• home
 • video
 • pas verschenen

  Rit 1: Buggenhout - Buggenhout

  Ronde van België: Rit 1einde
  19 °C/>wegwedstrijd
  VertrekBuggenhout - AankomstBuggenhout -
  Afstand178,8 km
  0306090120150178.8

   Ronde van België
   -
   ritdatumtype ritstart-finishafstandwinnaarleider
   1/>/>Buggenhout - Buggenhout178.8 kmGreipelGreipel
   2/>/>Lochristi - Knokke-Heist150.4 kmGreipelGreipel
   3/>Bornem - Bornem10.6 kmLaporteLaporte
   4/>/>Wanze - Wanze147.3 kmJ. VanendertKeukeleire
   5/>/>Landen - Tongeren168.4 kmCoquardKeukeleire

   Greipel is meteen op de afspraak in de Ronde van België

   André Greipel (Lotto-Soudal) heeft de openingsrit van de Baloise Belgium Tour gewonnen. De Duitser juichte na een massasprint, die ontsierd werd door een valpartij. Greipel is uiteraard ook de eerste leider.

   Greipel maakt het af in de sprint

   De Baloise Belgium Tour moet het dit jaar stellen met een mager deelnemersveld, maar Lotto-Soudal stuurde met André Greipel zijn sprintkanon naar de Belgische rittenkoers. Greipel kreeg meteen een uitgelezen kans in Buggenhout en liet die niet liggen.

    

   De slotfase werd gekleurd door enkele uitvallen van veldrijders zoals Diether Sweeck en Daan Soete, maar de massasprint was niet te ontlopen. 

    

   Riccardo Minali legde Greipel het vuur aan de schenen, maar de Duitser hield de Italiaan al bij al vrij eenvoudig af. Tim Merlier, nog een crosser, spurtte naar de 3e plaats. In de laatste rechte lijn was er nog een zware smak.

    Greipel: "We hebben de wedstrijd gedicteerd"

    "Het was een beetje chaotisch op 4 kilometer van het einde, maar we vonden elkaar terug", analyseerde André Greipel de slotfase. "We hebben de wedstrijd gedicteerd en konden een mooie lead-out doen."

     

    "Ik ben blij dat ik het kon afmaken met deze tegenwind. Het was niet eenvoudig, maar onze timing was goed. Chapeau ook voor Jelle Wallays, die 100 kilometer op kop van het peloton gereden heeft.

     

    "Greipel zag zijn voorjaar grotendeels in het water vallen na een sleutelbeenbreuk, maar heeft zijn goeie vorm weer te pakken. "Ik ben blij dat ik het vertrouwen krijg van mijn team. Het is mooi dat ik hen kan terugbetalen met zeges."

    Bekijk de samenvatting