• home
 • video
 • pas verschenen

  Moscon bedwingt Chinese muur en zet grote stap naar eindwinst

  Ronde van Guangxi: Rit 4einde
  22 °C/>wegwedstrijd
  VertrekNanning - AankomstMashan Nongla Scenic Spot -
  Afstand152,2 km
  020406080100120152.2

   Gianni Moson (Team Sky) heeft de vierde en lastigste etappe in de Ronde van Guangxi gewonnen. Hij sprong op de slotklim weg van het pak. De Italiaan mag ook de leiderstrui aantrekken. Dries Devenyns zorgde voor het beste Belgische resultaat.

   Ronde van Guangxi
   -
   ritdatumtype ritstart-finishafstandwinnaarleider
   1/>/>Beihai - Beihai107.4 kmGroenewegenGroenewegen
   2/>/>Beihai - Qinzhou145.2 kmAckermannGroenewegen
   3/>/>Nanning - Nanning125.4 kmJakobsenJakobsen
   4/>/>Nanning - Mashan Nongla Scenic Spot152.2 kmMosconMoscon
   5/>/>Liuzhou - Guilin212.2 kmTrentinMoscon
   6/>/>Guilin - Guilin169 kmJakobsenMoscon

   Slotklim is kolfje naar de hand van Moscon

   Na drie keer sprinten wreven voor deze rit andere renners zich in de handen. Na een lange vlakke aanloop lag de aankomst immers bovenop een pittige klim. Eenkhoorn en Küng namen het voorspel voor hun rekening, maar op 3 kilometer van de streep was hun liedje uit.

    

   Een peloton van zo'n 40 keek elkaar het wit uit de ogen en iedereen zocht naar het juiste moment om weg te springen. Philippe Gilbert aasde op ritwinst, maar het werd noppes. Hij finishte als 14e, zijn ploegmaat Dries Devenyns als 12e.

    

   Gianni Moscon kreeg wel waarvoor hij naar China gereisd was. Hij reed weg onder de rode vod en hield zijn inspanning vol tot de finish. De renner van Team Sky kwam alleen boven op Mashan Nongla Scenic Spot.

    

   Hij mag zo in een klap de leiderstrui aantrekken. Met nog 2 sprintetappes op het programma lijkt het onwaarschijnlijk dat hij die nog kwijtraakt. 

   Beelden van de finish:

   Reacties van de Belgen bij Quick-Step

   Fase per fase

   1. 08 uur 37. Moscon wint! Gianni Moscon wint de koninginnenrit. De renner van Team Sky sprong weg op 1 kilometer van de finish en houdt zijn inspanning vol.
   2. 08 uur 34. Alles samen! Küng overleeft het langst op de slotklim, maar ook hij moet het hoofd buigen. Het pak rijdt nu samen naar de finish. Wie springt weg?