• home
 • video
 • pas verschenen

  Canyon SRAM blaast de Nederlandse favorieten weg in Innsbruck

  WK ploegentijdrit vrouweneinde
  17 °Cploegentijdrit
  VertrekArea 47 - AankomstInnsbruck -
  Afstand54,4 km
  01020304054.4

   Het eerste WK-goud in Innsbruck is een prooi geworden voor Canyon SRAM Racing. De Duitse formatie rekende af met de Nederlandse teams Boels-Dolmans en Sunweb. Het Mitchelton-Scott van Jolien D'hoore eindigde 5e.

   Duitse ploeg Canyon SRAM winnen de ploegentijdrit op het WK bij de vrouwen

   Geen medaille voor D'hoore (5e)

   Wiggle High5, dat na dit seizoen afscheid neemt, wou de wielersport verlaten met een knaller. De Britse formatie ging als een raket van start en had bij het tussenpunt na 23 kilometer de toptijd stevig in handen.

    

   Maar de ex-ploeg van Jolien D’hoore schoot zichzelf in de voet. Ze speelden Archibald al snel kwijt en ook voor Fahlin ging het te snel. De achternaam van de Zweedse renster werd uiteindelijk het lot voor Wiggle High5: het resterende viertal faalde en viel zelfs buiten de prijzen.

    

   Voor de strijd om het goud werd uiteraard naar specialisten Sunweb en Boels-Dolmans gekeken. De Nederlandse teams moesten bij het tussenpunt al seconden goedmaken en moesten het goud al bij al snel uit hun hoofd zetten. Boels-Dolmans werd net als vorig jaar vicewereldkampioen, titelverdediger Sunweb moest vrede nemen met brons.

    

   De twee Nederlandse ploegen eindigden uiteindelijk op ruime afstand van Canyon SRAM Racing, dat duidelijk een maatje te groot was voor de uitdagers. Met onder meer Cecchini en Worrack raasde het Duitse team naar het laatste WK-goud in deze discipline. 

   D'hoore: "We hadden op iets meer gehoopt"

   "Het ging van bij het begin voortdurend naar beneden en de wind zat vol in de rug. Dat maakt het niet makkelijk in een ploegentijdrit, want dan zie je in de wielen ook nog af. Maar het was heel leuk", analyseerde Jolien D'hoore, die met Mitchelton-Scott 5e werd.

    

   "Je moet het evenwicht zoeken tussen heel diep gaan en nog kunnen overleven. Dat is soms heel moeilijk. Maar je moet die limieten opzoeken."

    

   "Of we tevreden zijn? We hebben vorige week onze sterkste ploegmate verloren met een schouderbreuk. Dat was een domper. We wilden een mooie prestatie neerzetten. 5e is niet slecht, maar we hadden op iets meer gehoopt", zegt D'hoore, die nu vakantie heeft.

   Ruim verslag van de ploegentijdrit op het WK bij de vrouwen

   Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
   We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
   Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

   Vreugde bij de wereldkampioenen:

   Fase per fase

   1. 11 uur 45. Winst voor Canyon, brons voor Sunweb. Titelverdediger Sunweb sluit af met een bronzen medaille. Het goud gaat naar de vrouwen van Canyon SRAM, die uitstekend indelen en met de wereldtitel aan de haal gaan. .
   2. 11 uur 41. Ook Boels-Dolmans bijt zijn tanden stuk op de toptijd. Zij moeten net als vorig jaar wellicht vrede nemen met het zilver. Hun achterstand: 22 seconden. .
   3. 11 uur 40. D'hoore voorlopig op 3. De dames van Mitchelton-Scott klokken af op 1'29" van de vermoedelijke winnaressen. Dat is goed voor een 3e plaats, maar die medaille is nog lang niet zeker.
   4. 11 uur 38. Als we de GPS-gegevens mogen geloven, mag Sunweb een kruis maken over titelprolongatie. De Nederlandse ploeg zou 37 seconden trager zijn. .
   5. 11 uur 35. Canyon SRAM Racing op 1! De Duitse formatie Canyon SRAM Racing blaast Wiggle High5 aan de finish helemaal weg. Het team van onder meer Cecchini en Worrack is liefst 57 tellen sneller. .
   6. Wiggle High5 startte zeer sterk, maar verloor snel 2 vrouwen. 11 uur 32.
   7. 11 uur 30. 1u02'43". De te kloppen tijd staat op de tabellen. "Ze doen zeker een gooi naar een medaille. Maar welke kleurt wordt het?", vragen onze commentatoren zich af. .
   8. 11 uur 29. Laatste kilometer voor Wiggle High5. Wiggle High5 is op weg naar de toptijd, maar wat is die straks waard?