• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bennett troeft Jakobsen af in eerste massasprint in Ronde van Turkije

  Ronde van Turkije: Rit 1einde
  />wegwedstrijd
  VertrekIstanbul - AankomstTekirdag -
  Afstand156,7 km
  020406080100120140156.7

   Sam Bennett heeft de eerste etappe van de Ronde van Turkije gewonnen. De Ierse sprinter van Bora-Hansgrohe klopte Fabio Jakobsen en Caleb Ewan in een massasprint. Bennett is natuurlijk ook de eerste leider.

   Een groep van 6 renners ontsnapte al vroeg in de koers. De enige Belg in de kopgroep was Lindsay De Vylder van Sport Vlaanderen-Baloise. De Vylder won de sprint op de top van de eerste klim en kon zo wat punten sprokkelen in het bergklassement.

    

   De kopgroep zong het 100 kilometer uit, maar moest dan toegeven aan de druk van het peloton dat onder leiding van Deceuninck-Quick.Step én Jasper De Buyst (Lotto-Soudal) de kloof kon overbruggen.

    

   Het peloton maakte zich op voor een massasprint. Deceuninck-Quick Step, Bora-Hansgrohe, Lotto-Soudal en Team Dimension Data probeerden hun sprinters op het perfecte moment af te zetten.

    

   Fabio Jakobsen, de winnaar van de Scheldeprijs, leek op weg naar de overwinning, maar Sam Bennett kon zijn 8e overwinning in Turkije veiligstellen. Caleb Ewan kwam van ver om nog de derde plaats te pakken. 

   Uitslag rit 1Uitslag rit 1

     naamploegresultaat
   1Sam BennettBOH3:32:34
   2Fabio JakobsenDQT+0
   3Caleb EwanLTS+0
   4Eduard Michael GrosuDMP+0
   5Simone ConsonniUAD+0
   6Luca PacioniNSK+0
   7Imerio CimaNIP+0
   8Christophe NoppeSVB+0
   9Giovanni LonardiNIP+0
   10Álvaro HodegDQT+0
   Ronde van Turkije
   -
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   1/>/>Istanbul - Tekirdag156.7 kmBennettBennett
   2/>/>Tekirdag - Eceabat183.3 kmBennettBennett
   3/>/>Çanakkale - Edremit122.6 kmJakobsenBennett
   4/>/>Balikesir - Bursa194.3 kmEwanBennett
   5/>/>Bursa - Kartepe160.1 kmGroßschartnerGroßschartner
   6/>/>Sakarya - Istanbul172.4 kmEwanGroßschartner

   Fase per fase

   1. 13 uur 39. Sam Bennett wint de 1e rit van de Ronde van Turkije. Sam Bennett van Bora-Hansgrohe sprint naar de winst in de 1e etappe van de Ronde van Turkije. Fabio Jakobsen en Caleb Ewan worden 2e en 3e.
   2. 13 uur 39. We stevenen af op een massasprint. De ploegen zetten zich klaar.
   3. 13 uur 38. Remco Evenepoel rijdt de gaten dicht vooraan in het peloton. .
   4. 13 uur 33. Grote teams proberen in positie te komen. De grote teams als Bora-Hansgrohe, Deceuninck-Quick.Step, Team Dimension Data proberen vooraan in het peloton te geraken om zich klaar te maken om de sprinters in de best mogelijke positie te brengen.
   5. 13 uur 30. Conti primus op laatste klim. Valerio Conti van de UAE-ploeg graait op de laatste beklimming van de dag de punten mee.
   6. 13 uur 25. Laatste beklimming van de rit. Het peloton is bijna aan de top van de laatste beklimming van de dag. Daarna komt de afdaling richting Tekirdag.
   7. 13 uur 13. Koplopers worden door het peloton opgeslokt. Oronte en Samli worden door het peloton ingehaald. De kans bestaat dat we naar een massasprint gaan.
   8. 13 uur . Opsplitsing in de kopgroep. De Amerikaan Emerson Oronte en de Turk Ferit Samli hebben een voorsprong van 1 minuut op het peloton. De Vylder volgt op 10 seconden. De Rossi, Robredo en Fortunato zitten opnieuw in het peloton.
   9. 12 uur 44. Valpartij in het peloton. Youcef Mirza van de UAE-ploeg tast naar zijn schouder en blijft zitten. De koers is waarschijnlijk over voor de renner uit de Emiraten.
   10. 12 uur 12. De Vylder op kop in bergklassement. Lindsay De Vylder van Sport Vlaanderen-Baloise heeft de 1e top als snelste bereikt en staat dus op de 1e plaats in het bergklassement.
   11. 12 uur 05. Kopgroep verliest tijd. De kopgroep heeft nog minder dan 2 minuten voorsprong op het peloton.
   12. 11 uur 39. We hebben 6 renners op kop. Een kopgroep van 6 renners heeft een voorsprong van 2'35": Lindsay De Vylder (BEL), Alvaro Robredo (SPA), Lucas De Rossi (FRA), Lorenzo Fortunato (ITA), Emerson Oronte (VS), Ferit Samli (TUR).
   13. 11 uur 03. Een visueel overzicht van de 1e etappe van de Ronde van Turkije.

    Een visueel overzicht van de 1e etappe van de Ronde van Turkije.

    Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten of ga naar https://www.youtube.com/watch?v=x4v7X_tP7Mg
   14. 10 uur 16. Lotto-Soudal moet het met een renner minder doen. De Noor Carl Fredrik Hagen werd maandag ziek en kwam niet aan de start.