• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Quick-Step evenaart record uit Mapei-periode met 71e zege

  In de Ronde van Turkije is Alvaro Hodeg naar de overwinning gesneld, de 71e voor Quick-Step dit seizoen. De Colombiaanse sprinter hield Degenkolb (2e) en Haas (3e) achter zich in een massasprint.

  Bartoli, Bettini, Freire, Merckx, Museeuw, Pozzato, Steels, Tafi, Zanini... Allemaal klinkende namen die Mapei-Quick-Step in 2000 aan 71 zeges hielpen. Een clubrecord, dat 18 jaar later herhaald wordt.

   

  Tim Declercq kreeg al snel de orders om de vluchters niet te veel speelruimte te geven. Aimé De Gendt verdedigde de Belgische eer in de kopgroep, maar kon de voorspelde massasprint niet ontlopen.

   

  Het was Iljo Keisse die de rol van machinist vervulde en de sneltrein van Quick-Step in de slotkilometer helemaal naar voren loodste. Stybar, Richeze en kopman Hodeg bezetten de andere wagonnetjes.

   

  Hodeg schoot als een kanonbal naar voren op de licht hellende aankomst en liet de rest niet eens aan zijn hielen likken. Voor de 22-jarige Colombiaan is het al zijn 5e zege dit seizoen, voor Quick-Step is het dus de 71e.

   

  Fase per fase

  1. Zege nummer 71 voor Quick-Step

   Hodeg maakt het ploegwerk af en bezorgt Quick-Step de 71e van het zege van het seizoen.
  2. Nog 500 meter

  3. Quick-Step schiet naar voren

   Met een flukse tempoverversnelling lanceert Keisse de Quick-Step-trein naar voren. Hodeg zit in een zetel.
  4. Val Pelucchi

   Op 3 km van de streep gaat Matteo Pelucchi erbij gaan liggen. Pech voor de Italiaanse ploegmaat van Sam Bennett.
  5. De finish loopt wat op. Niet te vroeg je eindschot afvuren is dus de boodschap. Katjoesja, Bora, Sunweb en Quick-Step brengen hun snelle man in stelling.
  6. Nog 5 km

   Balkan is opgeslokt door het peloton. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een bruisende massasprint.
  7. Welke snelle mannen moeten we in het oog houden? Sam Bennett, Hodeg, Richeze, Consonni, Theuns, Drucker, Arndt, Degenkolb, Sanz, Brenton Jones en misschien Haussler.
  8. Balkan verwent thuisfans

   In zijn eentje houdt thuisrijder Onur Balkan nog 20 seconden voor op de meute. Na een knappe terugkeer komt Declercq in het peloton nog een keer zijn duit in het zakje doen. Nog 8 km.
  9. Nog 10 km

   Wanneer het peloton op het punt staat om De Gendt en co bij de kraag te vatten, trekt Turks kampioen Balkan zijn inspanning nog wat door.