• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bouhanni spoelt alle frustraties van zich af na waaierfinale in de Vuelta

  Vuelta a España: Rit 6einde
  33 °C/>wegwedstrijd
  VertrekHuércal-Overa - AankomstSan Javier -
  Afstand155,7 km
  020406080100120140155.7

   Nacer Bouhanni (Cofidis) heeft de 6e etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. De Fransman, die vanochtend nog in opspraak kwam, won de sprint van een uitgedund peloton. De finale werd gekleurd door waaiers, met Wilco Kelderman als kind van de rekening. 

   Bekijk de laatste kilometer van rit 6 in de Vuelta

   Video player inladen ...

   Geschiedenisloze eerste helft

   De op twee na kortste rit in deze Vuelta werd vooraf aangekondigd als een prooi voor sprinters. De rit was op vele vlakken het spiegelbeeld van de rit van gisteren. Door felle tegenwind lag het gemiddelde onder de 35km/u en de eerste de beste vlucht kreeg meteen een vrijgeleide.

    

   Richie Porte was een opvallende aanwezige vooraan en, net zoals de voorbije dagen, was ook bergkoning Luis Maté opnieuw van de partij in de kopgroep. Verder maakte ook Jorge Cubero deel uit van het gezelschap. Het peloton wilde niet dezelfde fout maken als gisteren en gaf het drietal nooit meer dan 3’45”, op 30km van de streep was hun liedje uitgezongen.

   Valpartij breekt peloton en zorgt voor veel schade

   De Italiaan Fabio Felline kwam op 25km van de streep onzacht in aanraking met een verkeerseiland in het midden van de weg. Hij viel hard op zijn gezicht en trok onder andere ook Campenaerts en Leezer mee.

    

   De valpartij zorgde voor beroering, want het peloton brak in 2 groepen. De ellende was daarmee niet gedaan, in de 2e groep scheurde het dankzij de windstoten nog eens. De Nederlander Kelderman werd fel teruggeslagen door mechanische pech, maar ook Pinot geraakte achterop. Beide renners verloren vandaag meer dan anderhalve minuut.

    

   Viviani was voor de start de topfavoriet, maar zat veel te ver en kon die rol niet waarmaken. Van een uitgedund peloton kwam Bouhanni er als eerste uit. Hij klopte Van Poppel en Viviani op de streep.

    

   Hij antwoordt daarmee op het incident van gisteren. Hij kwam als laatste over de streep, maar kreeg, naast zijn achterstand, ook nog eens 30 seconden extra aangesmeerd. Officiëel omdat hij het imago van het wielrennen had geschaad.

    

   De trui van Rudy Molard kwam vandaag niet in gevaar, hij start morgen in zijn 2e
   rode trui.

   Bouhanni: "Ik was geënerveerd door de verkeerde informatie"

   Nacer Bouhanni kent een seizoen vol ellende, maar gaf na het akkefietje van gisteren iedereen lik op stuk. “Ik ben heel gelukkig”, reageerde de Fransman van Cofidis.

    

   “Ik was er echt op gebrand om te winnen na wat er gisteren gebeurd is. Ik was geënerveerd door de verkeerde informatie die verspreid werd.” Volgens Spaanse media was Bouhanni betrokken in een opstootje met zijn ploegleiding, maar vanochtend werd dat bericht ontkend door de renner én de ploeg.

    

   “Ik moet mijn ploegmaats Vanbilsen en Chetout bedanken, die me goed vooraan gehouden hebben. En in de finale weet ik wat ik moet doen. Gisteren was ik laatste, vandaag ben ik eerste”, besloot de ritwinnaar met een knipoog.

   Fase per fase

   1. Kelderman en Pinot verliezen maar liefst 1'44".
   2. Het wordt nog tellen voor Kelderman en Pinot.
   3. Bouhanni wint!

    Nacer Bouhanni wint en Viviani heeft zich laten ringeloren.
   4. Trentin moet te snel aan de bak
   5. Gallopin neemt enkele meters
   6. Quick-Step trekt de sprint aan voor Viviani
   7. Laatste kilometer!
   8. Ondertussen begint Pinot zijn steentje bij te dragen in het 2e groepje.
   9. Rode trui Molard zit nog in de 1e groep, net als Bouhanni en Europees kampioen Trentin. Maar natuurlijk ook Viviani. Nog 1,5km.