• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan zoeft in de laatste meters voorbij Gaviria in Zwitserland

  Ronde van Zwitserland: Rit 2einde
  27 °C/>wegwedstrijd
  VertrekFrauenfeld - AankomstFrauenfeld -
  Afstand155 km
  020406080100120140155

   Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) is stilaan in Tour-vorm. In de 2e rit van de Ronde van Zwitserland leek Gaviria op weg naar winst, maar de wereldkampioen rolde de Colombiaan nog op in de slotmeters.

   Ronde van Zwitserland
   -
   ritdatumtype ritstart-finishafstandwinnaarleider
   1/>Frauenfeld - Frauenfeld18.3 kmBMCKüng
   2/>/>Frauenfeld - Frauenfeld155 kmP. SaganKüng
   3/>/>Oberstammheim - Gansingen182.8 kmColbrelliKüng
   4/>/>Gansingen - Gstaad189.2 kmC. Juul-JensenKüng
   5/>/>Gstaad - Leukerbad155.7 kmUlissiPorte
   6/>/>Fiesch - Gommiswald186 kmKraghPorte
   7/>/>Eschenbach - Arosa170.5 kmN. QuintanaPorte
   8/>/>Bellinzona - Bellinzona123.8 kmDémarePorte
   9/>Bellinzona - Bellinzona34.1 kmKüngPorte

   Peter Sagan mag juichen in Zwitserland

   BMC en Quick-Step controleren

   De heuvelachtige etappe van 155 kilometer in en rond Frauenfeld kondigde zich op voorhand aan als een sprintersetappe. Maar dat was buiten Perrig Quemeneur (Direct Energie), Filippo Zaccanti (Nippo-Vini Fantini) en Calvin Watson (Aqua Blue Sport) gerekend. Meteen na de start trok het trio ten aanval.

   Toch kon het aanvalstrio op geen enkel moment meer dan drie minuten van het peloton wegrijden. Onder impuls van BMC en Quick-Step Floors bleef de voorsprong beperkt. Op 55 kilometer van de finish vergezelde thuisrijder Michael Albasini de kopgroep.

   Sagan is de koning van de sprint in Frauenfeld

   De laatste 40 kilometer nam Bora-Hansgrohe het heft in handen en op 27 kilometer van de streep werden de vier vluchters gegrepen. Zaccanti, Quemeneur en Watson reden in totaal 128 kilometer op kop, maar een ritzege zal voor een andere keer zijn.

   En zo kwam het uiteindelijk tot een sprint in Frauenfeld. Wel zonder de geloste renners Alexander Kristoff en John Degenkolb, maar met topfavorieten Fernando Gaviria en Peter Sagan.

   Yves Lampaert trok de sprint aan voor zijn ploegmaat Gaviria. De Colombiaan ging echter iets te vroeg aan, waardoor hij wat te lang vol in de wind zat. De timing van wereldkampioen Peter Sagan was beter en zo is hij de sprintkoning in Frauenfeld.

   Sagan heeft dorst:

   Lampaert troost Gaviria:

   Fase per fase

   1. 17 uur 28. Peter Sagan wint tweede rit in Ronde van Zwitserland. Lampaert trok de sprint aan voor Fernando Gaviria. De Colombiaan ging de sprint iets te vroeg aan, waardoor Peter Sagan hem uiteindelijk nog kon kloppen.
   2. 17 uur 27. De sprint wordt ingezet door Lampaert, Gaviria komt er nu uit. Gaviria tegen Sagan... maar Sagan gaat nog op en over Gaviria, die iets te vroeg leek aan te gaan.
   3. 17 uur 24. Jasper Stuyven probeert er weer vandoor te gaan, maar dat feestje gaat niet door.
   4. 17 uur 24. Nog 3,5 kilometer tot aan de finish, wie zal deze rit winnen? Sagan tegen de rest?
   5. 17 uur 22. Het kopgroepje met Jasper Stuyven wordt gegrepen door het peloton.
   6. 17 uur 19. Een groepje met onder meer Jasper Stuyven heeft acht seconden voorsprong op het peloton. In het groepje vooraan zit ook Patrick Konrad (Bora-Hansgrohe). Hij zit met een dilemma: blijven rijden of wachten op het peloton met ploegmaat Peter Sagan?