Cavalli is koningin van Muur van Hoei na troonsafstand van Van der Breggen

  Waalse Pijl (vrouwen)
  wegwedstrijd Wegwedstrijddistance 134 km
  location 08u35: Luik - 12u25: Hoei
  trophy Marta Cavalli
  einde
  startfinish
  020406080100120134

   Voor het eerst sinds 2014 staat er een nieuwe naam op de erelijst van de Waalse Pijl: Marta Cavalli. De Italiaanse renster van FDJ won op de Muur van Hoei een tweestrijd met Annemiek van Vleuten. Ze neemt zo het kroontje over van de gestopte Anna van der Breggen. 

   Kijk naar de ontknoping op de Muur van Hoei

   Cavalli geeft voorjaar nog wat extra kleur op de Muur

   Marta Cavalli (FDJ) heeft haar voorjaar nog wat mooier gemaakt. Na een overwinning in de Amstel Gold Race wint ze nu ook de Waalse Pijl.

    

   De wedstrijd bleef relatief lang gesloten en een kopgroep van 15 rensters konden zelfs even dromen van een unieke prestatie.  Pas op 30 kilometer van de finish begon het peloton serieus te vlammen onder impuls van de topfavorieten.

    

   Die topfavorieten bleven trouwens allemaal lang samen. Pas op de Muur van Hoei werd er definitief beslist wie er aanspraak kon maken op de zege. 

    

   Annemiek van Vleuten ging al snel op kop rijden en hoopte dat niemand haar nog voorbij kon snellen. Lange tijd leek dat de juiste tactiek maar in de laatste 200 meter kon Marta Cavalli als enige weerstaan aan het tempo van de Nederlandse.

    

   Aan de finish bezorgde de Italiaanse van Vleuten een stevige kater door op en over haar naar de finishlijn te sprinten. Ze wint daarmee haar tweede koers dit voorjaar. Van Vleuten en Vollering vervolledigen het podium.

    

   Julie Van de Velde (Plantur-Pura) was de eerste Belgische vandaag. Ze bolde als 21e over de finish.

   Marta Cavalli: "Ongelooflijk dat ik vandaag nog zo'n goede benen had"

   • Marta Cavalli (FDJ): "Ik kan niet geloven dat ik na de Amstel en Parijs-Roubaix nog zo'n goede benen had vandaag.  Het was echt niet makkelijk, want iedereen weet hoe sterk Annemiek van Vleuten is. Ik probeerde in het begin van de Muur in het wiel te blijven van Annemiek en kon daarna nog sprinten. Ik ben zeer blij voor mezelf en voor mijn team."

   Rituitslag Waalse Pijl (vrouwen)Rituitslag Waalse Pijl (vrouwen)

   Fase per fase

   1. 12 uur 27. De 24-jarige Cavalli oogde nog heel fris op de Muur en dat bleek geen schijn te zijn. In de sprint knalt ze op een indrukwekkende manier weg van de onfortuinlijke Van Vleuten.  Vollering komt 10 seconden later op de derde plaats over de streep. .
   2. 12 uur 26. Wat een voorjaar rijden de Italianen. Ruben Van Gucht.
   3. 12 uur 24. Cavalli wint! Marta Cavalli haalt het aan de top van de Muur van Hoey voor Van Vleuten. Ze was de enige die kon antwoorden op de ultieme demarrage van Van Vleuten en springt in de laatste 20 meter naar de winst.  .
   4. 12 uur 24. Cavalli en Van Vleuten rijden samen naar de finish. Wie wordt het? .
   5. 12 uur 23. Van Vleuten ramt op de zwaarste strook weg. Enkel Cavalli lijkt te kunnen volgen. Vollering moet lossen. .
   6. 12 uur 22. Longo Borghini moet een gaatje laten. Zij zal het vandaag niet worden. Ook Niewiadoma heeft het moeilijk. .
   7. 12 uur 21. Van Vleuten rijdt op kop en probeert zo naar de finish te vlammen. Wie komt er nog over? .
   8. 12 uur 20. 15 rensters vatten de laatste kilometer aan. Alle kleppers zitten er nog bij. .
   9. 12 uur 19. Muur van Hoey. Door het pokerspel kunnen de achtervolgers weer aansluiten! Het wordt een spannende finale. We gaan naar de Muur van Hoey! .
   10. 12 uur 18. Fisher-Black springt op 3 km van de streep uit de kopgroep. Wat doet de rest? .
   11. 12 uur 17. Nog 4 kilometer. We zitten met een kopgroep die bestaat uit Vollering, Van Vleuten, Borghini, Cavalli, Fisher-Black, Moolman en Kastelijn. .
   12. 12 uur 15. Aanval Moolman. Stevige demarrage van Moolman. Van Vleuten moet alle zeilen bijzetten en komt tot in het wiel van de Zuid-Afrikaanse. De groep kan terug aansluiting maken, maar Niewiadoma kan niet mee. .
   13. 12 uur 14. Enkel de toppers blijven nu nog over. We zien Niewiadoma, Lippert, Vollering en Longo Borghini. .
   14. 12 uur 10. Samensmelting. Aan de voet van de Cherave wordt de kopgroep gegrepen.  .
   15. 12 uur 06. Côte de Cherave. Er wordt vuurwerk verwacht op de voorlaatste klim. Wie gaat wat doen? De kopgroep mag zo stilaan hun hoop op een unieke prestatie opbergen. .
   16. 12 uur 02. Eric (Movistar) heeft zich (bewust?) laten zakken uit de kopgroep. Ze rijdt nu even tempo in het peloton voor ploeggenote Van Vleuten. .
   17. 12 uur . Als men op deze manier koers blijft maken, wordt het moeilijk voor de kopgroep. Ruben Van Gucht.
   18. 11 uur 57. Peloton vlamt door. Onder impuls van Chapman komt het peloton op iets meer dan een halve minuut van de kopgroep.  .
   19. 11 uur 54. Blaak. Chantal Blaak verzet weer uitstekend werk. Ze liet zich uitzakken en brengt haar ploeggenoot Moolman nu terug naar het peloton. .