Remco Evenepoel geeft leiderstrui extra glans met nipte tijdritzege

  Baloise Belgium Tour: Rit 2einde
  individuele tijdrit
  VertrekKnokke-Heist - AankomstKnokke-Heist -
  Afstand11,2 km
  011.2

   Remco Evenepoel heeft zijn favorietenrol waargemaakt in de 2e etappe van de Baloise Belgium Tour. De jonge Belg was in de 11,2 kilometer lange tijdrit twee seconden sneller dan zijn ploegmaat Yves Lampaert en verstevigt zo zijn leiderstrui.

   Evenepoel wint de tijdrit in de Baloise Belgium Tour en is nog wat steviger leider

   Rune Herregodts laat zich zien in tijdrit

   Dag twee in de Baloise Belgium Tour schotelde de renners een vlakke tijdrit voor aan de kust. De lange rechte wegen waren op het lijf geschreven van de grote motoren in het peloton.

    

   Het was wachten op de Fransman Thibault Guernalec om een eerste richttijd te noteren. Hardrijders als Ryan Mullen en Norman Lasse Hansen beten hun tanden stuk op de tijd van Guernalec.

   Fredrik Frison dook uiteindelijk als eerste onder de tijd van de Fransman. Een sterke prestatie van de Belg na zijn bekkenbreuk in de Scheldeprijs.

    

   De tijd van Frison werd niet veel later wel meteen verbeterd door zijn landgenoot Rune Herregodts van Sport Vlaanderen-Baloise. Met talkpoeder aan de handen snelde de 22-jarige renner naar de hotseat.

   "Aerokogel" Evenepoel net iets sneller dan Lampaert

   Philippe Gilbert, Koen Bouwman en Ide Schelling reden als klassementsmannen alle drie een goede tijdrit, maar geraakten niet in de buurt van de tijd van Herregodts.

   De Nieuw-Zeelander Finn Fisher- Black van Jumbo-Visma verbeterde als eerste de tijd van Herregodts, maar lang kon hij er niet van genieten.

    

   Een ontketende Yves Lampaert zette meteen de puntjes op de i. Hij blies de tegenstand op een hoopje en kwam 16'' sneller binnen dan Fisher-Black.

    

   En dan moest ene Remco Evenepoel nog starten. Lampaert liet al snel verstaan dat "aerokogel" Evenepoel meer dan waarschijnlijk onder zijn tijd ging duiken. 

    

   En zo geschiedde. Evenpoel was aan het tussenpunt nog enkele tienden van een seconde trager dan zijn ploeggenoot, maar dook aan de finish wel 2'' onder de tijd van Lampaert. Zo heeft Remco Evenepoel naast de ritwinst ook een nieuwe bijnaam op zak, de "aerokogel".

   Remco Evenepoel: "Met mijn aero was ik in het voordeel"

   "Het zijn niet mijn favoriete tijdritten, het deed pijn. Ik was wel gebrand om de snelste tijd neer te zetten. Gisteren was ik een klein beetje teleurgesteld dat ik de dagwinst niet kon pakken."

    

   "Gisteren reed ik voor mijn klassement en vandaag wou ik de winst pakken. Wel een beetje jammer voor Yves dat ik hem nog net op het einde voorbij steek. Ik zei nog dat we vandaag 1 en 2 konden worden in de rit en het klassement. Dat is wel plezant."

    

   "Ik verschoot op het startpodium van de tijd van Lampaert. Op het tussenpunt hadden we plots dezelfde tijd, maar daarna kregen we vol wind tegen. Ik heb daar echt wel voordeel gehad met mijn aero."

    

   "Aerokogel? Ja, dat is wel leuk. Eindelijk een goede bijnaam gevonden."

    

   "Hopelijk kunnen we nog een etappe pakken, het was toch even geleden dat we met de ploeg hadden gewonnen.  Voor mezelf is dat, na de blessure en de lange weg terug, enorm fijn. Ik wil iedereen bedanken, mijn familie en de ploeg."

