afscheid in schoonheid voor BMC, dat 19 seconden langzamer is dan Quick-Step.
  7. BMC bereikt nu de vod, maar het kalf lijkt verdronken voor Greg Van Avermaet en co. Ze gaan er niet komen. De wereldtitel is zo goed als binnen voor Quick-Step Floors.
  8. Sky komt binnen en is voorlopig tweede. BMC en Sunweb zullen daar nog onder gaan, het podium zal niet voor dit jaar zijn.
  9. "Het podium is bekend. Nu de volgorde nog."

   Renaat Schotte over Quick-Step, BMC en Sunweb
  10. De GPS bevestigt nog eens onze conclusie: Sunweb staat 11 tellen in het rood. Het dubbeltje lijkt dus naar de kant van de Belgische ploeg te vallen.