• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Oppermachtige Sagan knalt iedereen uit het wiel in Zwitserland

  Ronde van Zwitserland: Rit 3einde
  22 °C/>wegwedstrijd
  VertrekFlamatt - AankomstMurten -
  Afstand162,3 km
  0306090120162.3

   Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) heeft zijn Tour-vorm geëtaleerd met een sprintzege in de Ronde van Zwitserland. Elia Viviani en John Degenkolb snelden naar de dichtste ereplaatsen. Sagan neemt ook de leiderstrui over van Asgreen.

   In de derde etappe in deze Ronde van Zwitserland schoten 4 renners al in de eerste kilometers weg. Bert-Jan Lindeman, Willie Smit, Ryan Anderson en Simon Pellaud reden met zijn vieren een maximale voorsprong van ruim 3 minuten bij elkaar.

    

   Het peloton hield de vlucht voortdurend binnen schot, want in een relatief vlakke etappe lagen er kansen voor de sprinters. Die konden op 24 km van de streep de hellende aankomststrook al eens verkennen en die bleek toch best nijdig.

    

   In de lokale ronde werden de 4 vluchters een voor een opgeraapt, thuisrijder Pellaud was de laatste die zich liet inrekenen. In de aangekondigde massasprint was Peter Sagan ongenaakbaar. De Slovaak knalde zonder om te zien omhoog en won met enkele fietslengtes voorsprong. Als extraatje neemt hij ook de leiderstrui over van Kasper Asgreen.

   Kijk hoe Sagan naar de zege sprint

   rituitslagrituitslag

     naamploegresultaat
   1Peter SaganBOH3:39:25
   2Elia VivianiDQT+0
   3John DegenkolbTFS+0
   4Iván GarcíaTBM+0
   5Ben SwiftINS+0
   6Michael MatthewsSUN+0
   7Reinardt Janse Van RensburgTDD+0
   8Fabian LienhardZWI+0
   9Thomas BoudatTDE+0
   10Daniel HoelgårdGFC+0

   Fase per fase

   1. 17 uur 07. Dubbelslag voor Sagan. Er staat geen maat op Peter Sagan, die als een bezetene wegschiet en naar de zege én de leiderstrui stormt.
   2. Laatste km. Het is een strijd om als eerste de hellende aankomststrook te kunnen opdraaien. Wie wint zo dadelijk de 3e etappe? 17 uur 06.
   3. 17 uur 04. Bij Deceuninck-Quick Step is het Max Richeze de luitenant van Elia Viviani. Ook Peter Sagan glijdt alert mee naar voren.
   4. 17 uur 02. CCC voor Van Avermaet? CCC schuift ook op naar voren. Heeft Greg Van Avermaet tijdens de passage aan de streep gemerkt dat dit wel een aankomst is waarop hij iets kan proberen?
   5. 17 uur . Pellaud gegrepen. Ook het liedje van Simon Pellaud is uitgezongen. Het peloton raast nu op de finishlijn af. Nog 5 km.
   6. 16 uur 59. Nog 6,5 km. Pellaud, die hier rijdt in de Zwitserse ploeg, wil van geen wijken weten. Hij is de enige overblijver van de kopgroep en rijdt nog 10 seconden voor het peloton uit.
   7. 16 uur 51. Pellaud gaat nog even alleen. In de smalle straatjes kunnen de drie overblijvende vluchters nog even uit het vizier van het peloton blijven en Pellaud heeft ook nog wat in de tank zitten, maar het peloton zit op het vinkentouw. Of kan Pellaud toch à la Sanchez voorop blijven? Nog ruim 8 km!
   8. 16 uur 51. Terwijl Lindeman zich volledig laat uitzakken, gaan Anderson, Pellaud en Smit nog even tegen beter weten in door. Nog 13 km tot aan de streep.
   9. 16 uur 49. Nog 15 km. Anderson, Lindeman, Pellaud en Smit hebben nog een halve minuut over van hun bonus en kijken elkaar nu wat aan. Ze lijken elkaar te bedanken voor het gezelschap vandaag en als epiloog van deze vlucht is het Lindeman die het laatste tussensprintje wint.
   Ronde van Zwitserland
   -
   ritdatumtype ritstart-finishafstandwinnaarleider
   1/>Langnau im Emmental - Langnau im Emmental9.5 kmDennisDennis
   2/>/>Langnau im Emmental - Langnau im Emmental159.6 kmL. SánchezAsgreen
   3/>/>Flamatt - Murten162.3 kmP. SaganP. Sagan
   4/>/>Murten - Arlesheim163.9 kmVivianiP. Sagan
   5/>/>Münchenstein - Einsiedeln177 kmVivianiP. Sagan
   6/>/>Einsiedeln - Flumserberg112.2 kmTolhoekBernal
   7/>/>Unterterzen - Sankt Gotthardpass216.6 kmBernalBernal
   8/>Ulrichen - Ulrichen19.2 kmLampaertBernal
   9/>/>Ulrichen - Ulrichen101.5 kmCarthyBernal