Deceuninck-Quick Step pakt uit met meesterlijk een-tweetje in het Baskenland

  Ronde van het Baskenland: Rit 5einde
  />wegwedstrijd
  VertrekHondarribia - AankomstOndárroa -
  Afstand160,2 km
  0306090120160.2

   De Deen Mikkel Honoré heeft Deceuninck-Quick Step de 15e zege van het seizoen bezorgd. In de 5e rit van de Ronde van het Baskenland reed hij samen met zijn ploegmaat Josef Cerny weg uit de kopgroep. De Amerikaan Brandon McNulty (UAE) blijft leider.

   Honoré en Cerny zetten peloton en medevluchters een hak

   In het Baskenland is een sprint zeldzaam, maar vandaag stonden de sterren gunstig aan de start. Maar dat was zonder enkele tempobeulen in de kopgroep gerekend.

    

   Het Deceuninck-Quick Step-duo Cerny/Honoré reed de vluchtersgroep in de finale helemaal aan flarden. Enkel Julien Bernard van Trek-Segafredo kon bergop zijn wagonnetje aanhaken bij de Quick Step-trein.

    

   Astana deed nog een wanhoopspoging in de achtergrond. Aranburu en gouwgenoot Fraile gingen tekeer als een komeet in de laatste afdaling. De 2 Basken teerden op hun parcourskennis, maar konden nooit aan de broek van de kopgroep kietelen.

    

   Op de voorposten deden de Deen Honoré en de Tsjech Cerny een een-tweetje om Bernard af te schudden. Honoré was de 1e die de Franse belager uitzwaaide. Cerny wachtte braaf 10 seconden en ging dan  zelfzeker op zoek naar zijn handlanger. 

    

   Ze persten er samen nog eens alles uit en reden uiteindelijk hand in hand over de streep. Honoré kreeg de zege nog cadeau van zijn partner. Wat een huzarenstukje.

    

   Bernard kon nog uit de klauwen van het peloton blijven, Daryl Impey won de pelotonsprint voor de 4e plaats. De leiderstrui van de jonge Amerikaan Brandon McNulty kwam niet in gevaar.

   Rituitslag Rit 5Rituitslag Rit 5

     naamploegresultaat
   1Mikkel HonoréDQT3:39:54
   2Josef CernýDQT+0
   3Julien BernardTFS+17
   4Daryl ImpeyISN+28
   5Simon ClarkeTQA+28
   6Stefano OldaniLTS+28
   7Primož RoglicTJV+28
   8Julien SimonTDE+28
   9Magnus CortEFN+28
   10Tadej PogacarUAD+28

   Fase per fase

   1. 17 uur 09 match afgelopen
   2. 17 uur 08. Nog 500 meter voor het duo van Deceuninck. Ze geven elkaar alvast een high-five, wie mag er winnen? .
   3. 17 uur 07. Daar is Hermans opnieuw. Quinten Hermans heeft de smaak te pakken. Hij valt opnieuw aan, maar kan deze keer niet voor het peloton blijven. .
   4. 17 uur 06. Astana maakt de koers voor de ereplaatsen. Na Fraile en Aranburu probeert nu ook Lutsenko een prikje uit te delen. .
   5. 17 uur 05. De twee beren van Deceuninck-Quick Step zijn gaan vliegen. Bernard plooit nu helemaal. Hoe gaan de heren dit verdelen? Een sprintje voor de eer? .
   6. 17 uur 04. Deceuninck-Quick Step soeverein. Man man man, Honoré jumpt weg van Bernard. Cerny nestelt zich in zijn wiel, maar ook voor hem gaat het te traag. Het duo gaat alleen op zoek naar de dubbelslag. .
   7. 17 uur 01.
   8. 17 uur . Cerny neemt nu lange beurten voor zijn rekening. Wat oogt die man sterk. Hij houdt de rest eigenhandig op afstand. .
   9. 16 uur 58. Er zitten nog enkele venijnige hellende vlakken in de laatste kilometers. Kan dat roet in het eten gooien van de koplopers of peuzelen ze die ook met huid en haar op? .
   10. 1'16" op het peloton. Het trio voorin draait nog mooi rond en neemt nu ook afstand van de twee mannen van Astana. Ook het peloton komt geen seconde dichter, integendeel ... Flikt Deceuninck-Quick Step het opnieuw? . 16 uur 53.
   11. 16 uur 49. Exit peloton? Het ziet er goed uit voor het trio voorin. Ze lopen steeds verder weg. Team BikeExchange zet alle zeilen bij, maar het lijkt niet op te kunnen tegen de tempobeulen van Lefevre. Het grootste gevaar komt van het duo van Astana. .
   12. Tijdsverschil: 1 minuut. Het trio Honoré/Cerny/Bernard stoomt intussen door. Ze hebben nog steeds een minuut voorsprong op het peloton en 50" op Aranburu/Fraile. . 16 uur 46.
   13. 16 uur 46.
   14. 16 uur 43. Aranburu gaat te tekeer als een halve gare in de afdaling. Hij neemt gouwgenoot Fraile mee op avontuur. De 2 Basken teren hier op hun parcourskennis. .
   15. 16 uur 40. Astana gidst intussen het peloton aan een aanzienlijke snelheid door de afdaling van de Urkaregi. Fraile en Aranburu rijden zelfs vanop de kop weg uit het pak. Het is uitkijken naar de tijdsverschillen na het daalwerk. .
   16. 16 uur 38. De kaarten worden geschud . Jesus Herrada springt op de laatste meters van de beklimming weg uit het peloton. Hij gaat op zoek naar de kopgroep die intussen in 2 brak. Bernard en het Deceuninck-Quick Step-duo Honoré/Cerny slaan een gaatje op Amador en Schelling. .
   17. 16 uur 30. Leknessund valt weg. Leknessund moet opnieuw bergop lossen. De Deen van Team DSM plooide al op de vorige beklimming, maar lijkt nu helemaal door het ijs te zakken. Een koude douche na zijn knappe inhaalrace in het begin van de rit. .
   18. Urkaregi (5,1 km aan 4,7%). De laatste beklimming van de dag is aangebroken. De klassementsmannen laten zich niet verrassen en komen met mondjesmaat naar de voorposten van het pak. . 16 uur 28.
   19. 16 uur 22. UAE Team Emirates heeft de gele trui in handen, maar moet vandaag zijn verantwoordelijkheid niet opnemen. De sprintersblokken Astana, BikeExchange, EF Education, Israel Start-Up Nation en Euskaltel-Euskadi gunnen McNulty en co een snipperdag. .
   Ronde van het Baskenland
   -
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   1/>Bilbao - Bilbao13.9 kmRoglicRoglic
   2/>/>El Corrillo - Sestao154.8 kmAranburuRoglic
   3/>/>Amurrio - Ermualde167.7 kmPogacarRoglic
   4/>/>Vitoria-Gasteiz - Hondarribia189.2 kmIzagirreMcNulty
   5/>/>Hondarribia - Ondárroa160.2 kmHonoréMcNulty
   6/>/>Ondárroa - Arrate111.9 kmGauduRoglic