• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Quick-Step Floors zet kroon op het werk met 4e wereldtitel

  WK ploegentijdrit manneneinde
  ploegentijdrit
  VertrekArea 47 - AankomstInnsbruck -
  Afstand62,8 km
  0102030405062.8

   Op het WK wielrennen heeft Quick-Step Floors voor de 4e keer de ploegentijdrit gewonnen. De Belgische formatie was sneller dan Sunweb en BMC. Met de laatste titel in deze discipline plaatst Quick-Step een zoveelste orgelpunt in dit boerenjaar. 

   Dolle vreugde in het Quick-Step-kamp na de overwinning in de ploegentijdrit

   Australiërs lijken zich in de debatten te mengen

   Titelverdediger Sunweb en ex-laureaten BMC en Quick-Step Floors: die drietand leek voor aanvang voor goud, zilver en brons te zullen vechten. Maar bij het eerste tussenpunt zal er in hun volgwagens toch wat lichte paniek geweest zijn.

    

   Het tellertje van de drie ploegen kleurde rood, want Mitchelton-Scott had het gashendeltje in de vlakke aanloopstrook van zo’n 22 kilometer helemaal opengedraaid. Goeie benen of een te snelle start?

   Secondespel op de klim

   Op de klim, die de allesbepalende factor zou zijn, kwam het antwoord. Mitchelton-Scott werd op zijn plaats gezet. De vaste klanten kwamen weer naar voren en de laatste editie van deze discipline leek opnieuw uit te draaien op een thriller.

    

   Quick-Step zette zijn achterstand op BMC om in een bonus, maar Sunweb was de lachende derde. De titelhouder zette zijn Belgische uitdager op 71 honderdsten.

   De eindafrekening: Quick-Step Floors zet teller op 4

   In de afdaling en het laatste vlakke stuk richting de finish moesten de grote motoren weer aangesproken worden. 

    

   Bij Quick-Step hadden ze nog voldoende pk’s opgespaard. Met z’n vijven – De Plus had de rol moeten lossen – stormden de renners van Patrick Lefevere naar een 4e gouden medaille in deze discipline.

    

   De strijd voor het zilver was wél nog spannend: Sunweb was een zucht sneller dan BMC. Maar dat gebeurde allemaal in de schaduw van winnaars Lampaert, De Plus, Jungels, Terpstra, Schachmann en Asgreen.

   Quick-Step zegeviert in de ploegentijdrit op het WK

   Fase per fase

   1. 16 uur 51. Het regent knuffels bij Quick-Step Floors, dat dus een vierde wereldtitel in deze discipline op zak steekt. Daar zal het ook bij blijven, want dit nummer zal een gedaantewisseling ondergaan.
   2. 16 uur 51. "En deze discipline gaan we afschaffen...". José De Cauwer.
   3. 16 uur 50. Sunweb pakt zilver. Het zilver gaat naar Sunweb, dat nog een zucht sneller is dan BMC. Maar de vreugde-uitbarsting is bij Quick-Step Floors.
   4. 16 uur 50. Quick-Step komt aan de finish met absolute toptijd.

    Quick-Step komt aan de finish met absolute toptijd

   5. 16 uur 49. Lampaert, De Plus, Jungels, Terpstra, Asgreen en Schachmann: dat zijn de nieuwe wereldkampioenen ploegentijdrit.
   6. 16 uur 47. BMC (voorlopig) op 2. Het is geen afscheid in schoonheid voor BMC, dat 19 seconden langzamer is dan Quick-Step.
   7. 16 uur 46. BMC bereikt nu de vod, maar het kalf lijkt verdronken voor Greg Van Avermaet en co. Ze gaan er niet komen. De wereldtitel is zo goed als binnen voor Quick-Step Floors.
   8. 16 uur 45. Sky komt binnen en is voorlopig tweede. BMC en Sunweb zullen daar nog onder gaan, het podium zal niet voor dit jaar zijn.
   9. 16 uur 44. "Het podium is bekend. Nu de volgorde nog.". Renaat Schotte over Quick-Step, BMC en Sunweb.
   10. 16 uur 43. De GPS bevestigt nog eens onze conclusie: Sunweb staat 11 tellen in het rood. Het dubbeltje lijkt dus naar de kant van de Belgische ploeg te vallen.
   11. 16 uur 41. Aankomst Quick-Step Floors. Daar is het vijftal van Quick-Step Floors, dat net geen minuut sneller is dan Mitchelton-Scott. Wie goud wil, moet onder 1u07'25" duiken.
   12. 16 uur 40. "Opgelet, het blijven simulaties.". Renaat Schotte.
   13. 16 uur 40. Ook de GPS-gegevens van Sunweb spreken in het voordeel van Quick-Step Floors. Heeft de Belgische formatie de beste benen in het slot?
   14. 16 uur 38. Als we de GPS-gegevens mogen geloven, is Quick-Step momenteel sneller dan BMC. Maar wat doet Sunweb? Krijgen we in de laatste kilometers een duel tussen twee formaties?
   15. 16 uur 37. Mitchelton-Scott is binnen. Hun 1u08'22" is uiteraard goed voor de beste tijd, maar een medaille zal er ondanks die voortvarende start niet in zitten.
   16. 16 uur 35. Renners rijden de afdaling met snelheden boven de 100 kilometer per uur.

    Renners rijden de afdaling met snelheden boven de 100 kilometer per uur

   17. 16 uur 34. De klim van Sunweb moet verbluffend geweest zijn, want de achterstand van 10 seconden bij het eerste tussenpunt is nu een (zeer kleine) bonus geworden.
   18. 16 uur 32. Sunweb bij tweede tussenpunt. Als twee honden vechten om een been... Sunweb is 71 honderdsten sneller dan Quick-Step Floors. We krijgen een titanenduel tussen 3 giganten.
   19. 16 uur 31. Dit is toch waanzin, want in een van de afdalingen geeft de snelheidsmeter van de motard meer dan 100 kilometer per uur aan. Niet voor doetjes, deze sport.