Remco Evenepoel demonstreert in koninginnenrit van Noorwegen en herovert de leiderstrui

  Ronde van Noorwegen
  wegwedstrijd Wegwedstrijddistance 176 km
  location 13u25: Gol - 18u10: Stavsro
  trophy Remco Evenepoel
  einde
  startfinish
  0306090120150176

   Remco Evenepoel heeft zijn 2e ritzege in 3 dagen behaald in de Ronde van Noorwegen. In de koninginnenrit naar Stavsro reed hij weg van Jay Vine en Luke Plapp. Hij staat ook weer stevig in de leiderstrui. Laurens Huys en Cian Uijtdebroeks zijn knap 5e en 6e geworden.

   Evenepoel ontbindt zijn duivels op zware slotklim

   Vooraf werd deze 3e rit in de Ronde van Noorwegen bestempeld als de koninginnenetappe. Het peloton moest drie zware beklimmingen over en de slotklim was een moordende klim van 12 kilometer aan gemiddeld 8%.

    

   Remco Evenepoel had vandaag maar één missie. De leiderstrui heroveren. Dat heeft de Belg ook gedaan. Op de slotklim plaatste hij een versnelling en kon op die manier al zijn concurrenten lossen. De Noor Johannessen die vandaag in de leiderstrui reed, moest al heel snel passen.

    

   Enkel Plapp en Vine konden nog een tijdje het tempo van de ontketende Evenepoel aan. De twee Australiërs weigerden echter om over te nemen en moesten enkele honderden meters verder toch het wiel van Evenepoel lossen.

    

   Evenepoel stoomde door richting de finish en komt uiteindelijk een halve minuut aan voor Vine. Plapp wordt derde. Ook de andere jonge Belgen lieten zich in positieve zin opmerken. Cian Uijtdebroeks en Laurens Huys worden knap 5e en 6e.

    

   In het algemene klassement heeft Remco Evenepoel nu een voorsprong van 46 seconden op Jay Vine. Luke Plapp is derde op 1'24". Dankzij de sterke rit van vandaag komen Huys en Uijtdebroeks ook in de top 10. Ze staan op 8 en 9 respectievelijk.

   Evenepoel: "Het blijft verraderlijk"

   Geen grootspraak bij Remco Evenepoel na zijn nochtans indrukwekkende zege bergop. "Ik heb van de wind gebruik gemaakt om het de andere jongens (Plapp en Vine) lastig te maken."

    

   "Toch was ik niet echt zeker van mijn stuk, dus heb ik zo hard mogelijk getrapt om mijn voorsprong zo groot mogelijk te krijgen. Het was een zware inspanning."

    

   Evenepoel heeft nu 46 seconden voorsprong op Vine, maar hij rekent zich nog niet rijk. "Het klopt dat ik een vrij grote voorsprong heb, maar die lokale rondes in deze Ronde van Noorwegen zijn altijd verraderlijk. Het is natuurlijk beter om aan de leiding te staan."

   Rituitslag en stand Ronde van NoorwegenRituitslag en stand Ronde van Noorwegen

   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   vanwegwedstrijdBergen - Voss174 kmRemco EvenepoelRemco Evenepoel
   vanwegwedstrijdUlvik - Geilo124 kmEthan HayterTobias Johannessen
   vanwegwedstrijdGol - Stavsro176 kmRemco EvenepoelRemco Evenepoel
   vanwegwedstrijdHovden - Kristiansand232 kmMarco HallerRemco Evenepoel
   vanwegwedstrijdFlekkefjord - Sandnes182 kmRemco EvenepoelRemco Evenepoel
   vanwegwedstrijdStavanger - Stavanger149 kmAlexander KristoffRemco Evenepoel

