Ga naar de inhoud

Topfavoriete Van der Breggen rijdt iedereen murw op Muur van Hoei

Waalse Pijl (vrouwen)
wegwedstrijd Wegwedstrijddistance 124 km
location 8:40: Hoei - 12:15: Hoei
trophy Anna van der Breggen
einde
startfinish
020406080100124

  Wereldkampioene Anna van der Breggen (30) heeft haar favorietenrol waargemaakt in de Waalse Pijl. De Nederlandse was voor de 6e keer op een rij de sterkste op de Muur van Hoei, een record.

  Hoe kan je Anna van der Breggen verschalken in haar speeltuin?

   

  Trek-Segafredo nam de handschoen op en koos in de laatste lokale lus van 30 kilometer voor een strak tempo, maar op het moment van de waarheid hadden speerpunten Lizzie Deignan en Elisa Longo Borghini toch iets te veel pap in hun benen.

   

  Wereldkampioene Van der Breggen was bovendien in een zetel afgezet door haar ploegmates aan de voet van de Muur van Hoei en koos voor een lange tijdrit vanuit het zadel.

   

  Landgenote Demi Vollering en de Deense Cecilie Uttrup Ludwig ontpopten zich tot de belangrijkste uitdagers.

   

  Vollering nam zelfs eventjes over, maar Van der Breggen gaf geen krimp.

   

  Ook Ludwig, die al een jasje had uitgedaan na mechanische pech, gaf Van der Breggen de zege niet cadeau, maar de wereldkampioene was toch weer ongenaakbaar.

   

  Met een 6e triomf op een rij is ze nu alleen recordhouder in de oudste klimklassieker in het vrouwenwielrennen.

  Bekijk de ontknoping:

  Van der Breggen: "6e zege is gek, maar ik voel me toch wat vermoeid"

  "Het was een harde koers", reageerde de koningin van Hoei. "Dit was een van mijn moeilijkste overwinningen hier."

   

  "Ik voelde me toch wat vermoeid, maar mijn ploeg heeft heel veel werk opgeknapt. Ze hebben erg goed gekoerst en ik voelde wel wat druk om dit af te maken."

   

  "Deze finale is zo lastig, maar deze koers ligt me. En met zo'n ploeg is het fijn om het af te maken. 6 keer winnen in Hoei, dat is gek."

  Rituitslag Waalse Pijl (vrouwen)
  naamresultaatploeg
  1
  Anna van der Breggen
  in 3u17'28"
  2
  Cecilie Uttrup Ludwig
  op 2"
  3
  Demi Vollering
  6"
  4
  Elizabeth Deignan
  11"
  5
  Elisa Longo Borghini
  z.t.
  6
  Ashleigh Moolman Pasio
  7
  Mikayla Harvey
  8
  Liane Lippert
  18"
  9
  Marianne Vos
  22"
  10
  Katarzyna Niewiadoma
  25"

  Fase per fase

  1. 12 uur 10. Een eitje is het toch niet geweest, die 6e triomf in Hoei. Demi Vollering en Cecilie Uttrup Ludwig maakten haar het leven zuur, maar in de laatste hectometers kraakten de Nederlandse en de Deense toch.  .
  2. 12 uur 09. Van der Breggen was gewoon de sterkste. . Lieselot Decroix.
  3. 12 uur 09 match afgelopen
  4. 12 uur 09. Van der Breggen stoomt nu toch door. .
  5. 12 uur 09. Nog 200 meter. Van der Breggen krijgt het niet cadeau. .
  6. 12 uur 08. Van der Breggen wordt uitgedaagd door Vollering, die overneemt. De wereldkampioene geeft niet af. Nu is het een kwestie van timing. Ook Uttrup Ludwig schuift mee. .
  7. 12 uur 07. Van der Breggen komt niet uit het zadel. Heeft ze nog die extra versnelling in petto? Nog 400 meter. .
  8. 12 uur 07. De wereldkampioene kiest voor een tijdrit, Longo Borghini zit aan haar wiel. Vos heeft het lastig en zal niet winnen. .
  9. 12 uur 06. Nog 800 meter en Van der Breggen neemt het heft zelf in handen.  .
  10. Laatste km. We negeren de marktkraampjes. Van der Breggen zit in poleposition. Wat een luxe: haar ploegmates doen het volgens het boekje. . 12 uur 06.
  11. 12 uur 04. Het is stilte voor de storm en nu vooral een kwestie van positionering. Deignan en Van der Breggen weten als geen ander waar ze moeten zitten.  .
  12. 12 uur 02. Met het klasje trekken we braafjes naar de voet. De favorieten: Van der Breggen, Vos, Moolman-Pasio, Longo Borghini, Deignan, Niewiadoma, Lippert en Uttrup Ludwig. .
  13. 12 uur . Nog 6 kilometer en we zien nog altijd gewapende vrede. Wie beschikt zo meteen over de meest explosieve benen? .
  14. 11 uur 58. Kan Trek-Segafredo nog iets forceren? Deignan of Longo Borghini kunnen in principe niet speculeren op een duel mano a mano met Van der Breggen. Zij moeten dus nog iets uit hun hoed toveren.  .
  15. 11 uur 57. We maken ons klaar voor de traditionele sprint, de zuivere machtsontplooiing. . Ruben Van Gucht.
  16. 11 uur 55. Boels-Dolmans, met Pieters op kop, probeert het tactische plannetje perfect uit te voeren. De snelheid ligt zo hoog dat aanvallen uitgesloten is. Op deze manier zal Van der Breggen in een zetel naar de Muur worden gebracht.  .
  17. Côte du Chemin des Gueuses. We zijn boven! Nog 10 kilometer en we hebben geen aanvallen gezien. Maar de afmattingsprocedure zet zich voort.  . 11 uur 54.
  18. 11 uur 52. Boels-Dolmans dunt het pakket nog wat meer uit. Vos zat in derde positie, maar laat zich nu wat uitzakken. Ze lijkt niet over haar allerbeste benen te beschikken. .
  19. 11 uur 51. Het tempo ligt echt wel zeer hoog! Lieselot Decroix.