• home
 • video
 • pas verschenen

  Na Van Aert is het nu bingo voor ploegmaat Merlier

  Ronde van Denemarken: Rit 3einde
  27 °C/>wegwedstrijd
  VertrekNæstved - AankomstVordingborg -
  Afstand178,4 km
  0306090120150178.4

   Veranda's Willems-Crelan heeft opnieuw prijs in de Ronde van Denemarken. Tim Merlier sprintte naar de zege in rit 3. Gisteren had ploegmaat Wout van Aert al gewonnen. Hij blijft ook leider.

   Ronde van Denemarken
   -
   ritdatumtype ritstart-finishafstandwinnaarleider
   1/>/>Aalborg - Aalborg218.4 kmHansenHansen
   2/>/>Viborg - Vejle172 kmvan Aertvan Aert
   3/>/>Næstved - Vordingborg178.4 kmMerliervan Aert
   4/>Nykøbing Falster - Nykøbing Falster19.1 kmM. Pedersenvan Aert
   5/>/>Faxe - Frederiksberg199.1 kmMerliervan Aert

   Merlier rondt teamwerk af

   De 3e etappe was gesneden koek voor veldritspecialisten als Tim Merlier en Wout van Aert. Zij kregen tussen Naestved en Vordingborg passages over onverharde wegen voorgeschoteld.

    

   De renners Planet, Mørch Kongstad, Reinders, Buts en Wallin boksten een aanval in mekaar. Veranda's Willems-Crelan hield ze nauwgezet in de gaten en gunde het vijftal niet meer dan... 5 minuten.

    

   Net voor de lokale rondes kreeg het team van Wout van Aert ook nog met zijwind af te rekenen. Geen probleem, want de blauwhemden slaagden in hun opzet. De leiders werden gegrepen en Merlier maakte het teamwerk af in de eindsprint. Als kers op de taart veroverde hij de groene puntentrui.

    

   De leiderstrui in Denemarken blijft in handen van Van Aert. Morgen haalt hij zijn tijdritfiets van stal voor 19 km tegen de klok.

   VIDEO: Bekijk de sprint van Merlier

   Tim Merlier is de Italianen Riccardo Minali en Andrea Guardini te snel af in de sprint. De 21-jarige Belg Milan Menten finisht als 6e.

   Van Aert: "Tim deed het helemaal alleen"

   "Een moeilijke dag vond ik het niet", reageerde ritwinnaar Tim Merlier op de Deense televisie. "We hadden de rit onder controle, ik win en Wout houdt stand op de eerste plaats."

    

   "Het was plezant", vertelde Van Aert over een dagje onverharde wegen. "Ze mochten best wat langer zijn, maar het blijft natuurlijk wegwielrennen."

    

   "Ons doel was de leiderstrui verdedigen, dat is gelukt. Helaas heb ik de sprint niet kunnen aantrekken voor Tim. Hij heeft het helemaal alleen klaargespeeld."