• home
 • video
 • pas verschenen

  Scheldeprijs: Terneuzen-Schoten

  Scheldeprijseinde
  13 °C/>wegwedstrijd
  VertrekTerneuzen - AankomstSchoten -
  Afstand200,4 km
  0306090120150180200.4

   Een incidentrijke Scheldeprijs is voer geworden voor de Nederlander Jakobsen. De jonge wolf van Quick-Step won met overschot de sprint van een compact peloton. Onderweg werden zo'n 30 renners uitgesloten na het negeren van een gesloten overweg. Marcel Kittel, die voor de zesde keer kon winnen in Schoten, moest de handdoek gooien in de slotronde. 

   Groenewegen en Démare uitgesloten

   De Scheldeprijs begon voor het eerst in Zeeland. Tussen de Ooster- en de Westerschelde moest de wind voor spektakel zorgen.

    

   Dat gebeurde ook, maar de grootste ravage werd aangericht door een gesloten spooroverweg. Een dertigtal renners moest de wedstrijd verlaten, omdat ze de slagbomen genegeerd hadden. Arnaud Démare, Kris Boeckmans en Dylan Groenewegen zouden niet meesprinten in Schoten.

   Nummer 24 (!) voor Quick-Step

   Marcel Kittel ook niet, hij reed lek in de slotronde. Jenthe Biermans probeerde zijn kopman weer in het peloton te brengen, maar de Duitser schudde "nein". Hij moet minstens nog een jaar wachten op een 6e zege.

    

   Fabio Jakobsen boekte zijn allereerste op de Churchillaan. Met dank aan zijn ervaren ploegmaats Keisse, Morkov en Stybar. Zij plooiden zich in de finale dubbel voor de 21-jarige wolf.

    

   Jakobsen maakte het keurig af en sprintte met een lengte voorsprong naar de 24e (!) overwinning van Quick-Step in 2018. "Supergaaf! De mooiste overwinning in mijn carrière", reageerde hij. Vorige maand was Jakobsen al de snelste in Nokere.

   Renners vliegen op autootje

   De 106e editie van de Scheldeprijs stond bol van de incidenten. In Zeeland botste een viertal renners op een autootje langs de weg. De Colombiaan Escobar bleef het langst liggen.

   Weer een auto op het parcours

   Zondag reed in de Ronde van Vlaanderen plots een auto het parcours op. Dat gebeurde nu opnieuw. In Ekeren reed een grijze Volkswagen even mee. Gelukkig zonder erg.