Bauhaus is Deceuninck-Quick Step te snel af in openingsrit in Polen

  Ronde van Polen: Rit 1einde
  25 °C/>wegwedstrijd
  VertrekLublin - AankomstChelm -
  Afstand216,4 km
  0306090120150180216.4

   Phil Bauhaus heeft de eerste bloemen veroverd in de Ronde van Polen. De Duitser van Bahrain Victorious won de massasprint nipt voor Alvaro Hodeg van Deceuninck-Quick Step. Hugo Hofstetter (Israel-Start Up Nation) ging als derde mee het podium op.

   De openingsetappe van meer dan 200 kilometer was gesneden koek voor de sprinters. We kregen dan ook een klassiek verloop met drie vroege vluchters die 7 minuten cadeau kregen. Die bonus verdween echter al snel weer want op 40 kilometer van de finish reden ze weer allemaal samen richting Chelm.

    

   Hoewel, opnieuw trokken er wat renners op avontuur maar ook dat groepje van Van Emden redde het niet. De aankomst was licht bergop en dus kon het veel kanten uit. Maar Pascal Ackermann zou het alvast niet worden. Hij was nog niet helemaal uitgeziekt en gaf er middenin de rit de brui aan. 

    

   Deceuninck-Quick Step had het mooiste treintje en knapte het werk voor Hodeg goed op. De Colombiaan ging van ver aan en leek het uit te zingen tot op de finish, maar Bauhaus stak daar nog een stokje voor. 

    

   De Duitser gooide er zijn wiel nog voor en wordt zo de eerste leider in deze Ronde. Edward Theuns viel als eerste Belg net naast het podium vandaag.

   Rituitslag Rit 1Rituitslag Rit 1

    Ronde van Polen
    -
    ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
    1/>/>Lublin - Chelm216.4 kmBauhausBauhaus
    2/>/>Zamosc - Przemysl200.8 kmAlmeidaAlmeida
    3/>/>Sanok - Rzeszów224 kmGaviriaAlmeida
    4/>/>Tarnów - Bukovina Terma156.7 kmAlmeidaAlmeida
    5/>/>Chocholów - Bielsko-Biala168.9 kmArndtAlmeida
    6/>Katowice - Katowice19.1 kmCavagnaAlmeida
    7/>/>Zabrze - Krakau144.9 kmvan den BergAlmeida