   Yves Lampaert: "Remco is een aerokogel"

   "Ik had meteen het goede ritme te pakken. De laatste kilometer was het echt werken naar de finish. Die betonbaan liep echt niet zo lekker."

    

   "Ik dacht dat ik de etappe van gisteren misschien wel kon winnen. Remco was fenomenaal, maar ik had mezelf toch iets meer vooraan verwacht."

    

   "Ze zeggen altijd dat je na een hoogtestage op dag 10 of 12 een dipje hebt in de conditie. Ik hoop dat dat nu is en dat we zo kunnen verder bouwen naar de kampioenschappen."

    

   "Remco zal wel nog onder mijn tijd duiken, hij is een aerokogel. Hij is fenomenaal aerodynamisch en hij heeft enorm veel power. Gisteren heeft hij ook al bewezen dat hij een goede vorm te pakken heeft."

   Rituitslag Rit 2Rituitslag Rit 2

   Fase per fase

   1. 17 uur 07 match afgelopen
   2. 17 uur 06. Evenepoel en Lampaert rijden exact even snel. Het zal om honderdsten gaan. .
   3. 17 uur 05. Op de lange rechte wegen heeft hij een mikpunt, Robbe Ghys rijdt nog voor hem. .
   4. 17 uur 04.
   5. 17 uur 03. Wat doet Remco Evenepoel in het tweede deel van de tijdrit? .
   6. 17 uur 02. Evenepoel aan tussenpunt niet sneller. Het gaat om tienden! Minder dan een seconde bedraagt de achterstand van Evenepoel op Yves Lampaert. .
   7. 17 uur 01. Robbe Ghys moet van fiets veranderen en zit nu op een gewone koersfiets. Hij voelt de hete adem van Evenepoel in zijn nek. .
   8. 16 uur 56. Toon Aerts voorlopig met de 18e tijd in 12'32''.  .
   9. 16 uur 55. Ide Schelling strandt op net geen 25'' van Yves Lampaert. Goede tijdrit voor de Nederlander van Bora-Hansgrohe. .
   10. 16 uur 54. Remco Evenepoel start aan zijn tijdrit! Blaast Evenepoel de tegenstand op een hoopje en duikt hij onder de tijd van Lampaert? .
   11. 16 uur 50. Remco zal nog wel onder mijn tijd duiken. Yves Lampaert.
   12. 16 uur 49. Ik zat direct in mijn ritme. De betonbaan liep echt niet lekker, het was werken tot aan de finish. Yves Lampaert.
   13. 16 uur 47.
   14. 16 uur 46. Lampaert naar eerste plaats in 12'02''! Yves Lampaert blaast iedereen weg! Hij is 16'' sneller dan Finn Fisher-Black. De Nieuw-Zeelander heeft niet lang op de hotseat kunnen zitten .
   15. 16 uur 43. Toon Aerts rolt van het startpodium. Aerts zou zich wel eens kunnen tonen, hij heeft er de motor voor. .
   16. 16 uur 43. Lampaert is goed op weg om een toptijd neer te zetten. Heeft hij nog wat over in het tweede deel? .
   17. 16 uur 41.
   18. 16 uur 40. Finn Fisher-Black neemt de hotseat over! De renner van Jumbo-Visma rijdt een ijzersterke tijdrit, hij krijgt applaus van Herregodts. Hij finisht in 12'18''. .
   19. 16 uur 37. Rune Herregodts kijkt aandachtig naar de tijdrit van Yves Lampaert. Hij lijkt nog rustig en zwaait nog even naar de camera. .
   Baloise Belgium Tour
   -
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   1/>/>Beveren - Maarkedal175.3 kmGhysEvenepoel
   2/>Knokke-Heist - Knokke-Heist11.4 kmEvenepoelEvenepoel
   3/>/>Gingelom - Scherpenheuvel174.4 kmEwanEvenepoel
   4/>/>Hamoir - Hamoir152.7 kmEwanEvenepoel
   5/>/>Turnhout - Beringen178.7 kmCavendishEvenepoel