• home
 • video
 • pas verschenen

  Fabio Jakobsen rondt indrukwekkende teamdominantie af in GP Monseré

  GP Monseréeinde
  />wegwedstrijd
  VertrekHooglede - AankomstRoeselare -
  Afstand197 km
  0306090120150197

   Zoals verwacht heeft de Nederlandse kampioen Fabio Jakobsen zijn 3e zege van 2020 gepakt in de GP Monseré. In Roeselare was de renner van Deceuninck-Quick Step de snelste van een massaspurt. Zijn ploeg controleerde de koers in hondenweer van de eerste tot de laatste kilometer.

   Door de afgelaste koersen in Italië was het deelnemersveld van de GP Monseré goed gestoffeerd. Een goedmakertje voor vorig jaar, toen de koers werd afgelast door het stormweer.

    

   Deceuninck-Quick Step had in zijn eigen achtertuin een sterrenteam afgevaardigd. In de 10 rondjes tussen Hooglede en Roeselare moest de Gitsberg voor een schifting zorgen, maar dat klimmetje zou geen rol spelen.

    

   Het weer deed dat wel, want de overvloedige regen kroop letterlijk in de kleren. Toch stormden we met een uitgebreid peloton op de finish af. De vlucht van de dag met de Duitser Wolf, de Nederlander Van den Dool en de Belg Taminiaux (die zichzelf liet/moest laten uitzakken) was al bij voorbaat ten dode opgeschreven.

    

   Deceuninck-Quick Step had met Nederlands kampioen Jakobsen veruit de snelste man in het peloton en had ook nog eens genoeg sterke beren om hem in een zetel naar de finish te brengen. Op het juiste moment sprong Jakobsen weg, de 2 renners van Circus-Wanty Gobert, Dupont en De Decker, kwamen nauwelijks aan zijn achterwiel.

   Bekijk de finale van de GP Monseré

   Rituitslag GP Jean-Pierre MonseréRituitslag GP Jean-Pierre Monseré

     naamresultaat
   1Fabio Jakobsen4u41'46"
   2Timothy Dupontallen zelfde tijd
   3Alfdan De Decker
   4Luca Mozzato
   5Thomas Boudat
   6Boris Vallée
   7Florian Sénéchal
   8Christophe Noppe
   9Oscar Gatto
   10Enzo Wouters

   Jakobsen: "We hebben ons getoond voor de grote baas"

   • Fabio Jakobsen (winnaar): "We wilden ons laten zien, want Roeselare is de woonplaats van de grote baas en de hoofdsponsor is ook sponsor van deze wedstrijd. We hebben een hele dag gecontroleerd, iedereen was altijd waar hij moest zijn. Het was wel echt heel koud. Ik heb het normaal niet koud, maar nu ben ik toch 2 jasjes gaan halen. Gelukkig klaarde het op het einde een beetje op. Ik ben blij dat ik op het einde nog een goeie sprint kon rijden. De vorm is er. Nu zal ik nog Nokere Koerse en Denain rijden en daarna zit mijn voorjaar erop. Dan bereid ik mij met een hoogtestage voor op de Giro."
    
   • Timothy Dupont (tweede): "Als Fabio aan de start staat, dan weet je dat het heel moeilijk wordt om te winnen. Dat we dan toch 2 en 3 worden met de ploeg is heel mooi. Ik had aan Alfdan gevraagd om in mijn wiel te gaan zitten, zodat er niemand voorbij zou kunnen. Dat is gelukt. Maar in de sprint kon ik niet voorbij Fabio geraken. Hij is gewoon te snel voor mij."

   Fase per fase

   1. 16 uur 48. Fabio Jakobsen heerst in de sprint van de GP Monseré.

    Fabio Jakobsen heerst in de sprint van de GP Monseré

   2. 16 uur 46 match afgelopen
   3. 16 uur 43. Met Boris Vallée, Christophe Noppe en Enzo Wouters eindigen nóg 3 Belgen in de top 10.
   4. 16 uur 42. Nederlands kampioen Jakobsen hoefde maar 1 keer aan te zetten om de rest achter te houden. Circus-Wanty Gobert staat met 2 mannetjes op het podium, want Dupont en De Decker eindigen op 2 en 3.
   5. 16 uur 42. Jakobsen wint!
   6. 16 uur 42. Jakobsen zet aan, met Dupont in zijn wiel.
   7. 16 uur 41. In het wiel van Jakobsen zien we 2 renners van Circus-Wanty, wellicht Dupont en De Decker.
   8. Laatste km. Maatwerk van Deceuninck-Quick Step. Jakobsen heeft nog altijd 3 ploegmaats voor hem. 16 uur 40.
   9. 16 uur 40. Kaderbreuk voor Brent Van Moer in volle finale.

    Kaderbreuk voor Brent Van Moer in volle finale

   10. 16 uur 39. Nog 2 kilometer. Het gewriemel voor de sprint is nu in volle gang, maar dat gebeurt allemaal achter de rug van de Deceuninck-Quick Step-trein.