• home
 • video
 • pas verschenen

  Luik - Bastenaken - Luik: Luik-Ans

  Luik - Bastenaken - Luikeinde
  7 °C/>wegwedstrijd
  VertrekLuik - AankomstAns -
  Afstand258 km
  04080120160200258

   Voor de vierde keer in zijn leven heeft Alejandro Valverde de oppergaai bemachtigd in Luik. De Spanjaarde counterde in de absolute finale een uitval van Daniel Martin. Greg Van Avermaet eindigde als eerste Belg op de 11e plaats.

   Wellens probeert te anticiperen

   Op spektakel was het wachten tot de Roche-aux-Faucons, waar Tim Wellens met een interessant groepje wegfladderde. Onder meer Kreuziger en Vuillermoz vertoefden aan zijn zijde.

    

   Wellens trok als enige door en knalde op 10 kilometer van de streep naar vroege vluchter Rossetto. De Fransman had samen met 6 andere vroege vogels (onder wie De Clercq) meer dan 200 kilometer in de aanval gereden.

    

   Wellens stond er alleen voor en ging op de Saint-Nicolas voor de bijl. Daar sloegen Henao en Albasini hun vleugels uit. De andere grote kanonnen hielden hun kogels op zak.

   Valverde rekent met Martin af in slotmeters

   In de slotfase probeerde de Italiaan Formolo de favorieten in de luren te leggen. Pas in de laatste kilometer werd hij overvleugeld door Daniel Martin, die er een fantastische lel op gaf.

    

   Enkel Valverde kon naar het wiel sluipen van de Ier. De winnaar van de Waalse Pijl ging op en over Martin en richtte zijn vingers naar de hemel. Naar zijn vriend Michele Scarponi, die gisteren om het leven kwam op training.

    

   Daniel Martin strandde op de tweede plaats, Kwiatkowski vervolledigde het podium. Olympisch kampioen Van Avermaet was de eerste Belg, op plaats 11.