Sam Bennett opent meteen z'n rekening bij DQS, Philipsen strandt op 2

  Tour Down Under: Rit 1
  wegwedstrijd Wegwedstrijddistance 150 km
  location 01u31: Tanunda - 05u01: Tanunda
  trophy Sam Bennett
  einde
  startfinish
  020406080100120150

   Sam Bennett heeft zijn debuut bij Deceuninck-Quick Step niet gemist. De Ier won de eerste rit in de Tour Down Under, de opener van het wielerseizoen, in een massaspurt. De topsprinter overgekomen van BORA timede zijn inspanning perfect en beloonde het fraaie werk van zijn sprinttrein. Jasper Philipsen eindigde 2e, Erik Baska 3e, Elia Viviani 4e en André Greipel 5e.

   Bekijk de eerste massaspurt van 2020:

   Bennett rondt perfect teamwork af

   De 150 kilometer van en naar Tanunda was er een op maat van de sprinters. En zo geschiedde. 5 rondjes van 30 kilometer in de pittoreske wijnregio van de Barossa Vallei liet het peloton toe om de finishstrook goed te verkennen. En groepje van 4 vluchters werd in de laatste ronde gegrepen door een peloton, waarin Deceuninck-Quick Step de boel controleerde..

    

   Bennett vreesde vooraf een beetje de laatste rechte lijn van 2,3 kilometer, maar de Ier werd perfect afgezet door zijn teammakkers. Hij gleed langs de hekken aan de linkerzijde van de weg en stak Philipsen de loef af met een halve fietslengte. In hun zog volgden Baska, Viviani, Greipel, Halvorsen en Ewan, zondag in Adelaide nog de beste van het pak.

    

   Achteraf reageerde Bennett enorm gelukkig, waarbij hij meteen zijn nieuwe team in de hulde betrok: "Dat ik vandaag win, was volledig de verdienste van het team. Ik zou liegen als ik de druk niet zou voelen om die eerste zege te pakken voor mijn nieuwe ploeg."

    

   "De jongens deden hun job fantastisch: ze hielden me in een goeie positie en voerden de lead-out perfect uit. Iedereen speelde zijn rol geweldig goed, ik kan ze niet genoeg bedanken." En die ze zijn Mørkøv, Cattaneo, Devenyns, Almeida, Archbold en Keisse.

    

   "Het team gaf me veel vertrouwen en je ziet dat er heel wat ervaring is. Dat toonden ze vandaag, net als hun unieke Wolfpack-spirit.

    

   Philipsen kan zich troosten met de witte jongerentrui: "Ik ging vrij vroeg aan en had een mooie voorsprong, maar voelde de andere sprinters dan terugkomen. Ik deed wat ik kon. Mijn team bracht me ook geweldig."

   Jasper Philipsen (l) moet zich net gewonnen geven.

   Rituitslag Rit 1Rituitslag Rit 1

   Tweets over de eerste zege van "nieuwe wolf" Bennett:

   Tour Down Under
   -
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   1wegwedstrijdTanunda - Tanunda150 kmBennettBennett
   2wegwedstrijdWoodside - Stirling135,8 kmEwanEwan
   3wegwedstrijdUnley - Paracombe131 kmPortePorte
   4wegwedstrijdNorwood - Murray Bridge152,8 kmEwanPorte
   5wegwedstrijdGlenelg - Victor Harbor149,1 kmNizzoloImpey
   6wegwedstrijdMcLaren Vale - Willunga Hill151,5 kmHolmesPorte