• home
 • video
 • pas verschenen

  Rit 3: van Bornem naar Bornem

  Ronde van België: Rit 3einde
  24 °Cindividuele tijdrit
  VertrekBornem - AankomstBornem -
  Afstand10,6 km
  010.6

   In de Baloise Belgium Tour heeft Christophe Laporte Cofidis laten juichen in de tijdrit. Hij neemt ook de leiderstrui over van André Greipel.

   Ronde van België
   -
   ritdatumtype ritstart-finishafstandwinnaarleider
   1/>/>Buggenhout - Buggenhout178.8 kmGreipelGreipel
   2/>/>Lochristi - Knokke-Heist150.4 kmGreipelGreipel
   3/>Bornem - Bornem10.6 kmLaporteLaporte
   4/>/>Wanze - Wanze147.3 kmJ. VanendertKeukeleire
   5/>/>Landen - Tongeren168.4 kmCoquardKeukeleire

    De tijdrit in Bornem leek op papier spek voor de bek van explosieve hardrijders. Het parcours van 10,6 km was immers zo vlak als een biljartlaken.

     

    Bij gebrek aan chronospecialisten was het uitkijken naar sprinters die op het grote mes door de boter kunnen snijden. De Franse spurtbom Laporte zette een knaltijd neer en gaf zijn koppositie niet meer uit handen.

     

    De ervaren Grivko en Brian van Goethem vervolledigden de top 3. Leider André Greipel - die de eerste 2 etappes op zak stak - verloor 24 seconden en speelt zijn leiderstrui kwijt aan dagwinnaar Laporte.

    Laporte: "Ik weet niet wat te verwachten in de Ardennen"

    "Ik ben heel tevreden met deze overwinning", zei Laporte na zijn 7e profzege. "Het was soms op het randje. In sommige bochten ging ik aan het driften, maar ik wist dat ik alles moest geven om hier een schitterende prestatie neer te zetten. De eerste dagen verliepen niet zoals we wilden. Vandaag was het anders. Ik voelde me goed, heb alles gegeven en het is me gelukt."

     

    Laporte vertrekt morgen in de blauwe leiderstrui, maar verwacht die niet lang te zullen houden. "Het zal niet simpel worden om dat shirt te verdedigen in de zware etappe die eraan komt. Ik ben meer sprinter dan klimmer en ben al blij met mijn zege vandaag. Ik reed de Waalse klassiekers nog nooit. Ik weet niet wat te verwachten, maar alles wat er nog bijkomt is schitterend."