• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Remco Evenepoel doet het ook in de Algarve na zenuwslopende slotmeters

  Ronde van de Algarveeinde
  />wegwedstrijd
  VertrekSagres - AankomstAlto da Foia -
  Afstand184 km
  0306090120150184

   Remco Evenepoel (20) heeft zijn eerste afspraak in de Ronde van de Algarve niet gemist. Het Belgische toptalent van Deceuninck-Quick Step won de eerste bergrit na een geweldige aanval in de laatste hectometers. Aan de finish kon hij nog net de aanstormende Maximilian Schachmann (Bora-Hansgrohe) afhouden. Evenepoel wordt uiteraard leider.

   Straf! Evenepoel wint bergrit in de Algarve en is leider

   Bekijk de knappe zege van Remco Evenepoel

   Schachmann maakt het nog spannend

   De eerste aanvaller van de dag was niemand minder dan Mathieu van der Poel. Zijn vlucht was een kort leven beschoren. Van der Poels ploegmaat Dries De Bondt mocht wel bijna de hele dag voorop rijden.

    

   Alle grote kanonnen spaarden hun kogels op voor de slotklim van 7,4 kilometer. Voor Van der Poel ging het te snel. Evenepoel, Wellens en Van Avermaet bleven wel aan boord van de favorietengroep.

    

   Miguel Angel Lopez probeerde de boel te forceren, Geschke nam over. Toen Evenepoels ploegmakker Almeida de laatste meters dichtte op Geschke, zat onze jonge landgenoot in een zetel.

    

   Op 350 meter van de streep achtte Evenepoel zijn moment gekomen. Hij schoot als een kanonbal weg en sloeg meteen een mooi gat. 

    

   Uit de achtergrond kwam Schachmann met een scherp eindschot nog akelig dichtbij. Evenepoel zette door en hield de Duitse kampioen maar net af. Wellens klauterde nog naar de 5e plaats.

   Rituitslag Ronde van de AlgarveRituitslag Ronde van de Algarve

     naamresultaat
   1Remco Evenepoelin 4u46'38"
   2Maximilian Schachmannzelfde tijd
   3Daniel Martinop 2"
   4Rui Costa
   5Tim Wellens
   6Miguel Angel Lopez Moreno5"
   7Frederico Figueiredo8"
   8Vincenzo Nibali
   9Bauke Mollema
   10Amaro Antunes

   Fase per fase

   1. 18 uur 06. Zege Evenepoel. Evenepoel sloeg een gat op 350 meter van de streep. De zege leek binnen totdat Schachmann met een ultiem eindschot bij onze landgenoot kwam. Evenepoel hield de Duitse kampioen nog net af op de streep.
   2. 18 uur 05. Versnelling Evenepoel. Evenepoel schiet als een kanonbal weg. Nog 200 meter.
   3. 18 uur 05. Almeida voert het pak aan, Evenepoel zit in 6e positie. Nog 500 meter.
   4. Laatste km. Als een voorbeeldige helper ritst Almeida (Deceuninck-Quick Step) het gaatje dicht op Geschke. 20 renners maken nog kans op de dagzege. 18 uur 03.
   5. 18 uur 01. Geschke gaat. Lopez wordt afgelost door Geschke, de Duitser met de kenmerkende baard. Evenepoel zit op de eerste rij van de favorietengroep.
   6. 18 uur . Aanval Lopez. Een stevige temposnok van Miguel Angel Lopez! Wie wil meedoen voor de zege, kan maar best reageren. Nog 3 km.
   7. 17 uur 58. Van der Poel aan het rekkertje. Ook voor Mathieu van der Poel is het tempo te hoog. Hij hangt aan het elastiekje en moet een gat laten. De favorietengroep dunt verder uit.
   8. 17 uur 56. Nog 5 km. Dombrowski roept Tejada tot de orde. Thomas en Miguel Angel Lopez zitten helemaal voorin. Achterin de groep gaat het te snel voor de 19-jarige Van Wilder.
   9. 17 uur 54. Astana opent de debatten. De Colombiaan Harold Tejada gooit als eerste de knuppel in het hoenderhoek. Een groot gat slaat de Astana-renner niet.
   10. Thomas zit bestendig voorin. 17 uur 53.
   Rittenschema Ronde van Algarve
           winnaar leider
   rit 1 19/2 Portimao - Lagos (sprintetappe) 196 km Jakobsen Jakobsen
   rit 2 20/2 Sagres - Alto  da Foia (aankomst bergop) 184 km Evenepoel Evenepoel
   rit 3 21/2 Faro - Tavira (sprintetappe) 202 km Bol Evenepoel
   rit 4 22/2 Albufeira - Malhao (aankomst bergop) 170 km Lopez Evenepoel
   rit 5 23/2 Lagoa - Lagoa (tijdrit) 20,3 km Evenepoel Evenepoel