• home
 • video
 • pas verschenen

  Gaudu laat met indrukwekkend eindschot de champagne weer knallen voor Groupama-FDJ

  Ronde van Romandië: Rit 3einde
  />wegwedstrijd
  VertrekRomont - AankomstRomont -
  Afstand160 km
  020406080100120140160

   Daags na Stefan Küng heeft Groupama-FDJ weer geoogst in de Ronde van Romandië. Het Franse toptalent David Gaudu, amper 22 jaar, beschikte over de sterkste sprint op een kuitenbijter. Gaudu loopt enkele seconden in op leider Primoz Roglic, die vandaag derde werd. 

   Het ritprofiel leek in de richting van een etappe voor baroudeurs te wijzen, maar de vluchters hoefden zich niet al te veel illusies te maken. Remco Evenepoel en Thomas De Gendt solliciteerden voor de vlucht van de dag, maar hun kandidatuur kreeg niet genoeg stemmen.


   Een groepje van 6 renners kende meer geluk, maar hun bonus ging nooit hoger dan om en bij de 2 minuten. Jumbo-Visma en EF Education First hadden hun zinnen gezet op de venijnige slotkilometer en rekenden de avonturiers tijdig in. Ook een ultieme aanval van De Gendt was slechts een voetnoot in het wedstrijdverhaal.

    

   In de slotkilometer werd er vooral geloerd door de favorieten. Colbrelli wreef in zijn handen, maar werd genekt door een hapering en val van Brambilla. Voorin gooide Costa zijn kaarten op tafel, maar de Portugese ex-wereldkampioen werd met gemak overvleugeld door piepkuiken Gaudu.

    

   De Fransman, zondag 6e in Luik-Bastenaken-Luik, snelde onhoudbaar naar een nieuwe dagzege voor zijn Franse werkgever. Leider Roglic zat op het moment van de waarheid iets te ver en eindigde derde. In de stand heeft de Sloveen nu nog een bonus van 6 tellen op zijn Franse concurrent. 

   Bekijk de ontknoping:

   RituitslagRituitslag

     naamploegresultaat
   1David GauduGFC3:50:53
   2Rui CostaUAD+0
   3Primož RoglicTJV+0
   4Michael WoodsEF1+0
   5Felix GroßschartnerBOH+0
   6Guillaume MartinWGG+3
   7Emanuel BuchmannBOH+3
   8Davide VillellaAST+3
   9Carl Fredrik HagenLTS+3
   10Damien HowsonMTS+3

   Fase per fase

   1. 17 uur 17. Samenvatting van de slotfase. Wat een tweedaagse voor Groupama-FDJ: gisteren Stefan Küng, vandaag David Gaudu. De beloftevolle Fransman timede uitstekend en was duidelijk de sterkste op de lastige aankomst. Thomas leek goed te zitten, maar had geen overtuigend antwoord op de aanzet van Costa. De Portugees kon ook niet te lang dromen, want Gaudu liet iedereen met gemak zijn achterwerk zien. Roglic zat iets te ver en komt ondanks een goeie inhaalbeweging niet verder dan de derde plaats. .
   2. 17 uur 15. Gaudu imponeert! Weer prijs voor Groupama-FDJ: de Fransman David Gaudu (22) overvleugelt Rui Costa en wint met gemak. .
   3. 17 uur 15. Costa zet aan.
   4. 17 uur 15. Thomas lijkt zijn eindschot te wapenen. Iemand van Astana rolt de rode loper uit.
   5. 17 uur 14. In de binnenbocht hapert Brambilla. Hij hindert op die manier Kruijswijk en Colbrelli.
   6. 17 uur 14. Colbrelli bijt op zijn tanden en zit nog altijd goed. Wie durft?
   7. 17 uur 13. Thomas, Gaudu en Roglic kleuren de eerste rij. Maar er wordt geloerd. .
   8. Daar is de vod! Nog 1.000 meter. Iedereen heeft hier al twee keer verkend. . 17 uur 13.
   9. 17 uur 12. Ook Thomas, Colbrelli en Costa zitten uitstekend geplaatst. We maken ons op voor een spectaculaire slotkilometer. .
   10. 17 uur 11. Nog 3 kilometer. In het wiel van de oranje brigade zien we een frisse Roglic, Buchmann en Gaudu. Het gaat nu pijlsnel richting de lastige laatste kilometer. .