• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Vleuten is de koningin te rijk in Strade Bianche

  Strade Biancheeinde
  />wegwedstrijd
  VertrekSiena - AankomstSiena -
  Afstand136 km
  020406080100120136

   Annemiek Van Vleuten heeft voor het eerst haar naam gepend op de erelijst van de Strade Bianche. De Nederlandse sloeg haar slag op de laatste grindstrook.

   Op 12 kilometer van de streep achtte Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott) haar moment gekomen. De Nederlandse dropte een bom op de laatste grindstrook, niemand had een reactie in huis.

    

   Boels-Dolmans probeerde de scheve situatie nog recht te trekken in de achtervolging. De Nederlanders Blaak en Van der Breggen (vorig jaar winnares) openden de jacht, maar kwamen geen meter dichter.

    

   Van Vleuten sneed het slotklimmetje naar Siena met een veilige marge aan en bouwde een feestje. De Deense Langvad kwam als 2e binnen, de Poolse Niewiadoma eindigde 3e.

    

   Ook een eervolle vermelding voor onze landgenote Julie Van De Velde. De renster van de Lotto Soudal Ladies toonde zich in de voorfinale door mee te glippen met een kopgroep. Pas in de finale moest ze passen toen de grote kanonnen versnelden.

   Bekijk de slotkilometer: Van Vleuten wint

   Van Vleuten: "Het is één van mijn beste overwinningen"

   "Ik had gedacht dat deze koers misschien nog te snel zou komen", zei Van Vleuten na de finish. "Ik heb na mijn blessure uiteindelijk nog maar 10 weken getraind. Maar deze wedstrijd stond echt op mijn verlanglijstje dus ik heb er heel hard voor gewerkt."

    

   "Ik heb gewacht op het juiste moment om aan te vallen. Ik had maar 1 ploegmaat bij dus moesten we een beetje pokeren. Daarom ben ik ten aanval getrokken bergop."

    

   "Dit is een van mijn beste overwinningen. Gisteren heb ik nog een foto genomen op het plein hier. Het is fantastisch."

   Uitslag Strade Bianche (WT)

   1. Annemiek van Vleuten (Ned) 136 km in 3u48'49"
   2. Annika Langvad (Den) op 37"
   3. Katarzyna Niewiadoma (Pol) 40"
   4. Marta Bastianelli (Ita) 44"
   5. Cecilie Uttrup Ludwig (Den) z.t.
   6. Ashleigh Moolman (ZAf) 51"
   7. Marianne Vos (Ned) 52"
   8. Janneke Ensing (Ned) 54"
   9. Anna van der Breggen (Ned) 1'28"
   10. Chantal Blaak (Ned) 1'50"
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   Bianche/>/>Siena - Siena184 kmvan der Poelvan der Poel

   Fase per fase

   1. 13 uur 01. Van Vleuten triomfeert. .
   2. 12 uur 58. Refresh pagina. Omdat we overgeschakeld zijn op Canvas, moeten jullie deze pagina snel refreshen.
   3. 12 uur 58. Van Vleuten duikt de laatste 2 kilometer in. Als ze de klim naar de Piazza del Campo overleeft, mag ze victorie kraaien.
   4. 12 uur 53. Nog 5 km. In de achtervolging haalt Van der Breggen nu zelf de kastanjes uit het vuur. Maar terrrein goedmaken op Van Vleuten lukt niet.
   5. 12 uur 51. "Ik denk dat Annemiek gaan vliegen is". Lieselot Decroix.
   6. 12 uur 48. Van Vleuten kan zwaaien met 26 seconden voorsprong. Komt er nog iemand uit de achtergrond?
   7. 12 uur 43. Nog 10 kilometer en Van Vleuten loopt meter per meter weg. Het sein voor Chantal Blaak om de achtervolgers op sleeptouw te nemen.
   8. 12 uur 40. Op de laatste oplopende grindstrook haalt Van Vleuten de trekker over.

    Op de laatste oplopende grindstrook haalt Van Vleuten de trekker over

   9. 12 uur 39. Van Vleuten solo. Op de laatste oplopende grindstrook haalt Van Vleuten de trekker over. Met een fantastische versnelling rijdt ze iedereen uit het wiel. Is de Nederlandse gaan vliegen?
   10. 12 uur 38. Nieuwe versnelling Blaak. De Nederlandse kampioene kan haar benen niet in bedwang houden. Ook onze landgenote Julie Van De Velde zit nog in een van de eerste groepjes.
   11. 12 uur 32. De finale barst helemaal open. Van der Breggen, Blaak, Vos, Langvad en Niewiadoma storten zich allemaal in het offensief.
   12. 12 uur 32. "Dit is een heerlijke regio om door te koersen". Ruben Van Gucht.
   13. 12 uur 15. Livestream over 5 minuten. Ruben Van Gucht en Lieselot Decroix warmen hun stemmen op en zijn klaar voor de live uitzending.
   14. 12 uur 14. Nog 30 kilometer. En dat is het sein voor Cecchini, Canuel en Wiles om aan de boom te schudden. Ze smeren het peloton 12 seconden aan.
   15. 12 uur 02. Van De Velde in kopgroep. Nieuwe situatie: Canuel, Barnes, Korevaar, Cordon-Ragot, Brand en onze landgenote Julie Van De Velde (Lotto Soudal Ladies) hebben een kloofje geslagen.
   16. 12 uur 02. Nieuwe uitval. Het tempo gaat opnieuw de hoogte in en het peloton spat weer uit elkaar. 23 rensters slaan een kloofje.
   17. 12 uur 01. Alles te herdoen. Lang heeft de aanvalspoging van de twaalf koplopers niet geduurd. Met nog 45 kilometer voor de boeg komt alles weer samen.