• home
 • video
 • pas verschenen

  Als Gaviria valt, zorgt Richeze gewoon voor nummer 70 van Quick-Step

  Ronde van Turkije: Rit 1einde
  />wegwedstrijd
  VertrekKonya - AankomstKonya -
  Afstand149,7 km
  020406080100120149.7

   De 70e overwinning van het jaar voor Patrick Lefevere is binnen.  Spurtbom Fernando Gaviria had het moeten doen in de eerste rit in Turkije, maar de Colombiaan brak in de finale zijn sleutelbeen. Quick-Step liet het niet aan zijn hart komen en loodste de Argentijn Maximiliano Richeze dan maar naar winst.

   Ronde van Turkije
   -
   ritdatumtype ritstart-finishafstandwinnaarleider
   1/>/>Konya - Konya149.7 kmMax. RichezeMax. Richeze
   2/>/>Alanya - Antalya154.1 kmBennettBennett
   3/>/>Fethiye - Marmaris137 kmBennettBennett
   4/>/>Marmaris - Selçuk205.3 kmLutsenkoLutsenko
   5/>/>Selçuk - Manisa136.5 kmHodegLutsenko
   6/>/>Bursa - Istanbul166 kmBennettE. Prades

   Van Rooy mee in vlucht, Quick-Step heeft winnaars genoeg

   Onder een stralende zon in Turkije kregen de renners twee klimmetjes - eentje van 2e en eentje van 3e categorie - voor de wielen. Maar de laatste 40 kilometer was het hoofdzakelijk bergaf naar Konya.

    

   Vijf vluchters - 2 Basken, een Turk, een Braziliaan en onze landgenoot Kenneth Van Rooy van Sport Vlaanderen-Baloise - kregen nooit meer dan 2 minuten. Op 15 kilometer van de finish was hun rijk uit.

    

   Quick-Step Floors (met helpers Declercq, Stybar, Keisse en Hodeg) en BORA (met Juraj Sagan) brachten de topfavorieten - respectievelijk Gaviria en Bennett - in een ideale positie naar de streep. Toch kwam er geen spurtduel, want Gaviria tikte op 4 kilometer van het einde een wiel aan en ging over de kop. Hij greep meteen naar zijn sleutelbeen, maar reed de wedstrijd toch nog uit. In een lokaal ziekenhuis werd een sleutelbeenbreuk vastgesteld.

    

   Quick-Step liet het uitvallen van zijn kopman niet aan zijn hart komen en smeedde meteen andere plannen: Hodeg zat - met Richeze voor zich - als laatste in de trein richting rode vod. In de laatste bocht die naam waardig maakte Hodeg een kleine slipper, waarna Richeze op de verrassing speelde en een klein gaatje sloeg.

    

   Dat kreeg Bennett, vorig jaar goed voor 4 spurtzeges in Turkije, niet meer toe. Jempy Drucker finishte als derde. Met Christophe Noppe (8e) en Edward Theuns (9e) haalden 2 Belgen de top 10.

   De val van Gaviria in de slotkilometers:

   Quick-Step viert 70e zege in 2018:

   WB Aqua Protect Veranclassic eert overleden Jimmy Duquennoy op ploegvoorstelling

   Vorig weekend kwam het droeve nieuws dat Jimmy Duquennoy (23) thuis in zijn zetel aan een hartfalen overleed. WB Aqua Protect Veranclassic startte zondag niet in Parijs-Tours, maar kwam vandaag wel aan de start van de Ronde van Turkije. Gisteren op de ploegvoorstelling hield het Belgische team een eerbetoon en een minuut stilte voor hun betreurde ploegmaat.

   Fase per fase

   1. 12 uur 31. Richeze wint voor Bennett. De een zijn dood, is de ander zijn brood. Maximiliano Richeze profiteerde van de verwarring in de massaspurt en pakte de 70e zege van 2018 voor Quick-Step. Bennett en Drucker mogen mee op het podium. Gaviria bolt ondertussen met de arm geplooid richting aankomst.
   2. 12 uur 31. Quick-Step wil nog winnen. .
   3. 12 uur 29. Gaviria op fiets. Gaviria is weer op zijn fiets gestapt. Sunweb en Quick-Step (nu voor Richeze) rijden op kop.
   4. 12 uur 27. Gaviria valt. Dikke pech voor Gaviria. 2 renners vallen in het midden van het pak. De Colombiaan is erbij. Hij grijpt meteen naar zijn sleutelbeen. Einde koers? De dokter komt erbij.
   5. 12 uur 25. BORA, Quick-Step en CCC op kop. Die drie ploegen rijden naast elkaar vooraan op 5 kilometer van de streep.
   6. 12 uur 23. Bochtige finale. De laatste kilometers zijn geen sinecure voor een snel peloton. Er liggen heel wat bochten op het parcours. Op 900 meter is de laatste grote bocht, maar de streep zien de renners pas op 150 meter liggen door een flauwe bocht.
   7. 12 uur 22. Spanjaard Hernandez even solo. Maar zijn poging lijkt gedoemd te mislukken. Het peloton hijgt in zijn nek.
   8. 12 uur 19. Onur Balkan wint lokale sprint - straks op podium. Op dik 10 kilometer van de streep lag een Schoonheid van Turkije-sprint. Aan die dagelijkse spurt onderweg zijn punten én dus een leiderstrui verbonden. De Turkse renners zijn erop gebrand: Balkan springt weg en is daar heel blij om. Straks staat er dus alvast een Turk op het podium.
   9. 12 uur 17. Alles samen op 13 km. Van Rooy en co zijn eraan voor de moeite. De Turkse kampioen Onur Balkan probeert iets, maar BORA haalt hem terug. .