BEKIJK: Dylan Teuns remonteert Rohan Dennis met bloedstollende jump op de finishlijn

  Ronde van Romandië: Rit 1
  wegwedstrijd Wegwedstrijddistance 178 km
  location 13:04: La Grande Béroche - 17:27: Romont
  trophy Dylan Teuns
  einde
  startfinish
  0306090120150178

   Dylan Teuns heeft ook victorie gekraaid in de Ronde van Romandië. Op een lastige aankomst remonteerde hij Rohan Dennis in de allerlaatste meters. De Australiër van Jumbo-Visma kan zich troosten met de leiderstrui die hij overneemt van Ethan Hayter. Die was betrokken in een massale valpartij.

   Rohan Dennis verzuurt helemaal, Dylan Teuns is in bloedvorm

   Kanshebbers als Dylan Teuns, Quinten Hermans en Michael Woods schoven Ethan Hayter resoluut naar voren als topfavoriet op deze nijdige finish. 

    

   Ploegmakker Laurens De Plus reed zijn tank helemaal leeg in de jacht op 5 leiders, maar in het laatste wedstrijduur kampeerde proloogwinnaar Hayter in de staart van het peloton. 

    

   Hij schreef daar al min of meer een vacature uit voor zijn leiderstrui, de sollicitaties stroomden binnen na een val op 15 kilometer van de aankomst. 

    

   Naast Hayter lagen ook onder meer Steven Kruijswijk, Rigoberto Uran en Ion Izagirre tegen de grond. 

    

   Rohan Dennis, de eerste opvolger na de proloog, wilde de machtsovername extra opfleuren en zette net na de vod zeer vroeg en vooral snoeihard aan. Teuns spartelde met zijn counter tegen, maar leek geklopt. 

    

   Net toen Dennis ingevuld was in de uitslag, kwam de Australiër de man met de hamer tegen.

    

   Hij spartelde amechtig naar de witte lijn, maar stortte helemaal in en werd in de allerlaatste meters nog overspoeld door een jump van ijskonijn Teuns. 

    

   De winnaar van de Waalse Pijl drijft zijn prijs dus nog wat op, Dennis ontvangt de leiderstrui als troostprijs en met Hermans (5e) en Steff Cras (9e) bevestigden de Belgen weer hun explosieve vezels.

   "Rohan Dennis verraste me met zijn vroege aanval"

   "Toen ik het ritprofiel bestudeerde, wist ik dat dit een kans was", glunderde Dylan Teuns. "Mijn ploegmaats hadden dat ook bevestigd."

    

   "Ik geloofde bij de eerste twee passages volop in mijn kansen, maar Rohan Dennis verraste me wel met zijn vroege aanval."

    

   "Er was een gat en ik moest zeer vroeg beginnen met mijn sprint. Ik denk dat ik al heb aangezet op 400 meter van de finish."

    

   "Ik moest echt blijven duwen tot de streep, maar ik had vertrouwen. Al was het wel lastig, hoor."

   Rituitslag Rit 2Rituitslag Rit 2

     naamploegresultaat
   1Dylan TeunsTBV4:23:58
   2Rohan DennisTJV+0
   3Marc HirschiUAD+2
   4Aleksandr VlasovBOH+2
   5Quinten HermansIWG+2
   6Ben O'ConnorACT+4
   7Damiano CarusoTBV+4
   8Juan AyusoUAD+4
   9Steff CrasLTS+4
   10Mauro SchmidQST+4

   Fase per fase

   1. 17 uur 29. Aan de finish: Teuns , Dennis, Hirschi, Vlasov, Hermans , O'Connor, Caruso, Ayuso, Cras , Schmid.  .
   2. 17 uur 27. Rohan Dennis is de nieuwe leider, maar petje af voor het doorzettingsvermogen van Dylan Teuns. Het melkzuur kwam uit de oren van Rohan Dennis in de eindeloze slotmeters, Teuns kroop in zijn slipstream en gooide zijn wiel er nog net voor.  .
   3. 17 uur 27. Teuns! Het wordt nog bijna een millimetersprint. Dylan Teuns remonteert Rohan Dennis, die volledig instort. .
   4. 17 uur 26. Dennis valt wel stil. Teuns probeert het nog.  .
   5. 17 uur 26. Dennis zit tussen de bochten. Teuns kon niet volgen en komt te laat.  .
   6. 17 uur 26. De tijdrijder Dennis trekt op het buitenblad loeihard door. Hij is alleen. De vogel lijkt gaan vliegen.  .
   7. 17 uur 25. Bij UAE maken ze er een lange sprint van met Ayuso. Dennis reageert en gaat erop en erover. Op zoek naar de dubbel? Teuns wil mee.  .
   8. Laatste km. Het is de piepjonge Sheffield die Thomas richting de vod sleurt. In zijn wiel zitten onder meer Hirschi en Vlasov. Teuns schuift buitenom naar voren.  . 17 uur 24.
   9. 17 uur 23. Nog 2 kilometer en Cavagna heeft het begrepen. De tijdrijder is niet opgewassen tegen de hongerige bende.  .
   10. 17 uur 22. Nog 4 kilometer en de chrono stopt bij 9 seconden. Met dat knikje in het verschiet is Cavagna kansloos en vooral een ideaal mikpunt.  .
   11. 17 uur 20. De sterke blokken loeren nog even naar elkaar. Cavagna heeft een mooi gat, maar Israel-Premier Tech en Bahrain Victorious sparen hun kogels op.  .
   12. 17 uur 19. Nog 6 kilometer en de Franse kleuren komen naar voren: Rémi Cavagna probeert de boel te ontregelen. Er komt niet meteen een reactie.  .
   13. 17 uur 18. We missen de shirts van Bora-Hansgrohe. UAE en Bahrain Victorious hebben nog mannetjes bij de vleet, de Duitsers beschikken nog over 1 pion. Niet alleen voor de dagzege is dit doorslaggevend, ook voor het klassement heeft dit gevolgen.  .
   14. 17 uur 15. Ook Hermans, Ayuso, McNulty, Leknessund, Cras, Caruso en Teuns hebben de schifting overleefd.  .
   15. 17 uur 15. Nog 10 kilometer. Het ziet er niet meteen naar uit dat er nog volk zal kunnen terugkeren. Zonde voor de gelosten na de val, maar het is inherent aan deze sport.  .
   16. 17 uur 13. Wie is alleszins ontsnapt aan de ellende? Plapp, Thomas, Hirschi, Dennis, Schmid, Woods, ... .
   17. 17 uur 12. Hayter kruipt na enkele minuten weer op zijn fiets, maar in het peloton wordt het tempo toch een beetje gedrukt. Al helt het wegdek natuurlijk zeer vervelend.  .
   18. 17 uur 11. Het peloton is door de crash gereduceerd tot een man of 40. Daar palmen ze nu wel de breedte van de weg in. Keert er nog iemand terug?  .
   Ronde van Romandië
   -
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   individuele tijdritLausanne - Lausanne5,1 kmHayterHayter
   1wegwedstrijdLa Grande Béroche - Romont178 kmTeunsDennis
   2wegwedstrijdEchallens - Echallens168,2 kmHayterDennis
   3wegwedstrijdValbroye - Valbroye165,1 kmBevinDennis
   4wegwedstrijdAigle - Zinal180,1 kmHiguitaDennis
   5individuele tijdritAigle - Villars-sur-Ollon15,8 kmVlasovVlasov