• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Matteo Trentin pikt zijn graantje mee in Guangxi, Stuyven is 3e

  Ronde van Guangxi: Rit 5einde
  18 °C/>wegwedstrijd
  VertrekLiuzhou - AankomstGuilin -
  Afstand212,2 km
  0306090120150180212.2

   Europees kampioen Matteo Trentin (Mitchelton-Scott) heeft de op een na laatste etappe in de Ronde van Guangxi gewonnen. In een sprint rekende de Italiaan af met de Duitser Pascal Ackermann en onze landgenoot Jasper Stuyven. Gianni Moscon behoudt de leiderstrui.

   Ronde van Guangxi
   -
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   1/>/>Beihai - Beihai107.4 kmGroenewegenGroenewegen
   2/>/>Beihai - Qinzhou145.2 kmAckermannGroenewegen
   3/>/>Nanning - Nanning125.4 kmJakobsenJakobsen
   4/>/>Nanning - Mashan Nongla Scenic Spot152.2 kmMosconMoscon
   5/>/>Liuzhou - Guilin212.2 kmTrentinMoscon
   6/>/>Guilin - Guilin169 kmJakobsenMoscon

   Eerste zege voor Trentin in Europese trui

   De renners kregen vandaag de langste etappe te verwerken met 212 kilometer op de teller. Een groep van vier scheurde zich los van het peloton: Dillier, Martin, Eenkhoorn en Mullen kregen van het pak bijna vijf minuten voorsprong.

    

   In het peloton controleerde Team Sky voor leider Moscon. Op het laatste klimmetje van de dag spatte alles uiteen. De moeite van de 4 was voor niks, een groep van ongeveer 90 renners bleef over.

    

   Grivko probeerde een nieuwe groepssprint nog te vermijden, maar de Oekraïner redde het niet. Bora deed er alles aan om Ackermann goed te piloteren, maar het was uiteindelijk Trentin die zijn wiel als eerste over de finishlijn gooide.

    

   Voor de Europese kampioen van Mitchelton-Scott is het de eerste zege in zijn Europese trui. Met Stuyven, Naesen en Biermans finishten drie Belgen in de top tien. Gianni Moscon begint morgen als leider aan de slotrit.

   Stuyven: "De goede vorm nog altijd te pakken"

   Jasper Stuyven kan "best leven" met zijn 3e plaats. "Het was een leuke rit. Het was een lastige etappe en we hebben eindelijk nog eens echt gekoerst. Daar ben ik heel tevreden mee, want dan krijg je toch een andere sprint."

    

   "Ik kon goed mee met het eerste groepje. Er kwamen nog veel renners terug en uiteindelijk werd het opnieuw een sprint. Door een valpartij was er even vertwijfeling en Trentin was toen al weg. We kwamen nog op zijn wiel, maar Ackermann was nog iets sneller. Een derde plaats, daar kan ik mee leven. Ik heb de goede vorm nog altijd te pakken."

   Vandenbergh: "Weersomstandigheden zijn een nadeel"

   Planckaert: "Volgend seizoen opnieuw amuseren"

   Van Hooydonck: "We hebben hier niet veel te klagen"

   Tweets: