• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan en Gaviria bijten hun tanden stuk op Colbrelli

  Ronde van Zwitserland: Rit 3einde
  24 °C/>wegwedstrijd
  VertrekOberstammheim - AankomstGansingen -
  Afstand182,8 km
  0306090120150182.8

   Sonny Colbrelli (Bahrein-Merida) heeft de 3e etappe in de Ronde van Zwitserland op zak gestoken. De Italiaan hield na een uitgeregende etappe Fernando Gaviria en Peter Sagan af in een prangende sprint. 

   Ronde van Zwitserland
   -
   ritdatumtype ritstart-finishafstandwinnaarleider
   1/>Frauenfeld - Frauenfeld18.3 kmBMCKüng
   2/>/>Frauenfeld - Frauenfeld155 kmP. SaganKüng
   3/>/>Oberstammheim - Gansingen182.8 kmColbrelliKüng
   4/>/>Gansingen - Gstaad189.2 kmC. Juul-JensenKüng
   5/>/>Gstaad - Leukerbad155.7 kmUlissiPorte
   6/>/>Fiesch - Gommiswald186 kmKraghPorte
   7/>/>Eschenbach - Arosa170.5 kmN. QuintanaPorte
   8/>/>Bellinzona - Bellinzona123.8 kmDémarePorte
   9/>Bellinzona - Bellinzona34.1 kmKüngPorte

   Colbrelli klopt Gaviria en Sagan in de Ronde van Zwitserland

   Sagan valt aan op klim en komt tekort in de sprint

   De vlucht van de dag, met 2 van de 3 renners die een bisnummertje opvoerden van gisteren, was meer bekommerd om de truien dan om de dagzege. Zaccanti kon zijn bergtrui verstevigen, Watson deed hetzelfde met zijn puntentrui. Voor Grellier bleven er slechts wat kruimels over.

    

   Iedereen keek uit naar de slothelling, waarvan de top op 5 kilometer van de finish lag. De regen maakte er een gevaarlijke bedoening van, al bleven valpartijen uit. Wel werd er gevallen door Sagan, aangevallen dan. Wellens dacht het gaatje gezwind te dichten, maar kwam zichzelf tegen. Het bleek uiteindelijk slechts een voetnoot.

    

   Bahrein-Merida was in de finale goed vertegenwoordigd en besliste dan maar om sprinter Colbrelli goed af te zetten. Een tactiek die perfect uitpakte. Gaviria en Sagan stonden er alleen voor. De sprint was beklijvend, maar deze keer kon Sagan zijn kunstje van gisteren, waarbij hij Gaviria remonteerde, niet overdoen.

   Fase per fase

   1. 17 uur 37. Het werd een prangende sprint, met zijn drieën naast elkaar. Colbrelli op links, Gaviria op rechts en Sagan in de sandwich in het midden. De wereldkampioen geraakte er niet door.
   2. 17 uur 35. Colbrelli wint! .
   3. 17 uur 35. Oss moet het gaatje op Vichot dichten.
   4. 17 uur 34. Bahrein-Merida gaat de laatste kilometer in met een treintje, maar ze worden afgebluft door Vichot met een soort late uitval.
   5. 17 uur 34. Laatste kilometer. .
   6. 17 uur 32. Andersen is weer gegrepen. Intussen is ook Gaviria naar voren geschoten. We herkennen ook de snelle Colbrelli.
   7. 17 uur 32. Sunweb is goed vertegenwoordigd vooraan en dus pakken ze uit met een plannetje. Søren Kragh Andersen probeert het met een demarrage. Wie reageert?
   8. 17 uur 27. De prik van Sagan heeft niet voor al te veel averij gezorgd en we zijn al op de top. Kristoff hangt er nog met hangen en wurgen aan. We krijgen toch weer een duel tussen de sprinters.
   9. 17 uur 27. Aanval Sagan! Sagan wacht niet op zijn sprint. Hij geeft er een stevige snok aan. Wellens volgt vlot, maar blaast zichzelf op. Matthews en Kelderman kunnen de kloof wel dichten.
   10. 17 uur 26. Achteraan staat de poort open, maar buiten Démare zien we weinig snelle jongens overboord gaan.