• home
 • video
 • pas verschenen

  Jakobsen volgt zichzelf met de vingers in de neus op in de Scheldeprijs 

  Scheldeprijseinde
  9 °C/>wegwedstrijd
  VertrekTerneuzen - AankomstSchoten -
  Afstand202,3 km
  0306090120150180202.3

   De 107e Scheldeprijs is opnieuw een prooi voor Deceuninck-Quick Step geworden. Fabio Jakobsen (22) was net als vorig jaar de snelste in de traditionele massasprint in Schoten. De eerste uren werden gekleurd door een gevecht tegen de wind.

   Fabio Jakobsen sprint het snelst in de Scheldeprijs

   Video player inladen ...

   Beuken tegen de wind en uiteindelijk toch weer een sprint

   De Scheldeprijs draait meestal uit op een massasprint en dus was de enige vraag in startplaats Terneuzen: krijgen we ook vandaag van hetzelfde laken een broek? Ja, zo zou enkele uren later blijken, maar dat laken werd wel meermaals aan flarden gescheurd en daarna weer aan elkaar genaaid.

    

   Man op de motor Renaat Schotte had het over minstens drie waaieroorlogen in Zeeland, maar bij de ontvangst op Belgisch grondgebied had het waaierfeest in Zeeland vooral strepen op de carrosserie opgeleverd en geen breuken in het peloton. 

    

   Op 70 kilometer van de streep was het duidelijk dat de massasprint er moest en zou komen, ook al zorgden valpartijen van Jakobsen en Ackermann voor extra blutsen. Vijfvoudig winnaar Kittel werd in de slotfase dan weer glad uit de wielen gebonjourd.

    

   Aanvallen van Vanbilsen en De Bondt en vooral Boasson Hagen kietelden het peloton nog even, maar Deceuninck-Quick Step floot iedereen netjes terug.

    

   Toch werd de rode loper voor Duits kampioen Ackermann uitgerold, maar hij werd op het moment van de waarheid professioneel ingesloten door Morkov, ploegmaat van Jakobsen. Die timede perfect en knalde onhoudbaar naar een bisnummer op de Churchilllaan.  

   Verslag van de Scheldeprijs

   Video player inladen ...

   "Mijn ploegmaats zorgden voor een perfecte dag"

   "Ik had een hele sterke ploeg", opende Fabio Jakobsen zijn reactie. "Ik moet die jongens bedanken, want ze zorgden voor een perfecte dag."

    

   "Ik ben gevallen op 75 kilometer van de finish, maar mijn ploegmakkers bleven rustig en hebben me goed geholpen."

    

   "Ik zei dat ik me goed voelde en ik had een goeie sprint in de benen. De mannen deden het perfect."

    

   "Ze hebben allemaal de hele dag voor mij gewerkt en ik ben zo blij dat ik het kan afmaken. Dit is ook een zege voor hen. Als sprinter wil je op deze erelijst staan en ik sta er nu al twee keer op. Ik ben heel blij."

   Jakobsen: "Perfecte dag dankzij de ploegmaats"

   Video player inladen ...

   Vanmarcke: "Kom nog steeds tekort met mijn linkerknie"

   Video player inladen ...

   Morkov: "Het spijt me dat ik de sprint van Ackermann verpest heb"

   Video player inladen ...

   Fase per fase

   1. De snelste mannen komen uit Nederland.
    Michel Wuyts
   2. Hoe verliep de sprint?

    De rode loper leek te worden uitgerold voor Ackermann, maar de Duitse kampioen zat aan de linkerkant vast en werd genekt door zijn uitzakkende ploegmaat. Jakobsen koos de andere kant van de weg, remonteerde Lawless met gemak en knalde iedereen zonder problemen uit de wielen. Ackermann vloekt vooral op Morkov, die in dienst van Jakobsen enkele kwakjes uitdeelde en zich vrij breed maakte.
   3. Doe het maar, hé, als kopman met rugnummer 1.
    José De Cauwer
   4. Jakobsen timet goed en wint met de vingers in de neus

    Fabio Jakobsen voert een bisnummer op! De Nederlander wacht goed in een chaotische sprint en maakt het al bij al vlot af. Niemand kwam echt in de buurt van de sprinter van Deceuninck-Quick Step.
   5. Ackermann zit uitstekend geplaatst, Jakobsen zit wat verder.
   6. Laatste kilometer

    Sénéchal zingt het uit tot aan de boog, maar Morkov heeft nu nog een pak werk.
   7. Nog twee kilometer. Sénéchal en Morkov mennen, maar ze dreigen te vroeg op kop te komen. Er wordt vooral gekeken en overlegd.
   8. Het is toch Jakobsen die de sprint zal doen bij de blauwe brigade. Hodeg offert zich nu al op.
   9. Boasson Hagen gegrepen

    Deceuninck-Quick Step heeft het heft snel in handen genomen en fluit op 3 kilometer van de finish Boasson Hagen nu helemaal terug.
   10. Boasson Hagen is sterk, maar kijkt achterom en ziet dan de gapende muil van het peloton. Onbegonnen werk. Maar dit heeft het plan van sommige ploegen toch wat ontregeld.