Arnaud Démare is de snelste spurter in de slotetappe, Ethan Hayter is eindwinnaar

  Ronde van Polen: Rit 7
  wegwedstrijd Wegwedstrijdzonnig  32°Cdistance 177.8 km
  location 14:37: Skawina - 18:38: Krakau
  trophy Arnaud Démare
  einde
  startfinish
  0306090120150177.8

   Arnaud Démare (Groupama - FDJ) heeft de slotetappe in de Ronde van Polen gewonnen. In de straten van Krakow draaide het uit op een massasprint. Daarin was de Fransman sneller dan Olav Kooij en Phil Bauhaus. De eindzege van Ethan Hayter (Ineos Grenadiers) kwam niet meer in gevaar.

   Olav Kooij won een ritje, Gerben Thijssen pakte zijn eerste World Tour-zege, Pascal Ackermann mocht ook al vieren en Phil Bauhaus stond al eens op het hoogste schavotje.

    

   Arnaud Démare bleef iedere keer met lege handen achter in de massasprinten. Tot vandaag. De snelle man van Groupama – FDJ sprintte in de straten van Krakow sneller dan Olav Kooij en Phil Bauhaus.

    

   Dankzij een perfecte timing kwam de Fransman pas heel laat op kop. Hij profiteerde van de slipstream van de andere sprinters en kwam pas in de laatste meters vol in de wind te zitten.

    

   Op de streep had Démare meer dan een fietslengte voorsprong op zijn dichtste achtervolgers. Door de winst verzekerde hij zich ook van de witte trui, het puntenklassement in de Ronde van Polen.

    

   Thymen Arensman en Pello Bilbao hadden geen plannetje in gedachten om Ethan Hayter nog van de leidersplaats te stoten. De Brit van Ineos Grenadiers pakte zo zijn eerste eindzege in een rittenkoers van World Tour-niveau.

   Uitslag Rit 7Uitslag Rit 7

   Fase per fase

   1. 18 uur 37. Arnaud Démare wint! .
   2. Laatste km. We gaan sprinten in Krakow. . 18 uur 37.
   3. 18 uur 35. Jumbo-Visma trekt de sprint aan. Nog een dikke kilometer. Olav Kooij zit in een ideale positie. .
   4. 18 uur 34. Late aanval. Een renner van Uno-X is gek genoeg om het nog eens te proberen. Zelfs al sprintend rijdt hij nauwelijks meer dan 20 meter weg. .
   5. 18 uur 32. Ethan Hayter wil zijn eindzege veiligstelle en zet zijn ploegmakkers op kop. Hij moet nog een kilometer rechtblijven om zijn eindzege binnen te halen. .
   6. 18 uur 30. De bel gaat. Laatste ronde! De Marchi en Peters worden zo gegrepen. De volgende die als eerste over de finish komt, wint de slotetappe. .
   7. Paar secondjes. Het duo Peters - De Marchi heeft slechts een handvol seconden voorsprong op het peloton.  . 18 uur 29.
   8. 18 uur 26. Gerben Thijssen pakte afgelopen weekend zijn eerste World Tour-zege. De renner van Intermarché - Wanty - Gobert Matériaux is allicht de beste kans op Belgisch succes. .
   9. 18 uur 22. De Marchi krijgt gezelschap. Alessandro De Marchi wordt bij de lurven gevat. Niet door het peloton, wel door Nans Peters. De Fransman is ontsnapt uit het peloton. .
   10. 18 uur 21. Niet vergeten dat dit ook een gouden kans was voor Jordi Meeus. Onze landgenoot kwam gisteren helaas zwaar ten val in de tijdrit.  Daar brak de Limburger zijn sleutelbeen en zijn neus. Hij mag een kruis maken over zijn deelname aan de Vuelta. .
   11. 18 uur 20. In het peloton zijn het de ploegmakkers van Sam Welsford (Team DSM) die tempo maken. De Australische spurtbom kon nog niet echt bekoren in deze rittenkoers. Zijn beste resultaat: 26e. .
   12. 18 uur 18. De Marchi komt als eerste over de streep. Allessandro De Marchi is de eerste die de finishlijn bereikt. Normaal betekent dat ook dat je de koers wint, vandaag niet. Er moet nog een lokale ronden worden afgewerkt. .
   13. 18 uur 14. Ook een man in de gaten te houden: Kaden Groves. De snelle man van Team BikeExchange-Jayco stapt vanaf volgend seizoen over naar Alpecin-Deceuninck. .
   14. 18 uur 12. De Marchi is het nog niet beu. Als gepatenteerde aanvaller snelt hij weg van zijn twee medevluchters.  .
   15. 18 uur 06. Vorig jaar was Krakow ook de eindbestemming van de Ronde van Polen. Julius van den Berg haalde het toen voor Alexis Renard en Matteo Jorgenson.  .
   16. 18 uur 06. Nog 27 km. We maken ons stilaan op voor de finale van deze slotetappe. Zonder ongelukken lijkt Ethan Hayter de eindwinst binnen te hebben. .
   Ronde van Polen
   -
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   1wegwedstrijdKielce - Lublin218,8 kmKooijKooij
   2wegwedstrijdChelm - Zamosc205,6 kmThijssenAbrahamsen
   3wegwedstrijdKrasnik - Przemysl237,9 kmHiguitaHiguita
   4wegwedstrijdLesko - Sanok179,4 kmAckermannHiguita
   5wegwedstrijdLancut - Rzeszów178,1 kmBauhausHiguita
   6individuele tijdritNowy Targ - Stacja Narciarska Rusinski11,8 kmArensmanHayter
   7wegwedstrijdSkawina - Krakau177,8 kmDémareHayter