• home
 • video
 • pas verschenen

  Scheldeprijs: Mol-Schoten

  Scheldeprijseinde
  12 °C/>wegwedstrijd
  VertrekMol - AankomstSchoten -
  Afstand203 km
  0306090120150180203

   Marcel Kittel (Quick-Step) heeft op superieure wijze de traditionele massasprint in Schoten gewonnen. Tom Boonen kwam zijn laatste wedstrijd op Belgische bodem zonder kleerscheuren door. Zo ontweek hij een massale valpartij in de slotpartij, die onder meer André Greipel kansloos liet. 

   De traditionele val, sprint en winnaar zijn er weer

   Vrijwel alles leek vandaag in het teken van Tom Boonen te staan, die met de Scheldeprijs zijn laatste koers op Belgische bodem reed. Boonen genoot eerst van een tocht vol jeugdherinneringen en stak zich in de finale niet weg.

    

   Op de kasseien van de Broekstraat nam Boonen resoluut de kop. Quick-Step Floors begon vrij vroeg aan de sprintvoorbereiding, maar zat op de juiste plaats om een massale valpartij op vier kilometer van de finish te vermijden.

    

   Onder meer Groenewegen verspeelde zijn kansen in de traditionele tuimelperte in Schoten. Greipel kon een val nog net vermijden, maar werd wel gehinderd en op die manier uitgeschakeld voor de sprint.

    

   Een uitgedunde groep - met Kittel, Viviani en Bouhanni als voornaamste klanten - keek niet om en sprintte voor de zege op de Churchillaan. Kittel zette vroeg aan, maar hield zijn opponenten al bij al eenvoudig af.

   Kittel: "Schoten voelt een beetje aan als mijn woonkamer"

   "Ik ben heel trots op deze overwinning. De ploeg heeft weer fantastisch gewerkt en ik wil hen bedanken. Ik ben zeer blij", reageerde Marcel Kittel, overigens in perfect Nederlands.

    

   "Het was jammer dat Sabatini betrokken was bij die valpartij en dus niet kon meehelpen. Maar Trentin was heel sterk en slim. Voor mij is dit een superdag. Ik ben heel tevreden."

    

   Ook Tom Boonen deed zijn duit in het zakje. "Ik heb niet zo veel met Tom gekoerst, maar ik rijd hier samen met hem en win. Dat is een droom. Ik vind het fantastisch dat hij alles gedaan heeft om me aan de zege te helpen. Hij heeft weer getoond wat voor een sportman hij is."

    

   Met vijf zeges wordt Marcel Kittel nog wat steviger recordhouder. "Schoten voelt een beetje aan als mijn woonkamer. Dit is een van mijn favoriete koersen."

   Viviani: "De sterkste renner heeft gewonnen"

   • Elia Viviani (Sky, tweede): "Quick-Step deed het goed. Trentin heeft Kittel goed gebracht. Het was een beetje een vreemde sprint, maar met Kittel heeft de sterkste renner gewonnen. Ik jaag nog altijd op mijn eerste zege van het jaar. Ik werd dit seizoen al zes keer tweede, meestal na een Quick-Stepper."
   • Nacer Bouhanni (Cofidis, derde): "Ik had een betere uitslag kunnen behalen, maar ik zat te ver. Ik probeerde nog korter te komen, maar het was al te laat. En Kittel werd goed gebracht en was de sterkste."