• home
 • video
 • pas verschenen

  23-jarige nieuwkomer Steimle wint Koolskamp Koerse voor D-QS

  einde
  />wegwedstrijd
  VertrekKoolskamp - AankomstKoolskamp -
  Afstand185 km
  0306090120150185

   De Duitser Jannik Steimle heeft Koolskamp Koerse gewonnen. Hij rondde het collectieve werk in de finale van Deceuninck-Quick Step af. Steimle rijdt nog geen twee maanden voor de Belgische ploeg, die nu aan 63 seizoenszeges zit.

   Het Kampioenschap van Vlaanderen is al jaar en dag een koers voor sprinters. De spurtersploegen waren dan ook niet ongerust toen drie vluchters op pad gingen. De kopgroep werd maar een voetnoot in het verhaal van deze koers want het eerste sleutelmoment situeerde zich op zo'n 45 kilometer van de meet.

    

   De wind in Koolskamp inspireerde Deceuninck-Quick Step en de brigade van Patrick Lefevere trok het peloton op waaiers. Een grote groep van zo'n 40 renners kon aanpikken, maar onder anderen André Greipel had wel de boot gemist. Wel op de afspraak: Jakobsen, Groenewegen, Merlier en Cavendish. 

    

   Het uitgedunde peloton had rustig naar de sprint kunnen rijden, maar de zenuwen stonden strak gespannen. Daar kon de verrassende Jannik Steimle van profiteren. Het nieuwe gezicht bij Deceuninck-Quick Step waagde op meer dan 5 kilometer van de finish zijn kans. Belgisch kampioen Tim Merlier probeerde de sprong nog te maken, maar de ploegmaats van de Duitser stopten alle tegenprikken af.

    

   Het was harken voor Steimle en hij keek een paar keer nerveus over zijn schouder, maar hij kon het uitzingen tot aan de finish. Een knap visitekaartje van de 23-jarige renner bij de Belgische ploeg. Achter zijn rug pikte Jumbo-Visma de ereplaatsen mee met Roosen en Groenewegen. 

   Uitslag Kampioenschap van Vlaanderen (1.1)

     renner tijd
   1. Jannik Steimle (Dui) 4u03'55"
   2. Timo Roosen (Ned) 1"
   3. Dylan Groenewegen (Ned) 4"
   4. Adrien Petit (Fra) allen zelfde tijd
   5. Cees Bol (Ned)  
   6. Lawrence Naesen  
   7. Emiel Vermeulen  
   8. Giacomo Nizzolo (Ita)  
   9. Edward Theuns  
   10. Baptiste Planckaert  
        

   Steimle: "In deze trui rijden, geeft veel vertrouwen"

   "Dit is een ongelooflijk week voor mij", zei de winnaar na de wedstrijd. "Maandag teken ik een contract bij Deceuninck-Quick Step, dinsdag win ik in Vichte en vandaag dit. Ik weet niet wat er allemaal gebeurd is. In deze trui rijden, geeft je vertrouwen. Mijn ploegmaats zijn zo sterk en ze stuwen me vooruit. Het is hier net een grote familie. Het is een droom om dit shirt aan te trekken."

    

   "Ik ging solo en in mijn oortje waren ze me zo hard aan het aanmoedigen. Ik gaf alles en ik hoorde ze zeggen dat ik niet achterom mocht kijken, maar ik wou zien hoe groot de voorsprong was. Het was net genoeg om de zege te kunnen vieren."

    

   Wie is Jannik Steimle eigenlijk? "Ik ben een sterke renner, maar soms heb je wat geluk nodig. Na de Ronde van Oostenrijk kreeg ik een telefoontje van Deceuninck-Quick Step. Ze wilden mij als stagiair en ik heb niet getwijfeld. Ze geloven in mij. Het is ongelooflijk."

   Roosen: "Ik heb alles gegeven, meer zat er niet in"

   Groenewegen: "Blijkbaar wou D-QS niet echt sprinten, jammer"

   Fase per fase

   1. 17 uur 26 match afgelopen
   2. 17 uur 26. Steimle wint! De sprinters komen te laat. Jannik Steimle is de verrassende winnaar van het Kampioenschap van Vlaanderen.
   3. 17 uur 25. Houdt hij het? Steimle moet nog 1 kilometer overwinnen, maar zijn voorsprong slinkt.
   4. Laatste km. 17 uur 25.
   5. 17 uur 23. Dit doet pijn. Elke vezel en elke spier doet pijn. Staf Scheirlinckx.
   6. 17 uur 22. Steimle heeft 100 meter te pakken. Wie zal of wie kan reageren? .
   7. 17 uur 20. Jakobsen stopt alles af in de achtervolging. Is Steimle hier echt op weg naar een verrassende zege?
   8. 17 uur 19. Steimle zet zijn ploeg zo in een zetel. Staf Scheirlinckx.
   9. 17 uur 16. Merlier met wegwerpgebaar. Er wordt gekoerst in Koolskamp. Een renner van Deceuninck-Quick Step is weggereden, maar Merlier vindt dat de motor er te dicht bij rijdt. De Belgische kampioen maakt zich boos.