• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Groenewegen wint eerste sprintetappe in Guangxi

  Ronde van Guangxi: Rit 1einde
  />wegwedstrijd
  VertrekBeihai - AankomstBeihai -
  Afstand107,4 km
  020406080107.4

   Dylan Groenewegen heeft de laatste WorldTour-koers ingezet met een overwinning. De Nederlander van LottoNL-Jumbo was de snelste in de onvermijdelijke massasprint in de Ronde van Guangxi. Hij klopte Max Walscheid en Quick-Step-renner Fabio Jakobsen.

   Ronde van Guangxi
   -
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   1/>/>Beihai - Beihai107.4 kmGroenewegenGroenewegen
   2/>/>Beihai - Qinzhou145.2 kmAckermannGroenewegen
   3/>/>Nanning - Nanning125.4 kmJakobsenJakobsen
   4/>/>Nanning - Mashan Nongla Scenic Spot152.2 kmMosconMoscon
   5/>/>Liuzhou - Guilin212.2 kmTrentinMoscon
   6/>/>Guilin - Guilin169 kmJakobsenMoscon

   14e seizoenszege voor Groenewegen

   LottoNL-Jumbo ging met Groenewegen voor etappezeges in China en in de eerste rit is het al raak. 6 renners probeerden onderweg naar de finish wel wat, maar de etappe van amper 107 kilometer draaide zoals verwacht uit op een massasprint.

    

   Daarin ging neoprof Fabio Jakobsen op zoek naar de 72e seizoenszege voor Quick-Step. Dat lukte niet want een andere Nederlander bleek sneller. Ook Max Walscheid (Sunweb) was sneller en mocht als tweede mee op het podium.

    

   Voor Groenewegen is het zijn 14e overwinning dit seizoen. Hij is ook meteen de eerste leider. Zijn honger is met deze zege nog niet gestild want na de rit vertelde hij meteen dat hij mikt op nog 4 etappezeges.

    

   Jasper Stuyven was de eerste Belg op plaats 8. Hij ging nipt Enzo Wouters van Lotto-Soudal vooraf.

    

   De massasprint in Beihai

   Groenewegen: "Voor eindklassement zal die aankomst bergop te zwaar zijn"

   Fase per fase

   1. 08 uur 24. Groenewegen wint! De eerste bloemen zijn voor Dylan Groenewegen. De Nederlander wint de massasprint. .
   2. 08 uur 13. Vlucht gegrepen. Het wordt zoals verwacht een massasprint. Met nog 10 kilometer op de teller worden de laatste vluchters ingerekend. .
   3. 07 uur 57.

   4. 06 uur 57. "Vandaag is het makkelijke rit, een sprint", denkt Gilbert. "Er is wel heel veel wind hier dus in de komende dagen kan er iets gebeuren. En dan is er een aankomst bergop. Dus eigenlijk moet je gewoon goed zijn daar, 5 of 6 minuten, en dan kan je een goed klassement rijden.".
   5. 06 uur 57. "Iedereen is een beetje moe, maar we zullen zien of ik hier de benen heb voor eindwinst.". Philippe Gilbert.
   6. 06 uur 52.

   7. 06 uur 52. Laatste WorldTour-wedstrijd. Het wielerseizoen loopt op zijn laatste benen, maar het peloton laat zich voor de winter nog een keer op voor de 2e editie van de Ronde van Guangxi. De laatste WorldTour-wedstrijd van het seizoen zoekt een opvolger voor Tim Wellens.