• home
 • video
 • pas verschenen

  Loetsenko gunt Ulissi geen bisnummer in Turkije en pakt leiderstrui

  Ronde van Turkije: Rit 4einde
  25 °C/>wegwedstrijd
  VertrekMarmaris - AankomstSelçuk -
  Afstand205,3 km
  0306090120150180205.3

   Aleksej Loetsenko heeft de koninginnenrit in de Ronde van Turkije op zijn naam geschreven. Hij gunde titelverdediger Diego Ulissi geen nieuwe triomf en pakt meteen ook de leiderstrui over van Sam Bennett.

   Ronde van Turkije
   -
   ritdatumtype ritstart-finishafstandwinnaarleider
   1/>/>Konya - Konya149.7 kmMax. RichezeMax. Richeze
   2/>/>Alanya - Antalya154.1 kmBennettBennett
   3/>/>Fethiye - Marmaris137 kmBennettBennett
   4/>/>Marmaris - Selçuk205.3 kmLutsenkoLutsenko
   5/>/>Selçuk - Manisa136.5 kmHodegLutsenko
   6/>/>Bursa - Istanbul166 kmBennettE. Prades

   Ulissi moet hoofd buigen voor Loetsenko

   Na twee sprintzeges van Sam Bennett waren de klimgeiten aan zet in de koninginnenrit van de Ronde van Turkije. Vooral titelverdediger Diego Ulissi (UAE) had de vierde etappe met rood omcirkeld: vorig jaar legde hij er de basis voor zijn eindzege.

    

   Vijf avonturiers kozen snel het hazenpad om de klim van 1ste categorie te bedwingen: Bole, Reyes, Sierra, Irisarri en Rubio. In de afdaling kregen ze het gezelschap van twee landgenoten: Iljo Keisse en Preben Van Hecke. Samen sprokkelden ze een voorsprong van 4 minuten bij elkaar.

    

   Maar met de pittige finale in zicht sleurde UAE het tempo de hoogte in. De koplopers moesten een voor een het hoofd buigen. Grega Bole deed nog een wanhoopspoging, zonder succes.

    

   Op de slotklim volgden veel kleine prikjes, maar niemand raakte weg. Ulissi wachtte geduldig af tot de slotkilometer om zijn troeven op tafel te gooien. De Italiaan leek op weg naar een bisnummer, maar Aleksej Loetsenko stak er nog een stokje voor, meteen goed voor de leiderstrui.

   Bekijk hier de spannende slotfase:

   Fase per fase

   1. 15 uur 30. Loetsenko wint. Diego Ulissi lijkt net als vorig jaar te winnen, maar wordt in de laatste meters nog voorbijgesneld door Loetsenko.
   2. 15 uur 27. Roche valt aan, Ulissi volgt in zijn spoor. .
   3. 15 uur 27. Matteo Fabbro gooit de knuppel in het hoenderhok, maar wordt meteen gecounterd. Nog 500 meter te gaan.
   4. 15 uur 25. Durasek en Ulissi (UAE) overleggen het plannetje voor de slotkilometer. Krijgen we een bisnummer voor de Italiaan?
   5. 15 uur 24. Sergio Pardilla loopt een viertal meter uit op de grote groep met favorieten, maar houdt het niet lang vol. Het zal in de slotkilometer worden beslist.
   6. 15 uur 23. Nog 2 kilometer. Het gaat nog steeds goed omhoog, maar de aanvalshonger lijkt gestild.
   7. 15 uur 21. Diego Ulissi houdt zich gedeisd in het peloton. De titelverdediger wacht nog even om zijn troeven op tafel te gooien.
   8. 15 uur 19. Vervaeke. Louis Vervaeke toont zijn gezicht in de voorhoede. Kan onze landgenoot Sunweb een zege bezorgen?