• home
 • video
 • pas verschenen

  Niet Pinot, maar Preidler bezorgt zijn ploeg ritzege in Polen

  Ronde van Polen: Rit 6einde
  20 °C/>wegwedstrijd
  VertrekZakopane - AankomstBukovina Terma -
  Afstand129 km
  020406080100129

   De Oostenrijker Georg Preidler (Groupama-FDJ) heeft de zware 6e rit in de Ronde van Polen gewonnen. Dylan Teuns was de beste landgenoot op plaats 5, maar ook Kwiatkowski finishte sterk. Zo heeft de titelverdediger voor de laatste rit nog een achterstand van 16 seconden op de Pool.

   Vorig jaar was Dylan Teuns de winnaar in Polen maar voor de start van de op een na laatste rit had onze landgenoot een achterstand van 12 seconden op Kwiatkowski. De Belg moest dus alert koersen en dat deed hij ook. Hij reed de hele dag in de buurt van de andere klassementsrenners.

    

   Nadat de vlucht van de dag, met daarin Louis Vervaeke, gegrepen was, rook Dries Devenyns zijn kans. Hij en Sam Oomen kregen heel even een moment van glorie maar met nog 3 kilometer te rijden was dat verhaal uit. Bennett, de nummer 3 in het algemeen klassement, trok ten aanval, maar in de afdaling ging Teuns zijn concurrent zelf halen.

    

   Zo reed een groepje van om en bij de 10 renners samen richting aankomst.  Preidler verraste met een late uitval. Ook zijn ploegmaat Pinot bleef achter. De Oostenrijker hield zijn inspanning vol. Het is zijn eerste WorldTour-zege en zijn eerste overwinning in een rit in lijn.

    

   Kwiatkowski werd 3e en pakte zo bonificaties. De Pool verstevigt zijn leiderspositie voor de laatste rit. Morgen rijden de renners nog 136 kilometer met onderweg 6 beklimmingen en een aankomst bergop.

    

   Ronde van Polen
   -
   ritdatumtype ritstart-finishafstandwinnaarleider
   1/>/>Krakau - Krakau134 kmAckermannAckermann
   2/>/>Tarnowskie Góry - Katowice144.3 kmAckermannAckermann
   3/>/>Krakau - Zabrze139 kmHodegHodeg
   4/>/>Jaworzno - Szczyrk179 kmM. KwiatkowskiM. Kwiatkowski
   5/>/>Wieliczka - Bielsko-Biala152 kmM. KwiatkowskiM. Kwiatkowski
   6/>/>Zakopane - Bukovina Terma129 kmPreidlerM. Kwiatkowski
   7/>/>Bukovina Terma - Bukowina Tatrzanska136 kmS. YatesM. Kwiatkowski

   De finish van de 6e etappe

   Felicitaties van Pinot