• home
 • video
 • pas verschenen

  Wereldkampioen Dennis is een zucht sneller dan Bodnar in Zwitserland

  Ronde van Zwitserland: Rit 1einde
  individuele tijdrit
  VertrekLangnau im Emmental - AankomstLangnau im Emmental -
  Afstand9,5 km
  09.5

   De openingstijdrit (9,5 km) in de Ronde van Zwitserland werd een kolfje naar de hand van Rohan Dennis (Bahrein-Merida). De wereldkampioen tegen de klok was 1 tiende van een seconde sneller dan Maciej Bodnar. Eerste Belg was Yves Lampaert op plek 15.

   Terwijl het gros van de klassementsrenners zich voor de Tour klaarstoomt in de Dauphiné, scherpt de Tour-winnaar van vorig jaar zijn vorm sinds vandaag aan in de Ronde van Zwitserland.

    

   Maar meespelen voor de knikkers deed Geraint Thomas niet in de korte tijdrit van 9,5 km. De Welshman strandde op 17 tellen van wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis.

    

   Op een parcours gemaakt voor krachtpatsers was Dennis wel maar 1 tiende van een seconde sneller dan de Poolse sneltrein Maciej Bodnar, ploegmakker van Sagan, die zelf 7e eindigde.

   Michael Matthews vervolledigde het podium, op anderhalve seconde van Dennis. Yves Lampaert was de 1e Belg op de 15e plaats.

   "Eindelijk nog eens een zege, ik ben opgelucht"

   Voor Rohan Dennis was het zijn 1e zege in de regenboogtrui. "Eindelijk", zei de Australiër na afloop. "Er valt een last van mijn schouders. Het voelt goed om weer te winnen want het was alweer geleden van het WK in september in Innsbruck."

    

   "Morgen mag ik als extraatje starten in de leiderstrui, dat geeft me vertrouwen, het is fijn om eindelijk weer in die positie te zijn, te winnen. Ik ben opgelucht dat ik het vertrouwen van de mensen om mij heen kan belonen met een zege. Ze bleven ook kalm, jaagden me niet op en nu is daar die zege. Er wacht nog een zware week en er is ook nog de tijdrit op het einde. Ook daar kijk ik naar uit. Al denk ik toch vooral al aan de Tour."  

   rituitslagrituitslag

     naamploegresultaat
   1Rohan DennisTBM10:50
   2Maciej BodnarBOH+0
   3Michael MatthewsSUN+1
   4Søren KraghSUN+2
   5Kasper AsgreenDQT+2
   6Lawson CraddockEF1+5
   7Peter SaganBOH+7
   8Patrick BevinCCC+8
   9Stefan KüngGFC+9
   10Tom ScullyEF1+11

   Fase per fase

   1. 17 uur 27 match afgelopen
   2. 17 uur 27. Top 10. 1. Rohan Dennis (Aus) 2. Maciej Bodnar (Pol) 3. Michael Matthews (Aus) 4. Søren Kragh Andersen (Den) 5. Kasper Asgreen (Den) 6. Lawson Craddock (VS) 7. Peter Sagan (Svk) 8. Patrick Bevin (Nze) 9. Stefan Küng (Zwi) 10. Tom Scully (NZe).
   3. 17 uur 23. Dennis strijkt 1e leiderstrui op. Niemand heeft Rohan Dennis nog doen wankelen. De wereldkampioen tijdrijden steekt de ritzege op zak en is automatisch de eerste leider in deze Ronde van Zwitserland.
   4. 17 uur 19. Ook Bouwman kan de goede lijn niet doortrekken tot aan de streep. 46 seconden is het verdict voor de Nederlander.
   5. 17 uur 18. De Nederlander Koen Bouwman (Jumbo-Visma) doet nog een gooi naar een topnotering. Hij zet de 4e tijd op de tabellen bij het tussenpunt.
   6. 17 uur 10. Alle renners zijn gestart! Deceuninck-Quick Step-Deen Michael Mørkøv mag als laatste de weg droogzwieren. Rohan Dennis zit in een zetel.
   7. 17 uur 02. Gietende regen. De laatste renners hebben het niet getroffen in deze tijdrit. De regenwolken zetten hun hemelsluizen wagenwijd open. Roelandts is nu aan de beurt. Na onze landgenoot komen nog 6 renners in actie.
   8. 16 uur 54. Tussenstand. 1. Rohan Dennis (Aus) 2. Maciej Bodnar (Pol) 3. Michael Matthews (Aus) 4. Søren Kragh Andersen (Den) 5. Kasper Asgreen (Den) 6. Lawson Craddock (VS) 7. Peter Sagan (Svk) 8. Patrick Bevin (Nze) 9. Stefan Küng (Zwi) 10. Tom Scully (NZe).
   Ronde van Zwitserland
   -
   ritdatumtype ritstart-finishafstandwinnaarleider
   1/>Langnau im Emmental - Langnau im Emmental9.5 kmDennisDennis
   2/>/>Langnau im Emmental - Langnau im Emmental159.6 kmL. SánchezAsgreen
   3/>/>Flamatt - Murten162.3 kmP. SaganP. Sagan
   4/>/>Murten - Arlesheim163.9 kmVivianiP. Sagan
   5/>/>Münchenstein - Einsiedeln177 kmVivianiP. Sagan
   6/>/>Einsiedeln - Flumserberg112.2 kmTolhoekBernal
   7/>/>Unterterzen - Sankt Gotthardpass216.6 kmBernalBernal
   8/>Ulrichen - Ulrichen19.2 kmLampaertBernal
   9/>/>Ulrichen - Ulrichen101.5 kmCarthyBernal