• home
 • video
 • pas verschenen

  Hofstetter is dolgelukkig na verrassende sprintzege in GP Samyn

  GP Samyn einde
  />wegwedstrijd
  VertrekQuaregnon - AankomstDour -
  Afstand202 km
  0306090120150180202

   Hugo Hofstetter (Israel Start-Up Nation) heeft Florian Sénéchal opgevolgd op de erelijst van de GP Samyn. De Fransman had het beste eindschot van een kopgroep van een tiental renners. Hij won voor Aimé De Gendt en David Dekker, de zoon van. "En dat op verjaardag van mijn vriendin", lachte Hofstetter.

   In de GP Samyn kreeg het publiek de ene versnelling na de andere te zien, maar geen enkele aanval maakte het verschil in de opener van het Waalse wielerseizoen.

    

   Deceuninck-Quick Step nam de regie in handen met een Tim Declercq die andermaal berewerk verrichtte. In de finale cijferde hij zich weg voor titelverdediger Florian Sénéchal. Op de allerlaatste kasseistrook trok de Fransman een kopgroep van 12 renners op een lint, maar een tweede zege zat er niet in.

    

   Die was voor een andere zuiderbuur. Hugo Hofstetter kwam kras uit het wiel van Aimé De Gendt en reed dolgelukkig over de streep. De Gendt werd tweede voor de 22-jarige Nederlander David Dekker, zoon van voormalig profrenner Erik Dekker.

    

   Jasper Stuyven reed een attente koers, maar in de aanval offerde de winnaar van de Omloop zich op voor zijn ploegmaat Kirsch. De Luxemburger werd 7e.

   Hugo Hofstetter

   Hugo Hofstetter is trots op zijn nieuw team.

   VIDEO: Bekijk de sprint in Dour

   Rituitslag GP SamynRituitslag GP Samyn

     naam
   1Hugo Hofstetter
   2Aimé De Gendt
   3David Dekker
   4Clément Venturini
   5Florian Sénéchal
   6Giacomo Nizzolo
   7Alex Kirsch
   8Gianni Vermeersch
   9Tim Declercq
   10Dries Van Gestel

   Hofstetter: "En dat op de verjaardag van mijn vriendin"

   Hugo Hofstetter was door het dolle heen na zijn 2e zege in zijn carrière, twee jaar na winst in de Ronde van de Ain. "Het is top om zo vroeg in het seizoen voor mijn nieuwe ploeg te winnen. En dan nog eens op de verjaardag van mijn vriendin", lachte de 26-jarige Fransman.

    

   "Winnen is zo moeilijk. Ik ben geen veelwinnaar, daarom doet me dit extra veel deugd, want ik doe er veel voor."

    

   Zondag finishte Hofstetter als 6e. "In Kuurne was ik al goed", vertelt hij. "Ik beschik momenteel over goede benen en had me wat gespaard voor de sprint. Die verliep perfect voor mij."

   De winnaar viert zijn zege met een stevig biertje

   De Gendt (2e): "Een seconde getwijfeld"

   Dekker (3e): "Hartstikke mooi"

   Fase per fase

   1. 17 uur 10. Sénéchal, de winnaar van vorig jaar, bolt als 5e over de streep.
   2. 17 uur 07. In de sprint moet Aimé De Gendt het gaatje dichten op David Dekker. De Fransman Hugo Hofstetter (Israel-Start Up Nation) profiteert en komt sterk uit het wiel. Hij wint voor De Gendt en Dekker.
   3. 17 uur 06 match afgelopen
   4. 17 uur 05. "Ja", ondervindt Kirsch en hij trekt nog eens door.
   5. Laatste km. De 4 koplopers kijken achterom. Houden ze stand in de slotkilometer? 17 uur 05.
   6. Aanval Sénéchal. Op de Rue de Belle Vue trekt Sénéchal de kopgroep op een lint. 3 renners volgen: Kirsch, De Gendt en Nizzolo. Declercq laat het gaatje vallen. 17 uur 03.
   7. 16 uur 59. Nog 5 km en één kasseistrook: krijgen we nog een splijtende demarrage? Of gaan we sprinten in Dour?
   8. Kasseien. Nog 9 km: Tim Declercq trekt vol de kaart van Sénéchal op de Côte des Nonettes. Hij zet zich nog maar eens op kop in de groep van 12 aanvallers. 16 uur 55.
   9. 16 uur 50. Stuyven cijfert zich weg en laat Kirsch rijden. De jonge Luxemburger rijdt nu voorin met o.a. Tim Declercq. Heeft "El Tractor" dit jaar wel prijs?

   Florian Sénéchal sprint naar winst in GP Samyn 2019