• home
 • video
 • pas verschenen

  Coquard troeft Greipel en Laporte af in regenspurt, Keukeleire laureaat

  Ronde van België: Rit 5einde
  29 °C/>wegwedstrijd
  VertrekLanden - AankomstTongeren -
  Afstand168,4 km
  0306090120168.4

   Jens Keukeleire (Lotto-Soudal) is weer de eindwinnaar van de Ronde van België. In de massaspurt van de slotrit in Tongeren verraste Bryan Coquard de tegenstand. De Fransman van Vital Concept was sneller dan zijn medesprinters, topfavoriet André Greipel greep naast een 3e ritzege. De slotfase werd gereden in een onweer.

   Tussen Landen en Tongeren kwam de trui van Keukeleire niet meer in gevaar. De 29-jarige Belg wint voor het tweede jaar op een rij.

    

   Vijf Belgen zorgden voor de vlucht van de dag: Kenny Molly, Timothy Stevens, Jens Adams, Kevin Van Melsen en Jonas Rickaert. In de drie laatste ronden werden ze beetje bij beetje opgepeuzeld door een peloton, waar Greipel zich klaarmaakte voor een derde spurtzege deze week.

    

   Een late uitval van de Fransman Elie Gesbert bracht de sprint niet in gevaar. In de spurtvoorbereiding verloor Coquard met Boeckmans wel een belangrijke pion, de Belg viel in een bocht. De regen maakte het heel lastig.

   Ronde van België
   -
   ritdatumtype ritstart-finishafstandwinnaarleider
   1/>/>Buggenhout - Buggenhout178.8 kmGreipelGreipel
   2/>/>Lochristi - Knokke-Heist150.4 kmGreipelGreipel
   3/>Bornem - Bornem10.6 kmLaporteLaporte
   4/>/>Wanze - Wanze147.3 kmJ. VanendertKeukeleire
   5/>/>Landen - Tongeren168.4 kmCoquardKeukeleire

    Greipel en Laporte vallen stil

    Greipel ging in de laatste hectometers stevig aan, maar verkeek zich op het licht oplopende stuk. Hij viel stil, waarna Christian Laporte, de tijdritwinnaar, overnam en op weg leek naar spurtwinst. Maar ook de Fransman kon zijn inspanning niet volhouden, Coquard ging hem als een duiveltje uit een doosje voorbij.

     

    Keukeleire was natuurlijk blij. Vorig jaar won hij met de nationale ploeg. "Dit jaar met een heel sterke Lotto-Soudal-ploeg. Vorig jaar won ik onverwacht bij mijn eerste deelname. Daarom dat ik hier dit jaar weer wou komen. Het is een heel mooie manier om aan het 2e deel van het seizoen te beginnen. Zeker na mijn ziekte in het voorjaar."

     

    "Ik heb goed getraind en ben blij dat dat gerendeerd heeft. Alles viel in zijn plooi en ook mijn tijdrit was goed. Dat ik vorig jaar kon winnen, maakte dat ik extra gemotiveerd was nu."

    Bekijk de sprint van de slotrit in de Ronde van België