Evenepoel zet kroon op het werk: Belg wint met 1 seconde verschil slottijdrit in Denemarken

  Ronde van Denemarken: Rit 5
  individuele tijdrit Individuele tijdritdistance 10.8 km
  location 14u00: Frederiksberg - 16u30: Frederiksberg
  trophy Remco Evenepoel
  einde
  startfinish
  010.8

   Remco Evenepoel heeft zijn Ronde van Denemarken in stijl afgesloten met winst in de slottijdrit. Hij klopte Søren Kragh Andersen met één seconde verschil. De Belg wint ook de rittenkoers voor thuisrijder Mads Pedersen.

   Nummer 7 is een feit. Remco Evenepoel schrijft opnieuw een mooie rittenkoers bij op zijn palmares. Na de Rondes van België (2x), San Juan, Algarve, Burgos en  Polen was hij nu de beste in Denemarken.

   Evenepoel legde de basis voor zijn eindwinst door donderdag uit te pakken in de koninginnenrit. Daar zette hij de concurrentie op bijna anderhalve minuut achterstand na een knappe solo.

   Vandaag zette Evenepoel de puntjes op de i in de slottijdrit. Daarin had Edoardo Affini als eerste een referentietijd neergezet, nadat enkele thuisrijders de koppositie afwisselden. Søren Kragh Andersen dook vervolgens onder de tijd van de Italiaan.

   Zou de Deense thuisrijder het halen? Niemand kwam nog aan zijn tijd. Tot Remco Evenepoel om 16.53 uur van het startpodium bolde. De Belg snelde door de straten van Frederikstad. En dook uiteindelijk één seconde onder de tijd van Søren Kragh Andersen.


   Voor Evenepoel een flinke opsteker richting het EK in Trentino, zijn eerstvolgende doel.

   Uitslag rit 5Uitslag rit 5

   Fase per fase

   1. 17 uur 05. Evenepoel wint de slottijdrit met 1 seconde voorsprong! Nipt. Nipter. Niptst. Remco Evenepoel wint de slottijdrit met één seconde voorsprong op Kragh Andersen! .
   2. 17 uur 04. Van der Sande bijna minuut boven Kragh Andersen. Tosh Van der Sande verliest zijn plekje op het podium in de Ronde van Denemarken. Hij eindigt ruim 50 seconden boven de tijd van Kragh Andersen. .
   3. 16 uur 59. Pedersen 4 seconden boven Kragh Andersen. Uitstekende tijdrit van Mads Pedersen. De Deen blijft wel ruim 4 seconden boven de beste tijd van landgenoot Kragh Andersen. .
   4. 16 uur 56. Kleine correctie Evenepoel. Evenepoel is 3 minuten onderweg wanneer hij in een scherpe bocht even moet corrigeren. Toch maar opletten... .
   5. 16 uur 55.
   6. 16 uur 49. Beste tijd voor Soren Kragh Andersen, wat doet Evenepoel? In zijn lichtblauwe leiderstrui is Remco Evenepoel van start gegaan. Legt hij de 10,8 kilometer af in een toptijd? Thuisrijder Soren Kragh Andersen zette ondertussen de beste tijd neer. .
   7. 16 uur 43. Pedersen van start. Mads Pedersen is aan zijn tijdrit begonnen. Kan de Deen over Tosh Van der Sande springen in het klassement? .
   8. 16 uur 42. Aftellen naar Van der Sande en Evenepoel. Anthon Charmig bolt van het startpodium. Na hem volgen nog 5 renners: Mike Teunissen, Nick van der Lijke, Mads Pedersen, Tosh Van der Sande en uiteraard... Remco Evenepoel. .
   9. 16 uur 41. Pech voor Tiller. Domper voor Rasmus Tiller. De nummer 8 uit het klassement heeft kort na de start meteen problemen met zijn fiets. Weg mooie eindklassering. .
   10. 16 uur 20. Steimle blijft boven tijd Affini. Alles uit de kast gehaald, maar geen snelste tijd. Jannik Steimle blijft 7 seconden boven Afini. De Duitser van Deceuninck-Quick Step gaat na de finish meteen op de grond liggen. Een ongewoon beeld na een relatief korte tijdrit. .
   11. 16 uur 07. Cavendish populair in Frederiksberg. Mark Cavendish zal er een ererondje van maken in Frederiksberg. Op het startpodium wordt de Brit luid toegejuicht door de aanwezige fans. Herinneren de Denen zich nog zijn wereldtitel van 2011 in Kopenhagen? Cavendish bedankt ze met twee opgestoken handen.  .
   12. 16 uur 06. Knaltijd van Affini! Edoardo Affini zet een referentietijd neer. De Italiaan van Jumbo-Visma snijdt maar liefst 20 seconden af van de tijd van Hulgaard. .
   13. 15 uur 31. Denen domineren momenteel. Opnieuw lost de ene Deen de andere af. Morten Hulgaard van Uno-X Norwegian doet de chronometer stoppen na 12 minuten en 41 seconden. De beste tijd. .
   14. 15 uur 25. Jorgensen snelste tijd. De ene Deen lost de andere af bovenaan het voorlopige klassement. Adam Holm Jorgensen is de nieuwe snelste man.  .
   15. 15 uur 15. Muff voorlopig de snelste. Uiteraard moeten de grote kanonnen nog komen. Maar Frederik Muff heeft voorlopig de snelste eindtijd neergezet. Hij doet 4 seconden beter dan Quaade en was ook 15 seconden sneller dan Keisse. .
   16. 14 uur 49. Rondje rond Frederiksberg. De slottijdrit van 10,8 kilometer wordt volledig afgewerkt in de Deense gemeente Frederiksberg. Met enkele gevaarlijke U-bochten en obstakels wordt het een technisch parcours. Bovendien wordt er regen verwacht. .
   Ronde van Denemarken
   -
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   1wegwedstrijdStruer - Esbjerg176 kmGroenewegenGroenewegen
   2wegwedstrijdRibe - Sønderborg183 kmPedersenGroenewegen
   3wegwedstrijdTønder - Vejle219 kmEvenepoelEvenepoel
   4wegwedstrijdHolbæk - Kalundborg189 kmJoyceEvenepoel
   5individuele tijdritFrederiksberg - Frederiksberg10,8 kmEvenepoelEvenepoel