• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Eindwinnaar Roglic houdt Campenaerts van tijdritzege in Romandië

  Primoz Roglic heeft de Ronde van Romandië in stijl gewonnen. De Sloveen verdedigde zijn leiderstrui met glans in de afsluitende tijdrit en won met 13 seconden voorsprong op Victor Campenaerts.

  Roglic snoept Campenaerts tijdritzege af in Romandië

  Lang zag het ernaar uit dat Victor Campenaerts zou mogen zegevieren in Genève, maar dat was buiten leider Primoz Roglic gerekend. De Sloveen had na het tussenpunt al 15 seconden voorsprong op de werelduurrecordhouder en stond die in het 2e deel van het parcours niet meer af.

   

  Remco Evenepoel bezette lange tijd een plek in de top 10, maar moest op het einde nog een paar plaatsen afstaan. De jonge Belg sloot de Ronde van Romandië uiteindelijk af met een 15e plaats in de tijdrit. 

   

  Met 3 overwinningen uit 6 ritten mag Roglic zich de oververdiende winnaar van de Ronde van Romandië noemen. Rui Costa (UAE) en Geraint Thomas (Team INEOS) mogen mee het podium beklimmen. Vorig jaar kroonde hij zich ook al tot eindwinnaar. Eerste Belg in het eindklassement was Thomas De Gendt op een 29e plaats.

   

  Dat Roglic de eindzege kon inlijven is geen verrassing. Na de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten en Tirreno-Adriatico is de Ronde van Romandië al de 3e rittenkoers die Roglic dit jaar als winnaar mag afsluiten. Nu de Giro om de hoek loert, is de Sloveen door zijn goede vorm ook daar een van de topfavorieten. 

  Campenaerts: "Redelijk goed is op dit niveau niet altijd genoeg om te winnen:

  Op het moment van het interview had Victor Campenaerts nog de beste tijd in zijn bezit. Toch wist hij toen al dat de overwinning allesbehalve binnen was. "Ik denk dat ik het er redelijk goed vanaf heb gebracht, maar redelijk goed is op dit niveau niet altijd genoeg om te winnen. Alhoewel hij elke dag al diep is moeten gaan, zal het gevaar opnieuw van Primoz Roglic komen. Ik ken hem redelijk goed en weet dat hij in supervorm is." 

   

  "Het was geen gemakkelijke tijdrit om in te delen. Het zwaartepunt kwam er in het begin toen er veel wind was en het bergop ging. Daar kan je een groter verschil maken dan in het gedeelte waar je wind mee hebt en het bergaf gaat. In dat 2e deel zal een goede tijdrijder nooit ver wegrijden van een andere goede tijdrijder."

  RituitslagRituitslag

    naamploegresultaat
  1Primož RoglicTJV19:58
  2Victor CampenaertsLTS+13
  3Filippo GannaINS+15
  4Patrick BevinCPT+16
  5Tony MartinTJV+16
  6Stefan KüngGFC+22
  7Rui CostaUAD+37
  8William BartaCPT+43
  9Felix GroßschartnerBOH+44
  10Geraint ThomasINS+46
  Ronde van Romandië
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  />Neuchâtel - Neuchâtel3.9 kmJ. TratnikJ. Tratnik
  1/>/>Neuchâtel - La Chaux-de-Fonds168.4 kmRoglicRoglic
  2/>/>Le Locle - Morges174.4 kmKüngRoglic
  3/>/>Romont - Romont160 kmGauduRoglic
  4/>/>Lucens - Torgon107.6 kmRoglicRoglic
  5/>Genève - Genève16.9 kmRoglicRoglic