• home
 • video
 • pas verschenen

  Evenepoel steekt eindzege op zak in Polen, ploegmaat Ballerini wint slotrit

  Ronde van Polen: Rit 5einde
  25 °C/>wegwedstrijd
  VertrekZakopane - AankomstKrakau -
  Afstand188 km
  0306090120150188

   Deceuninck-Quick Step heeft de Ronde van Polen prachtig afgesloten: Davide Ballerini won de slotrit in de massasprint, Remco Evenepoel pakte de eindzege. En bovendien was er ook goed nieuws over Fabio Jakobsen.

   Het journaal 19u met o.a. de eindzege van Remco Evenepoel in de Ronde van Polen

   Deceuninck-Quick Step mag juichen in slotrit

   Dankzij zijn fenomenale krachttoer van gisteren begon Remco Evenepoel in een zetel aan de slotrit in de Ronde van Polen. De etappe met aankomst in Krakau had alle kenmerken van een etappe voor sprinters.

    

   Hoewel de traditionele vroege vlucht wel wat voeten in de aarde had, ontstond er uiteindelijk een kopgroep van vijf renners onder wie Luke Rowe. De blauwe brigade van Deceuninck-Quick Step beleefde een rustige namiddag vooraan in het peloton en knabbelde langzaam aan de voorsprong van de leiders.

    

   Ondertussen zakte Evenepoel nog wat dieper weg in zijn zetel. Hij overbrugde het heuvelachtige eerste gedeelte van de slotrit zonder problemen. Toen de sprintersploegen zich op kop zetten, voelden de koplopers de bui al hangen. Op 10 kilometer van de finish was hun liedje uitgezongen.

    

   In een warrige sprint slalomde Davide Ballerini tussen zijn concurrenten naar de zege. De Italiaan van Deceuninck-Quick Step was sneller dan Pascal Ackermann en Alberto Daniese. Met ook nog de eindoverwinning van Evenepoel, eindigt de Ronde van Polen dan toch nog met een positieve noot voor Deceuninck-Quick-Step. Zeker nu ploegdokter Vanmol goed nieuws had over de toestand van Jakobsen.

   Ballerini is de snelste in de slotrit:

   Rituitslag Rit 5Rituitslag Rit 5

     naamploegresultaat
   1Davide BalleriniDQT4:31:22
   2Pascal AckermannBOH+0
   3Alberto DaineseSUN+0
   4Ryan GibbonsNTT+0
   5Jasper PhilipsenUAD+0
   6Rudy BarbierISN+0
   7Sebastián MolanoUAD+0
   8Phil BauhausTBM+0
   9Szymon SajnokCCC+0
   10Albert TorresMOV+0

   Bekijk de vreugde in het kamp van Deceuninck-Quick Step

   Evenepoel: "De grootste overwinning deze week is dat Fabio erdoor is gekomen"

   Fase per fase

   1. 18 uur 49. Deceuninck-Quick-Step heerst. Wat een week voor de Belgische brigade. Hoewel deze Ronde van Polen dramatisch startte met de val van Jakobsen, eindigt het team deze ronde met een hoogtepunt. .
   2. 18 uur 48. Ballerini wint! Het gaat van links naar rechts. Stuyven en Theuns trekken vol door, maar het is Ballerini die wint! Wat een weekend voor Deceuninck-Quick-Step. .
   3. Laatste km. Echte sprinttreintjes zijn er niet meer. De sprint belooft chaotisch te verlopen. Wie trekt aan het langste eind? . 18 uur 43.
   4. 18 uur 41. Evenepoel veilig in het midden. Remco Evenepoel blijft weg uit het gedrum en positioneert zich in het midden van het grote pak. Nog 2 kilometer en de Belg sluit zijn vierde rittenkoers van dit jaar winnend af. .
   5. 18 uur 40. Het gaat razendsnel en er wordt geknokt voor de beste positie. Trek-Segafredo, Mitchelton-Scott, Deceuninck-Quick-Step,.. Allemaal zijn ze van de partij. .
   6. 18 uur 37. Nog 7 kilometer. Op links komt het treintje van Groupama-FDG opzetten. Met Benjamin Thomas heeft het team natuurlijk ook een gevaarlijke outsider voor de overwinning. .
   7. 18 uur 36. Massasprint onvermijdbaar. Einde verhaal voor de zes moedige vluchters. De nervositeit zal in het peloton nu alleen nog maar toenemen. .
   8. 18 uur 35. UAE met Philipsen. Ook landgenoot Jasper Philipsen maakt nog kans op de ritzege. De Belg bewees de afgelopen dagen zijn goede conditie, maar kan hij vandaag ook als eerste over de meet bollen? .
   9. 18 uur 31. Nog 10 kilometer. We maken ons op voor een massasprint. De voorsprong van de koplopers slinkt tot 15 seconden. Welke sprinter kan zich straks het best positioneren voor de eindsprint? .
   Ronde van Polen
   -
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   1/>/>Chorzów - Katowice195.8 kmJakobsenJakobsen
   2/>/>Opole - Zabrze151.5 kmM. PedersenM. Pedersen
   3/>/>Wadowice - Bielsko-Biala203.1 kmCarapazCarapaz
   4/>/>Bukovina Terma - Bukowina Tatrzanska152.9 kmEvenepoelEvenepoel
   5/>/>Zakopane - Krakau188 kmBalleriniEvenepoel