Nederlander Thymen Arensman is de beste tijdrijder in Polen, Jordi Meeus maakt pijnlijke smak

  Ronde van Polen: Rit 6
  individuele tijdrit Individuele tijdritdistance 11.8 km
  location 13:54: Nowy Targ - 16:39: Stacja Narciarska Rusinski
  trophy Thymen Arensman
  einde
  startfinish
  011.8

   Thymen Arensman heeft voor het eerst als profrenner mogen juichen. De Nederlander van DSM was in de tijdrit van de Ronde van Polen een stukje sneller dan Magnus Sheffield en Ethan Hayter. Die laatste neemt de leiderstrui over van Sergio Higuita. Morgen eindigt deze WorldTour-koers.

   Voor Jordi Meeus viel er als sprinter in de tijdrit over net geen 12 kilometer niets te winnen, maar wel iets te verliezen. Met de finish in zicht ging hij te driest een bocht in en vloog hij hard tegen en door de hekken. Meeus werd afgevoerd, meer is er nog niet bekend over zijn toestand.

   De strijd om de dagzege leek op papier iets te worden tussen Thymen Arensman en Matteo Sobrero, de nummers 2 en 1 van de slottijdrit van de Giro. De Italiaan kon met een goeie tijdrit de leiderstrui grijpen, maar hij stelde teleur.

    

   Dat deed Arensman niet. Hij knibbelde nog 7 seconden van de sowieso al scherpe tijd van Magnus Sheffield, de winnaar van de Brabantse Pijl.

    

   Ook Ethan Hayter was een kanshebber voor de dagzege, maar hij moet zich tevreden stellen met de 3e plaats. Hij ontfutselt wel Sergio Higuita de gele trui en mag morgen in de (niet geweldig uitdagende) slotrit naar Krakau 11 seconden verdedigen in het klassement op Arensman.

   Uitslag Rit 6Uitslag Rit 6

     naamploegresultaat
   1Thymen ArensmanDSM17:40
   2Magnus SheffieldIGD+7
   3Ethan HayterIGD+8
   4Rémi CavagnaQST+20
   5Marco BrennerDSM+26
   6Ben TulettIGD+28
   7Samuele BattistellaAST+30
   8Matteo SobreroBEX+31
   9Pello BilbaoTBV+32
   10Mark PadunEFE+35

   Fase per fase

   1. 16 uur 28. Arensman wint. Matteo Sobrereo, winnaar van de tijdrit in de Giro, stelt teleur met een 8e plaats, Richard Carapaz kwam er zelfs helemaal niet aan te pas. Sergio Higuita eindigt wel als 16e, maar dat volstaat niet om zijn leiderstrui vast te houden. Die gaat naar Ethan Hayter, die 11 seconden voorsprong heeft op Arensman. .
   2. 16 uur 28. Hayter bijt tanden stuk. Ethan Hayter rijdt een goeie tijdrit, maar hij is 8 seconden trager dan Thymen Arensman. Weer een gevaarlijke klant minder voor de Nederlander. .
   3. 16 uur 07. Arensman op 1. Thymen Arensman is de 2e renner die onder de 18 minuten duikt. De Nederlander is zelfs 7 seconden sneller dan Magnus Sheffield. Van Rémi Cavagna zal de concurrentie niet meer komen, hij strandt op de 3e plaats. Richard Carapaz, Ethan Hayter en Matteo Sobrero lijken de grootste concurrenten te worden voor Arensman. .
   4. Val van Jordi Meeus. Jordi Meeus had als sprinter wellicht niet op een topnotering gegooid, maar toch smeet de Belg van Bora-Hansgrohe zich volledig op weg naar de aankomstboog. Meeus ging zó enthousiast een bocht in, dat hij zwaar onderuit schoof. . 15 uur 22.
   5. 15 uur 08. Supertijd van Sheffield. Het was tot nu toe een secondespel, maar Magnus Sheffield doet net geen minuut van de tijd van Thomas De Gendt: 17'47" is de toptijd van de winnaar van de Brabantse Pijl. .
   6. 14 uur 55. De Gendt aan de leiding. Het is nog vroeg dag in de tijdrit naar Wierch Rusinski, maar Thomas De Gendt heeft zijn fiets wel op de eerste plaats geparkeerd. Hij legde de 11,8 km af in 18'46", 8 seconden sneller dan de Tsjech Josef Cerny. .
   Ronde van Polen
   -
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   1wegwedstrijdKielce - Lublin218,8 kmKooijKooij
   2wegwedstrijdChelm - Zamosc205,6 kmThijssenAbrahamsen
   3wegwedstrijdKrasnik - Przemysl237,9 kmHiguitaHiguita
   4wegwedstrijdLesko - Sanok179,4 kmAckermannHiguita
   5wegwedstrijdLancut - Rzeszów178,1 kmBauhausHiguita
   6individuele tijdritNowy Targ - Stacja Narciarska Rusinski11,8 kmArensmanHayter
   7wegwedstrijdSkawina - Krakau177,8 kmDémareHayter