   Fase per fase

   1. 18 uur 10. Evenepoel wint! Evenepoel geeft nog maar eens zijn visitekaartje af. Met een mooie machtsontplooiing schrijft hij deze etappe op zijn naam.  .
   2. 18 uur 07. Evenepoel stoomt door richting de finish. In volle tijdrit-modus loopt hij nog stevig uit ten opzichte van Vine en Plapp. .
   3. 18 uur 04. Johannessen volgt inmiddels al op meer dan een minuut. De Noor moest toch snel opgeven onder impuls van het tempo van Evenepoel. .
   4. 18 uur 03. De laatste drie kilometer van deze beklimming zijn een stuk vlakker. Evenepoel draait nog soepel rond en lijkt op weg naar een mooie overwinning.  .
   5. 18 uur 01. De verschillen tussen de renners worden groter. Vine kan Evenepoel nog wel zien rijden en geeft nog niet op. Bij Plapp is de veer gebroken. .
   6. 17 uur 59. Evenepoel op zijn eentje! Is de vogel gaan vliegen? Vine en Plapp hadden het allebei moeilijk in zijn wiel en plotseling rijdt de Belg alleen. Vine probeert nog terug te komen, voor Plapp lijkt dat onbegonnen werk. .
   7. 17 uur 58. Johannessen wordt opgevangen door het groepje met Chaves en Uijtdebroeks. Evenepoel blijft intussen op kop rijden. Plapp en Vine nemen niet over. .
   8. 17 uur 56. 5 kilometer. Als het trio voorin samen naar de finish rijdt, dan herovert Evenepoel de leiderstrui. Hij rijdt deze klim in elk geval heel geduldig en beheerst.  .
   9. 17 uur 54. Evenepoel versnelt en dan kan Johannessen niet meer volgen! Vine en Plapp kunnen de Belg wel volgen. .
   10. 17 uur 54. Vines probeert het nog eens. Johannessen en Evenepoel kunnen reageren. Voor Uijtdebroeks gaat het even te snel.  .
   11. 17 uur 52. Evenepoel loert naar zijn concurrerenten. Het tempo is er wat uit en zo kunnen er een paar renners aansluiten. Alle renners spelen nog snel een gelletje naar binnen. .
   12. 17 uur 50. Nu is het Jay Vine van Alpecin die het probeert! De Australiër volgt op 16 seconden en kan dus zaakjes doen in het klassement. Evenepoel, Chaves, Johannessen, Uijtdebroeks en Plapp proberen hem terug te halen. .
   13. 17 uur 49. Chaves. Een volgende aanval! Deze keer is het Chaves. Evenepoel gaat rustig mee in het wiel. Ook Uijtdebroeks is nog mee. Knappe prestatie van de Belg.  .
   14. 17 uur 48. Daar gaat Tao Geoghegan Hart. De Brit opent de debatten met een versnelling. Evenepoel en co blijven rustig. Ver lijkt de Brit niet te komen. .
   15. 17 uur 46. Education First zet zich op kop. Chaves voelt zich blijkbaar goed. Evenepoel en Uijtdebroeks zitten nog steeds in de kopgroep.  .
   16. 17 uur 44. Hessman staat op het punt om ingelopen te worden. Wanneer worden de eerste aanvalspogingen ondernomen? Hayter moet inmiddels aanklampen.  .
   17. 17 uur 42. Floris De Tier moet lossen. De Belg zat al in de eerste kopgroep van de dag en heeft de koers mee gekleurd. Dit is de beklimming te veel. .
   18. 17 uur 41. Leider Johannessen wordt heel goed ondersteund door zijn ploeg. De Noren zitten nog met drie renners in de uitgedunde kopgroep.  .
   Ronde van Noorwegen
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   vanwegwedstrijdBergen - Voss174 kmRemco EvenepoelRemco Evenepoel
   vanwegwedstrijdUlvik - Geilo124 kmEthan HayterTobias Johannessen
   vanwegwedstrijdGol - Stavsro176 kmRemco EvenepoelRemco Evenepoel
   vanwegwedstrijdHovden - Kristiansand232 kmMarco HallerRemco Evenepoel
   vanwegwedstrijdFlekkefjord - Sandnes182 kmRemco EvenepoelRemco Evenepoel
   vanwegwedstrijdStavanger - Stavanger149 kmAlexander KristoffRemco Evenepoel