Hofstetter is dolgelukkig na verrassende sprintzege in GP Samyn

  GP Samyn
  wegwedstrijd Wegwedstrijddistance 202 km
  location 12:20: Quaregnon - 17:08: Dour
  trophy Hugo Hofstetter
  einde
  startfinish
  0306090120150180202

   Hugo Hofstetter (Israel Start-Up Nation) heeft Florian Sénéchal opgevolgd op de erelijst van de GP Samyn. De Fransman had het beste eindschot van een kopgroep van een tiental renners. Hij won voor Aimé De Gendt en David Dekker, de zoon van. "En dat op verjaardag van mijn vriendin", lachte Hofstetter.

   In de GP Samyn kreeg het publiek de ene versnelling na de andere te zien, maar geen enkele aanval maakte het verschil in de opener van het Waalse wielerseizoen.

    

   Deceuninck-Quick Step nam de regie in handen met een Tim Declercq die andermaal berewerk verrichtte. In de finale cijferde hij zich weg voor titelverdediger Florian Sénéchal. Op de allerlaatste kasseistrook trok de Fransman een kopgroep van 12 renners op een lint, maar een tweede zege zat er niet in.

    

   Die was voor een andere zuiderbuur. Hugo Hofstetter kwam kras uit het wiel van Aimé De Gendt en reed dolgelukkig over de streep. De Gendt werd tweede voor de 22-jarige Nederlander David Dekker, zoon van voormalig profrenner Erik Dekker.

    

   Jasper Stuyven reed een attente koers, maar in de aanval offerde de winnaar van de Omloop zich op voor zijn ploegmaat Kirsch. De Luxemburger werd 7e.

   Hugo Hofstetter is trots op zijn nieuw team.

   VIDEO: Bekijk de sprint in Dour

   Hofstetter: "En dat op de verjaardag van mijn vriendin"

   Hugo Hofstetter was door het dolle heen na zijn 2e zege in zijn carrière, twee jaar na winst in de Ronde van de Ain. "Het is top om zo vroeg in het seizoen voor mijn nieuwe ploeg te winnen. En dan nog eens op de verjaardag van mijn vriendin", lachte de 26-jarige Fransman.

    

   "Winnen is zo moeilijk. Ik ben geen veelwinnaar, daarom doet me dit extra veel deugd, want ik doe er veel voor."

    

   Zondag finishte Hofstetter als 6e. "In Kuurne was ik al goed", vertelt hij. "Ik beschik momenteel over goede benen en had me wat gespaard voor de sprint. Die verliep perfect voor mij."

   De winnaar viert zijn zege met een stevig biertje

   De Gendt (2e): "Een seconde getwijfeld"

   Dekker (3e): "Hartstikke mooi"

   Fase per fase

   1. 17 uur 10. Sénéchal, de winnaar van vorig jaar, bolt als 5e over de streep.
   2. 17 uur 07. In de sprint moet Aimé De Gendt het gaatje dichten op David Dekker. De Fransman Hugo Hofstetter (Israel-Start Up Nation) profiteert en komt sterk uit het wiel. Hij wint voor De Gendt en Dekker.
   3. 17 uur 06 match afgelopen
   4. 17 uur 05. "Ja", ondervindt Kirsch en hij trekt nog eens door.
   5. Laatste km. De 4 koplopers kijken achterom. Houden ze stand in de slotkilometer? 17 uur 05.
   6. Aanval Sénéchal. Op de Rue de Belle Vue trekt Sénéchal de kopgroep op een lint. 3 renners volgen: Kirsch, De Gendt en Nizzolo. Declercq laat het gaatje vallen. 17 uur 03.
   7. 16 uur 59. Nog 5 km en één kasseistrook: krijgen we nog een splijtende demarrage? Of gaan we sprinten in Dour?
   8. Kasseien. Nog 9 km: Tim Declercq trekt vol de kaart van Sénéchal op de Côte des Nonettes. Hij zet zich nog maar eens op kop in de groep van 12 aanvallers. 16 uur 55.
   9. 16 uur 50. Stuyven cijfert zich weg en laat Kirsch rijden. De jonge Luxemburger rijdt nu voorin met o.a. Tim Declercq. Heeft "El Tractor" dit jaar wel prijs?
   10. 16 uur 45. Stuyven stuift. Nog 15 km: Jasper Stuyven gaat in de tegenaanval en neemt 3 renners mee. Ploegmaat Kirsch is er een van.
   11. 16 uur 44. Op de laatste kasseistroken komen er sowieso nog stevige aanvallen. José De Cauwer.
   12. 16 uur 43. Gaan we nog eens naar een goeie, ouwe sprint? Ruben Van Gucht.
   13. 16 uur 42. Jonas Rickaert is de volgende die het probeert. De renner van Alpecin-Fenix rijdt zo'n 50 meter voor de groep uit.
   14. 16 uur 36. Niki Terpstra wordt beter met de kilometer. 3 of 4 keer is de tweevoudige winnaar gelost, 3 of 4 keer sluit hij weer aan.
   15. 16 uur 34. En daar is Tim Declercq weer, Tim Merlier reageert gevat.
   16. 16 uur 33. Het is wachten tot het even stilvalt. Dan verwacht ik er eentje uit de achtergrond. José De Cauwer.
   17. 16 uur 31. Hoeveel nieuwe situaties hebben we al gehad vandaag? Het is sterven en herrijzen. Ruben Van Gucht.
   18. 16 uur 25. Slotronde. De situatie verandert voortdurend in deze attractieve koers. Tim Declercq zit in de cockpit wanneer een omvangrijke groep de slotronde aansnijdt. Dit wordt nog leuk.

   Florian Sénéchal sprint naar winst in GP Samyn 2019