Pascal Ackermann vloert Jordi Meeus in pikante sprint in Polen

  Ronde van Polen: Rit 4
  wegwedstrijd Wegwedstrijddistance 179.4 km
  location 12:30: Lesko - 16:52: Sanok
  trophy Pascal Ackermann
  einde
  startfinish
  0306090120150179.4

   Pascal Ackermann (Team Emirates) heeft toegeslagen in de Ronde van Polen. De snelle Duitser remonteerde in de laatste steile hectometers van rit 4 veteraan Zdenek Stybar en sprintte naar de dagzege voor landgenoot Jordi Meeus. Leider Sergio Higuita viel op twee kilometer van de aankomst, zonder veel schade.

   Voor de tweede dag op rij mochten de punchers zich in de handen wrijven in Polen. Rit vier serveerde onderweg heel wat hoogtemeters, met een laatste puist op een kleine 20 kilometer van de aankomst. De slotkilometer leek op papier beslissend, met stijgingspercentages tot acht procent.

    

   Een groepje vluchters met onder meer Mads Würtz Schmidt en Nans Peters probeerde het van ver. Ze deden het niet verkeerd, want gepatenteerde hardrijders Mike Teunissen en Rémi Cavagna beten hun tanden op hen stuk met een mislukte counter in de slotfase.

    

   Op drie kilometer van de aankomst was het liedje van de vluchters dan toch gezongen, het sein voor veteraan Zdenek Stybar (36) om zijn kaarten op tafel te gooien. Even leek de Tsjech, die een belabberd voorjaar achter de rug heeft, op weg naar de zege, maar de laatste steile hectometers waren er teveel aan.

    

   Pascal Ackermann, perfect gepiloteerd door zijn team, remonteerde Stybar als eerste en vloog met overmacht naar ritwinst. Achter hem bikkelde een sterke Jordi Meeus zich nog naar een tweede plek, Quinten Hermans kwam net als gisteren dicht en werd vierde.

    

   Sergio Higuita blijft leider, al werkte hij de rit met toegeknepen billen af na een val binnen de laatste drie kilometer. De schade lijkt evenwel mee te vallen. Morgen zullen er opnieuw mogelijkheden liggen voor de snelle jongens, al zijn de vluchters op het bultige parcours ook niet kansloos. 

   Meeus: "Goed geplaatst, maar Ackermann was sneller"

   "Er kan er maar één winnen en Ackermann was sneller", reageerde Jordi Meeus, die dit seizoen nog niet kon winnen. "Het was een zware finale."

    

   "Op 2,5 kilometer van de aankomst lagen er ronde punten. Daardoor was alles snel op een lint getrokken en ging het in een rotvaart naar de slotklim. Ik was goed geplaatst, maar Ackermann kon ik niet voorbij."   

   Bekijk de sprint in rit 4:

   Uitslag Rit 4Uitslag Rit 4

    Ronde van Polen
    -
    ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
    1wegwedstrijdKielce - Lublin218,8 kmKooijKooij
    2wegwedstrijdChelm - Zamosc205,6 kmThijssenAbrahamsen
    3wegwedstrijdKrasnik - Przemysl237,9 kmHiguitaHiguita
    4wegwedstrijdLesko - Sanok179,4 kmAckermannHiguita
    5wegwedstrijdLancut - Rzeszów178,1 kmBauhausHiguita
    6individuele tijdritNowy Targ - Stacja Narciarska Rusinski11,8 kmArensmanHayter
    7wegwedstrijdSkawina - Krakau177,8 kmDémareHayter