• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt bijt tanden stuk op sterke Deen Cort in Parijs-Nice

  Parijs - Nice: Rit 4einde
  7 °C/>wegwedstrijd
  VertrekVichy - AankomstPélussin -
  Afstand212 km
  0306090120150180212

   Thomas De Gendt heeft in een overgangsetappe in Parijs-Nice zijn meerdere moeten erkennen in Magnus Cort (Astana). De Deen was een van de 12 vluchters waarmee De Gendt een hele dag op pad trok. De Gendt houdt aan zijn onderneming wel de bolletjestrui over. Kwiatkowski is de nieuwe leider.

   Herbeleef de finale van rit 4 in Parijs-Nice

   De Gendt is op de afspraak in overgangsrit

   Je kon er gif op innemen dat Thomas De Gendt deze etappe had aangekruist, want het glooiende parcours met enkele klimmetjes in de finale paste hem als gegoten. De Gendt ontgoochelde niet en kreeg ook nog eens 12 werklustige gezellen mee.

    

   Ook bolletjestrui Gaudin had zijn forse karretje aangehaakt, maar hij moest passen toen de vette bergpunten werden uitgedeeld. Zo kon De Gendt alsnog zijn slag slaan. Daar had hij nog graag een ritzege bovenop gedaan. Dat was mogelijk, omdat het peloton te laat kwam om de stoere beren vooraan in hun netten te vangen.

    

   De Gendt ging samen met Cort, De Marchi en Ciccone de finale in. Op papier was Cort niet te verslaan in de sprint, maar daar speculeerde hij niet op. Vlak na de rode vod sprong de Deen van Astana weg. De Marchi en Ciccone moesten passen, De Gendt besefte te laat dat hij het alleen zou moeten oplossen. Dat lukte net niet, waardoor hij schuddebollend over de finish kwam.

    

   Voor gele trui Dylan Groenewegen was het geweld in de finale te veeleisend voor zijn dikke sprintersbenen. Michal Kwiatkowski neemt zo het commando over en kan morgen in de tijdrit nog wat meer afstand nemen.

   De Gendt sprokkelt punten op laatste klim en wordt leider in bergklassement

   Fase per fase

   1. 16 uur 34. Het peloton valt Calmejane en Madouas net op de streep op de nek, weliswaar op 50 seconden.
   2. 16 uur 33. De Gendt ontgoocheld. Schuddebollend komt De Gendt over de finish. Hij beseft dat hij net iets te laat reageerde op de uitval van Cort Nielsen, die ook wel heel sterk was.
   3. 16 uur 33. De Gendt komt te laat, Cort Nielsen is te sterk. De Gendt zal 2e worden.
   4. 16 uur 32. Cort wacht niet op zijn sprint, want hij rijdt weg van de andere 3. De Marchi moet passen en dus is het aan De Gendt. Raakt hij nog tot bij de Deen?
   5. 16 uur 32. Laatste kilometer. .
   6. 16 uur 30. Terwijl Calmejane bij Madouas komt, blijven de 4 nu gewoon ronddraaien. Gaan ze het in de sprint uitmaken?
   7. 16 uur 30. Calmejane probeert de sprong naar voren te maken.
   8. 16 uur 29. Het tempo was weer aan het dalen in het peloton en daarom muist Madouas er vanonder. Hij zal toch snel heel wat afstand moeten overbruggen, want op 3 km van de finish is het verschil nog 40 seconden.
   9. 16 uur 26. AG2R. Op iets meer dan 5 kilometer van de finish begint AG2R zich te mengen in de achtervolging. Misschien dat Gallopin zichzelf wel eens wil bewijzen tegen Trentin en Colbrelli, maar voor het klassement hoeft het niet, want alle klassementsrenners met ambitie zitten in het peloton.
   10. 16 uur 24. De Gendt slaat eens een beurt over en ook Ciccone begint te linkeballen. Het spel is nu al begonnen vooraan.