Fernando Gaviria tankt vertrouwen in Ronde van Polen met eerste seizoenszege

  Ronde van Polen: Rit 3einde
  24 °C/>wegwedstrijd
  VertrekSanok - AankomstRzeszów -
  Afstand226,4 km
  0306090120150180226.4

   Fernando Gaviria (UAE) heeft de derde etappe in de Ronde van Polen op zijn naam geschreven. Op het lokale circuit bleef hij de piepjonge Olav Kooij (Jumbo-Visma) en Phil Bauhaus (Bahrein-Victorious) voor. Joao Almeida (Deceuninck-Quick Step) blijft leider. 

   Na de triomf van Joao Almeida (Deceuninck-Quick Step) in de lastige tweede rit, waren de sprinters opnieuw aan zet. Phil Bauhaus (Bahrein-Victorious) die de massaprint won in de openingsetappe kon op zoek gaan naar een tweede zegeruiker.

    

   In de aanvangsfase met tamelijk wat klimwerk ontstond een kopgroep met onder meer Giro-ritwinnaar Taco van der Hoorn (Intermarché-Wanty Gobert), Simon Clarke (Qhubeka-NextHash) en Lionel Taminiaux (Alpecin-Fenix).

    

   In het slot van de etappe slaagden deze renners om hun metgezellen achter te laten, het peloton onder aanvoering van Bahrein-Victorious (Bauhaus) en Deceunick-Quick Step (Hodeg) moest op het lokale circuit alle zeilen bijzetten om hen nog te pakken te krijgen.

    

   Onder impuls van de Franse kampioen Rémi Cavagna kwam de samensmelting tot stand, maar zijn kopman José Alvaro Hodeg kwam er in de massasprint niet aan te pas.

    

   De pas 19-jarige Nederlander Olav Kooij (Jumbo-Visma) leek naar de zege te vlammen, maar de Colombiaan Fernando Gaviria (UAE) ging hem finaal nog voorbij. De eerste seizoenszege voor Fernando Gaviria. Jonas Rickaert finishte als eerste Belg op de zesde plaats. Joao Almeida blijft leider.

   Rituitslag Rit 3Rituitslag Rit 3

    Ronde van Polen
    -
    ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
    1/>/>Lublin - Chelm216.4 kmBauhausBauhaus
    2/>/>Zamosc - Przemysl200.8 kmAlmeidaAlmeida
    3/>/>Sanok - Rzeszów224 kmGaviriaAlmeida
    4/>/>Tarnów - Bukovina Terma156.7 kmAlmeidaAlmeida
    5/>/>Chocholów - Bielsko-Biala168.9 kmArndtAlmeida
    6/>Katowice - Katowice19.1 kmCavagnaAlmeida
    7/>/>Zabrze - Krakau144.9 kmvan den BergAlmeida